Annonse

DETTE KAN VI IKKE TILLATE

Den 23. septemer i 2012, ble jeg kjent med Sykehusklovnene… Eller det vil si, det var da jeg for første gang ble presentert for det fantastiske arbeidet de gjør!

Sykehusklovnene er skuespillere med lang erfaring innen scenekunst, spesialisert for å jobbe på sykehus, for å bringe frem et smil på leppen til herlige barn som ikke har smilt på lenge. De sprer glede til barn som virkelig har en tøff hverdag, og det er rett og slett fantastisk at det finnes slike gode mennesker som bidrar til at andre skal få det bedre… I dette tilfellet, små uskyldige barn.

samlebilde_sykehusklovnene_fotograf_anders_nilsen_
//Foto: Anders Nilsen for Dagligvarehandelen.no

Jeg kom akkurat over en underskriftskampanje på Facebook, hvor det meldes at Sykehusklovene kan bli borte. VG-oppslaget det refereres til er riktignok noen år gammelt, men saken er like aktuell, da klovnene fortsatt lever under sponsorpress. Dette er forferdelig trist, og ut i fra de tilbakemeldingene som er delt, er det ingen tvil om at Sykehusklovenen bidrar til en bedre hverdag for syke barn. Bare hør på denne historien under her, som står skrevet i underskriftskampanjen… Vi kan ikke tillate at klovnene blir borte!

«Min sønn på 6 år døde av kreft etter 1 år med knallhard behandling. Tøffe cellgiftkurer og isolert store deler av tida pga infeksjoner. Han er 5 år når han blir syk og alt han kjenner til som normalt og trygt er tatt fra han. Ingen barnehage,ingen jevnaldrende å leke med (det var farlig for en gutt uten imunforsvar) Livet består plutselig av sykehuskorridorer, leger, sykepleiere, nåler, cellegift… Hvor stor verdi disse fantastiske klovnene har for barn i hans situasjon, skulle jeg ønske jeg fikk alle til å fatte…!

Helse betyr ikke bare medisiner, særlig ikke for de minste – det skjønner selv et barn: «Når vi får le blir vi fortere friske!» -sitat Vegar,5 år…. Selv i ørska etter narkose, hørte han når de kom i gangene, og stabla seg på beina. De fikk han til å le – fra hjertet, når verden hadde rast sammen rundt oss… Klovnene representerer noe annet enn alt det vonde og vanskelige, de er lyspunkt og glede i en helt umenneskelig situasjon. Det er ikke rett at ressurser skal tas fra de minste, uskyldigste og stemmeløse blandt oss! Jeg akter ikke å gi meg med å være deres stemme i denne viktige saken! Håper du vil være med å gi din stemme! La oss vise dem med makta og pengesekken at vi er mange som slår ring rundt ungene og klovnene!»

Det er umulig å sette seg inn i en slik situasjon… Tenk om du har barn som får kreft, og tenk om det ikke er noe som vil redde din lille. Betyr det ikke da hele verden, at den siste tiden er så fin som overhode mulig? Klovnene bidrar med nettopp dette, og jeg oppfordrer alle til å støtte denne kampanjen ved å signere HER, samt bidra økonomisk HER om du har mulighet.

Del gjerne dette innlegget eller kampanjen videre, for å spre et viktig budskap ♥

Klem i fleng

 

Annonse