Annonse

DETTE VAR 2018!

Enda et år går mot slutten – vi har kommet helt til veis ende… We made it! Året har vært innholdsrikt og bydd på både oppturer og nedturer. Og det er jo det som er livet – det skal blåse kraftig i seilene noen ganger…

I år som i fjor og årene før der, oppsummerer jeg året som har gått – jeg synes det er en skikkelig fin måte å avslutte det på. Det er fint å se tilbake og ta seg tid til å reflektere litt over ulike opplevelser og episoder, og til å ta seg tid til å sette pris på det man har, og at man kan gå enda et år i møte med ny energi og giv. Jeg gleder meg ekstremt mye til 2019 og alt det nye året har å by på!

Alright… Dette var 2018!

Årets pris:

I februar var det enda en gang duket for Vixen Influencer Award, og der dro jeg jaggu i land prisen for Årets Influencer Livsstil. Jeg var veldig spent på om det skulle bli noen pris – jeg var jo litt giret på å komme meg opp på scenen siden jeg hadde forberedt en noe kritisk tale. Jeg var så lei av ansvarsfraskrivelsen – noe jeg er fremdeles! For meg ble det nesten viktigere å få «kjeftet» litt fra scenen, enn å faktisk motta noen pris, haha.

Her er talen min, om du er giret på å lese:

«Denne prisen betyr så mye! Og at jeg får tildelt denne prisen, betyr at man faktisk ikke trenger en topplisteplassering på blogg.no for å bli hørt. Man trenger ikke drive med clickbaits, kle av seg, eller å provosere seg til oppmerksomhet. Man kan faktisk bli sett – OG hørt – ved å bare være seg selv 100% – eller 110% som vi sier på Paradise.

Jeg vil samtidig benytte anledningen til å rette kritikk mot bransjen – kritikk mot dere som fraskriver dere alt ansvar. Vi vet at det har vært en øking på hele 40% blant jenter med sykliske lidelser i alderen 15-20 år. De vanligste lidelsene blant jenter er depresjon, angstlidelser, spiseforstyrrelser og tilpasningsforstyrrelser. Jeg kan ikke med sikkerhet si at dette skyldes sosiale medier, men det er ikke til å stikke under stol at svært mange jenter blir negativt påvirket av det de eksponeres for i ulike kanaler. Her har vi bloggere et enormt ansvar! Men det har også media og blogghus.

At media og bloggere tjener fett på unge jenters usikkerhet er det ingen tvil om – og jeg kan ikke forstå at influencere som ukritisk deler nakenbilder, rabattkoder på kosmetiske inngrep, et ekstremt overforbruk, samt en livsstil som er usunt overfladisk, faktisk får såpass mye spalteplass som de gjør. Jeg spør dere – Er disse klikkene disse profilene generere, virkelig mer viktig og betydningsfullt enn unge jenters psykiske helse?

Sunn fornuft plakaten var et godt initiativ for å gjøre bloggere enda mer bevisst på hva slags innhold som bør/ikke bør publiseres. Endelig et tiltak, tenkte jeg den gangen… I dag har plakaten null verdi, siden det ikke forekommer et snev av konsekvenser om man bryter reglene. Hvorfor blir ikke dette tatt på alvor?

At mye må endres er det ingen tvil om – og jeg håper at i dag er dagen, hvor vi omsider vil se en mer positiv utvikling i influencer-Norge!

Jeg vil helt på tampen rette en stor takk til AdLINK! Tusen takk for at dere er seriøse, for at dere alltid er tilstede, og for at dere bryr dere langt mer om hvilke profiler dere jobber med, enn klikk og penger! Det er rett og slett en stor ære å få lov til å være en del av deres team!»

Årets reise(r):

Vi har hatt et svært innholdsrikt år, og vært så heldige å få oppleve flere spennende destinasjoner. En stor drøm gikk i oppfyllelse da vi reiste til Tokyo – det er faktisk en av verdens mest spennende destinasjoner, og at vi i tillegg rakk cherry blossom season? Det var rett og slett magisk!

