Annonse

DETTE SPARER VI MYE PENGER PÅ

Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at man kan spare mye penger på følgende:

1. Å ikke gå på butikken når man er sulten.
2. Å planlegge måltider for hele uken, og gå til innkjøp av alle ingredienser i én og samme omgang.

Jeg har jo alltid visst at dette er fornuftig, men likevel har vi hatt mange spontane turer på butikken. Og de verste turene er de man tar på søndagsåpne butikker, når både mat-og kjøleskap er skrapa for godsaker. Plutselig står man der på Bunnpris – hvor prisene overhodet ikke er på bunn – og vipps, så har man handlet en enkel middag som koster en formue. Dette er unødvendig sløsing av penger, og jeg blir alltid like irritert hver gang jeg drar kortet på få matvarer som likevel koster flere hundre kroner.

Nå har vi lært, og tatt noen grep. Og vet dere? Det føles så bra. Det handler om å være mer fornuftig, og spare penger til andre viktige eller kjekke ting. Vi har vel aldri vært spesielt flinke til å spare noen av oss, men fy søren – nå som vi blir tre, er det jo enda viktigere å ha en solid buffer!

Det vi definitivt sparer mest på, er at vi én gang i uken handler inn til alle syv dagene. I forkant setter vi opp en god gammeldags handleliste, som inneholder alt vi trenger til både ulike middagsretter, frokoster og kos. Alt handler jo bare om planlegging! I tillegge er det skikkelig gøy å velge ut spennende middagsretter for hele uken.

Denne uken har jeg hentet masse inspirasjon på Vegetarbloggen, og på menyen står følgende retter:

Tirsdag: Veganske schnitzler med poteter, brun saus, ertestuing og grønnsaker
Onsdag: Potet- og gulrotsuppe
Torsdag: Pastagrateng med sopp og brokkoli
Fredag: Vegansk lasagne
Lørdag: Taco
Søndag: Oumph! Pizza. Hallo, junk-søndag!

Vi hadde forstatt nok fra forrige uke til å dekke både frokost-og middagsbehovet i går, så derfor ble det handletur i dag i stedet. Ellers er jo mandagen den store handledagen for vår del.

Nå er kjøleskap og matskuffer fylt opp av mase grønnsaker og andre herligheter, og innimellom alt det sunne, har vi lurt inn litt godsaker, hihi. I kjøleskapet står også denne sjokoladedrikken fra Oatly, og hvis du ikke har smakt den enda, er du helt nødt til å gå til innkjøp av denne ASAP. Herregud den er så mums!

I dag brukte vi ca. 1200 kroner på 6 middager, samt det man ellers trenger til forkost og lunsj. Det er jaggu ikke dårlig, og muligens ny rekord. Til sammenligning, har vi ofte brukt nærmere 500 kroner hver gang vi har vært på butikken. Og hvis man går på butikken fire ganger i uken eller mer, er det jo snakk om store summer å spare etterhvert. Å gå sulten eller fysen på butikken er virkelig ikke noe sjakktrekk – det tror jeg vi alle kan skrive under på, haha. Og det beste av alt? Mindre matsvinn! Vi kaster langt mindre mat nå enn tidligere, og det er jo et stort pluss.

Nei, dere… Det føles så bra at vi ikke lenger handler hver gang vi kjenner sulten melde sin ankomst. Lommeboken er i hvert fall ekstra happy om dagen, haha.

Nå blir det middag! Måtte dere få en vidunderlig tirsdagskveld ♥

Annonse