Annonse

DET VERSTE SOM HAR HENDT MEG I 2018

Det er en grunn for at det heter 40 Days Challenge… Eller 40 dagers utfordring, på godt norsk. For det er nemlig en real utfordring dette her, haha! I dag var det skikkelig vanskelig!

Dag 20 – det verste som har hendt meg i 2018! Har det skjedd noe skikkelig ille da? Tydeligvis ikke, siden det ikke var noe som umiddelbart dukket opp i minnet. Jeg har ikke mistet noen som står meg nær. Fokus døde jo i fjor, og ellers har vel livet vært sånn passe. Mye stress har det vært, men som nevnt, var det vanskelig å peke ut én ting som har vært skikkelig ille.

Men så… Så kom jeg plutselig på at jeg har vært innom både akuttmottak og sykehus, så da får jeg vel heller trekke frem disse dagene som det verste som har hendt meg!

Det var i mars det hele hendte, så la meg ta dere tilbake til de smertefulle timene…

Jeg hadde gått rundt med litt ubehag i magen gjennom en hel dag. Det var ikke intense smerter, men akkurat nok til at det var litt irriterende. Når det er sagt, skal det ekstremt mye til før jeg oppsøker lege – jeg er faktisk aldri syk (bank-i-bordet), så når jeg først føler meg skikkelig dårlig, vet jeg liksom at det er noe galt som ikke er riktig, haha. Like etter middagen var inntatt, kjente jeg på en smerte som var så intens at vi ble nødt til å suse ned til legevakten. Jeg ble prioritert, og smertene ble bare verre og verre. Jeg hadde så store smerter at jeg kastet opp ved flere anledninger, og de to smertestillende sprøytene jeg fikk rett i skinken, så ikke ut til å hjelpe.

I 4 timer lå jeg og vrei meg i det jeg vil beskrive som noe av det vondeste jeg noen sinne har opplevd, og Dennis stakkars, satt tålmodig ved min side og prøvde å fortelle meg at dette snart ville gå over, mens han holdt meg i hånden.

Gallestein ble ganske fort nevnt som en mulig årsak til det intense helvetet jeg gikk igjennom, men det kunne også være betennelse i bukspyttkjertelen eller magesår. Sistnevne skulle ikke forundre meg, med tanke på alt jeg har gått gjennom med både konkurs og det hele. Det har vært mye stress og en enorm påkjenning, så dette er jo muligens kroppens måte å gi beskjed på at den egentlig ikke har det så bra…

Vi ble henvist til akuttmottaket på Ullevål Sykehus, og da vi kom frem fikk jeg omsider smertestillende som funket… I hvert fall i en liten stund. Grønn venflon, oksygen i nesen, altfor lavt blodtrykk, en kroppstemperatur på 35 grader, CT, ultralyd og gastroskopi – dette var i røffeste laget, ass. Selv for en selverklært tøff bergenser, haha!

Det ble konstatert to gallesteinsanfall, men at gallesteinen hadde passert av seg selv. Og fy fader – gallestein er ikke særlig behagelig! Jeg ble faktisk fortalt at gallestein og nyrestein er noe av det mest smertefulle et menneske kan oppleve, så da kan jeg jo faktisk si «been there done that» haha! Satser på at jeg aldri opplever dette igjen, for det var rett og slett helt forjævlig!

Nei, dere… Gallestein kan du få billig av meg, ass! Aldri mer, sier jeg bare!!!

Er det noe kjipt, vondt eller forferdelig som har hendt deg i 2018, som du vil dele med meg?

Annonse