Turen til Mexico var også et stort høydepunkt – fy søren så kjekt vi hadde det på denne turen, og jeg gleder meg til vi skal reise tilbake. Vi har nemlig planer om å tilbringe 1-2 måneder i Sayulita på et tidspunkt hvor det passer i kalenderen… Denne lille, sjarmerende byen er virkelig alt!

Vi må heller ikke glemme den fantastiske roadtrippen vi hadde i California i september… Hjelpes – skal vi vi har fått oppleve mye i 2018, og det er jeg så ubeskrivelig takknemlig for ♥

SAYULITA, MEXICO 2018

TOKYO, JAPAN – APRIL 2018

CALIFORNIA, USA – SEPTEMBER 2018

Årets TV-innspillinger:

Det ble noen TV-innspillinger i år også, gitt. Og det startet jo med et brak på Paradise Hotel i januar, haha. Tenk at vi skulle få muligheten til å reise tilbake der det hele startet? Det var veldig spesielt.

I tillegg hadde jeg noen råfine dager i forbindelse med innspilling av 4-Sjerners Middag som kommer på TV nå i januar. Det er bare til å glede seg, haha! Jeg kommer tilbake til eksakt dato for når vår uke ruller på skjermen!

Ikke nok med det… Jeg har også vært på innspilling av noe helt annet, som også kommer på TV i slutten av januar. Hva det er jeg har vært med på, er fortsatt hemmelig, men dere skjønner kanskje hvor jeg var i mai/juni? Hehe!

Årets foredrag:

Det er en stor ære å bli spurt om å holde foredrag for ungdom om et tema som engasjerer meg – kroppspress, unges psykiske helse og influenceres påvirkningskraft. I år har jeg vært så heldig å få muligheten til å prate foran hundrevis av flotte ungdommer på både BI, Høyskolen Kristiania, i Trondheim i forbindelse med en paneldebatt med tittel; «jakten på skjønnheten» , og ikke minst i Tvedestrand.

I Tvedestrand var det riktignok en panelsamtale om rus, festkultur og drikkepress som var i fokus, men også dette angår jo dem jeg bryr meg så innmari mye om – ungdommen vår! Jeg håper 2019 byr på flere slike muligheter, og at jeg får møte enda flere, flotte studenter rundt om kring i landet.

Jeg fikk også være med i organisasjonen Press sin panelsamtale på Kulturhuset i forbindelse med deres fantastiske kampanje, Gullbarbie – prisen som går til reklame- eller medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst. Så ufattelig fint å få muligheten til dette!

I tillegg kunne jeg glede meg over å være konferansier i Stavanger for Jæren Frisørlaug, og også der fikk jeg 30 minutter til å prate om nettopp kropps- og skjønnhetspress, samt hvordan sosiale medier påvirker oss. For en ære!

Årets høydepunkt: 

Jeg har i flere år kjempet en kamp mot det vanvittige kroppspresset, skjønnhetstyranniet, og ikke minst – normalisering av kosmetiske inngrep. Heldigvis har jeg ikke måtte kjempe denne kampen alene – det er mange gode forbilder der ute med sterke stemmer som gjør en forskjell. Mye har skjedd i 2018, men vi er langt ifra i mål.

Et av årets store høydepunkt er uten tvil at jeg – sammen med Ulrikke Falch – fikk invitasjon til et møte med selveste Barne- og ungdomsministeren, Linda Hofstad Helleland, på hennes kontor. Dette er nok noe av det største som har skjedd så langt i min bloggkarriere – at en av mine hjertesaker nådde helt frem til statsråden!

Hele Kvinnedagen var også et høydepunkt i seg selv. Her snakker vi både viktige tiltak og debatt på NRK, og mer om denne dagen kan dere lese her.

