Annonse

DETTE ER MIN VISJON

Hei igjen, fininger ♥

Dagen i dag har vært så fin. Det har vært nydelig vær her i hovedstaden, og temperaturene har ligget rundt null grader. Det er så kaldt og vakker, og nå gleder jeg meg som et lite barn til den første snøen faller i morgen. Det er visst meldt opptil 20 centimeter snø her på Østlandet, og det skal rett og slett bli helt herlig.

I dag har jeg hatt den skjønneste jenten på jobb i sjappa. I dag er det jo OD-dag, og jeg nølte ikke et sekund da jeg fikk en forespørsel fra en herlig 13-åring som spurte om jobb her hos meg. I dag har vi altså kost oss glugg, og det har vært så kjekt å ha en her på jobb sammen med meg. Som nevnt tidligere, får jeg jo så mye energi av folk – av alle dere som kommer innom for å slå av en prat, og nå sitter jeg bare her og smiler fra øre til øre.

I tillegg føles det himla godt å stå her og jobbe med det jeg har drømt om i så mange år. Jeg har kjempet så hardt, og her står jeg midt i resultatet og bare, «WOW!» . Det å eie og drive egen butikk hvor jeg faktisk selger klær jeg selv designer, er ganske stort, og det gjør meg rett og slett lykkelig når folk ønsker å høre på alt jeg har å si – at dere lytter når jeg deler tanker og visjoner.

PicMonkey Image

Det å ha en klar og tydelig visjon er grunnleggende om man skal skape noe. En visjon er liksom en slags oppnåelig drøm man skal strekke seg etter – en drøm som man hver dag jobber iherdig for å realisere. Min visjon var klar fra starten – jeg ønsket å skape noe nytt, noe utenom det vanlige, som skulle ta litt rotta på saueflokkmentaliteten som er veldig tilstede her til lands.

Vi er nemlig ikke så himla flinke til å skille oss ut her i Norge. Vi dilter etter moteeliten, og sluker alt av trender rått. Mange går med de dønn samme antrekkene, og er det en ny trend som treffer markedet, tar det ikke lange tiden før alle kjedebutikker tilbyr omtrent de eksakt samme varene. Jeg hater ordet trend! Jeg er rett og slett drittlei dette ordet… Hvem pokker skal liksom fortelle meg eller deg at dette er trendy, eller at det er dette du MÅ gå kledd i om du skal passe inn!?

Det å skille seg ut i klesveien er dessverre ikke bare en enkel oppgave – i hvert fall ikke for alle. Jeg glemmer jo aldri hvor opptatt jeg var av å kle meg likt som den kuleste jenten i klassen, da jeg var yngre – rett og slett fordi jeg var livredd for hva hun skulle komme til å si hvis jeg gikk med noe jeg egentlig syntes var kulere. På det verste, ringte jeg faktisk til denne jenten hver kveld, for å avtale morgendagens antrekk. Jeg trengte bekreftelsen på at jeg kledde meg riktig, og at jeg var trendy nok. Nitrist og idiotisk, ikke sant? Dessverre er det nok mange som har det på denne måten også i dag. Det er vel enda verre nå enn da jeg var tenåring, men det å være en person som kan gå litt i teten og si: «Føkk it! Gå med hva pokker du selv vil, og ikke la noen bestemme over deg» , føles ufattelig godt.

Klærne jeg designer er inspirert av mitt eget gale hode og er noe jeg aldri har sett før. Jeg lar meg aldri inspirere av en catwalk eller en såkalt trend, og ønsker at folk skal komme hit og tenke: «yes, det er dette jeg har lyst til å gå med, jeg driter i hva jeg så i motemagasinet i går eller hva andre mener, dette er kult» . Jeg ønsker også så inderlig å gi rom for at dere der ute skal kunne skape deres egne trender, basert på hva dere digger. Keen på farger? Kjør på! Selv om det er midt på mørkeste vinteren. Det er jo nå vi faktisk trenger farger som en real energiboost i vintermørket.

571707-12-1448463649784

Med ordet trend, følger et vanvittig kjøpspress og en oppfordring til bruk- og kast-mentaliteten. Det skal ikke være sånn at man like så greit bare kan kaste det man kjøpte for to uker siden, bare fordi det ikke lenger er i vinden, men sånn er det dessverre i dag. Dette gjør meg faktisk ganske forbanna og oppgitt… De færreste har vel råd til å skulle bytte ut garderoben annenhver uke, og ikke er det miljøvennlig heller. Det er klart jeg ønsker å selge varer, men jeg ønsker å tilby noe helt annet til det norske folk, og noe som varer lenge. Når jeg holder meg utenfor det såkalte «trendy» får klærene mine automatisk en lenger levetid. Den rosa leggingsen jeg har på meg i dag for eksempel, var like fresh i fjor som den kommer til å være om tre år, rett og slett fordi det er et plagg som ikke dør ut av et trendy øyeblikk.

Jeg glemmer heller aldri den første tiden som blogger. Skulle man blogge, måtte det liksom være om mote, og jeg husker hvor mye jeg stresset for å holde meg oppdatert på det som var trendy… Jeg lot meg inspirere av motemagasiner og internasjonale motebloggere, men den stilen jeg omfavnet på den tiden var ikke meg. Det gjorde noe med meg og min egen selvfølelse, fordi jeg ikke greide å bære klærne med selvtilliten i behold. Klær og stil har så ufattelig mye å si for selvfølelsen – man må gå med det man selv føler seg fin i – ikke det noen andre mener er riktig.

571707-12-1448444347290

I tillegg har jeg et veldig stort fokus på komfort når jeg designer klær, og at de ulike plaggene skal være «true to size» . Det verste jeg vet er å måtte gå opp sytten størrelser for å finne noe som passer, og det er flere butikker jeg rett og slett har boikottet fordi at jeg ikke kan bruke det som egentlig er min størrelse. Joda, jeg gikk på et par smeller i starten, men lærte fort av disse såkalte «barnesykdommene» som hører med i en nyoppstartet bedrift.

En annen ting som er svært viktig for meg er en etisk produksjon. Jeg har gode avtaler med fabrikken min i Portugal, og sørger for at arbeiderne har gode arbeidsforhold og at barnearbeid ikke forekommer. Dette gjør at vi alle sammen kan handle StyleConnection med god samvittighet, men det krever også at man er villig til å betale bittelitt mer for plaggene enn hva man gjerne betaler hos en stor klesgigant.

For å gi et eksempel, så kan en genser fort koste over 200 kroner per stk. for meg å produsere, ved et minimumsantall på 200 pieces per style, per farge. Da betaler jeg fra egen lomme, noe som også er grunnen til at jeg ikke kan masseprodusere klær. Det koster å drive etisk produksjon, men det er så verdt det. Dette betyr jo et ikke så altfor hyppig vareslipp, rett og slett fordi jeg må spare alle de kronene som kommer inn til å sette i gang nye varer. Produktene kommer litt nå og litt da, og derfor er det viktig at jeg lager gode plagg som holder lenge, og som funker som en kule året rundt.

571707-12-1448463641549

Smånipsene vil derimot hele tiden bli supplert, slik at dere alltid kan finne noe nytt og funky her i butikken og i nettshoppen mellom leveringene av kleskolleksjonene. Urban Outfitters har jo som dere vet alltid vært en favorittbutikk, rett og slett på grunn av de morsomme duppedittene og freshe pyntegjenstandene. Nå har jeg klart å hooke opp med mange av de samme leverandørene til nettopp Urban Outfitters, som gjør at vi ikke lenger trenger å reise utenlands for å shoppe sånne freshe småting, kule gaver og herlige accessories. Gøy, gøyere, gøyest!

Det er virkelig spennende, dette her… Det er så godt å virkelig jobbe hardt for noe man tror på, noe man drømmer om, og noe man ser faller i smak hos publikum. Jeg blir så stolt når dere kommer innom og handler hos meg, og enda stoltere blir jeg når jeg står her og pakker inn StyleConnection som skal ligge under årets juletrær. Tenk det da!? Mitt design under et fabelaktig juletre? Åhåj…

Takk, fininger! Tusen takk for at dere gjør dette mulig, og for at dere har heiet på meg hele veien. Jeg håper dere vet hvor stor pris jeg setter på dere… Og folkens? Nå er det bare to dager igjen å stemme, før Årets Blogger skal kåres. Jeg blir evig takknemlig for en stemme, om dere mener jeg fortjener det ♥

Nyt kvelden, rockeboller. Nå kom Dennis akkurat inn i butikken, så nå skal vi unne oss en god middag på Aladdin – min nye favorittrestaurant her på Løkka ♥

PicMonkey Image-2

Annonse