Årets mest likte bilder på Instagram:

Det ble noen likes i 2018 også, gitt. 767.144, for å være helt eksakt, haha. Det er visst bilder av Dennis og meg som får mest engasjement, men min kjære stefar klarte også å klatre opp til over 8000 likes på bildet av oss, noe han forøvrig syntes var helt vanvittig, haha!

Årets prestasjon:

Her må jeg faktisk nevne de tre dagene i Jotunheimen. Jeg finnes ikke sporty – jeg har verdens dårligste kondis, og da er tre dager på vandring i tøft terreng en stor prestasjon! I hvert fall når det kommer til den siste dagen, hvor vi faktisk gikk i 12 timer i strekk. Det ble 3 mil, skal jeg fortelle dere… Og 46.000 skritt! Det er stort for en slapp bergenser, ass!

Selv om jeg aldri har vært så sliten før, var dette et eventyr jeg aldri ville vært foruten. Endelig fikk jeg oppleve enda mer av det fantastiske landet vårt, og dets elleville natur.

Årets lættis:

Haha, jeg ler meg ihjel av Dennis når vi er ute og øvelseskjører. Denne filmen får meg til å le like mye hver eneste gang jeg ser den! Mens han får panikk får jeg fullstendig lættis, hahahaha.

Årets nedtur:

Å bli innlagt på akuttmottak er ikke kult, og de smertene jeg kjente på i mars var rett og slett uutholdelige. Gallestein er ikke for pyser, ass… Og jeg trodde seriøst at jeg skulle komme til å stryke med både én og tre ganger i løpet av det første døgnet. Definitivt årets nedtur! Som heldigvis ikke varte lenger enn tre dager, haha. Har ikke tid til å være innlagt jeg, vett!

Årets fineste interiør-makeover:

Åh, jeg har gjort mange fine endringer i år, og stuen har virkelig blitt et lekkert rom hvor vi stortrives. Å bytte ut den gigantiske sofaen mot en mindre, er uten tvil noe av det smarteste vi har gjort. Når det er sagt, har soverommet blitt skikkelig fint, så her ønsker jeg nok å trekke frem nettopp dette rommet som det som har fått den fineste makeoveren.

Årets første møte:

Gjett om det var fantastisk å endelig møte Betty sin vidunderlige sønn som kom til verden i april. Han er den blideste og skjønneste ungen, og man blir rett og slett glad av å se på han. Høydepunktene er FaceTime-datene våre – da bare sitter han og smiler og ler non stop. Herlige Liam ♥

Årets Girls Night Out:

Få kvelder slår kvelden med jentene i Bergen i august! Jeg reiste rett og slett ens ærend for en heindundrende fest med gjengen, og jeg smiler fortsatt når jeg tenker på hvordan kvelden utartet seg, haha. Her snakker vi afterski-stemning på Heidis’ med dance off og shots. For en fantastisk kveld!

Årets film:

Ingen over – ingen ved siden… Jeg har sett Bohemian Rhapsody to ganger, og vil se den minst fire ganger til. Dette er den beste filmen jeg har sett i år… Kanskje den beste noen sinne!

DF-10193 – L-R: Ben Hardy (Roger Taylor), Gwilym Lee (Brian May), Joe Mazzello (John Deacon), and Rami Malek (Freddie Mercury) star in Twentieth Century Fox’s BOHEMIAN RHAPSODY. Photo Credit: Alex Bailey.

Årets mest sette YouTube-video:

I forbindelse med intervjuet i VG, følte jeg at det var fint å sette seg ned foran kamera og prate litt mer utfyllende om ungdomstiden min. Det er jo ikke alt man får plass til på trykk – det er faktisk ganske så begrenset, så jeg ønsket å fortelle litt mer om ungdomstiden min. Dette ble den mest sette YouTube-videoen i år ♥

Årets ærligste:

Åhåj… Det var et ganske så brutalt ærlig intervju som kom på trykk i VG Helg i april. Jeg åpnet meg for første gang om min turbulente ungdomstid, da jeg havnet fullstendig utpå med amfetamin, hasj, ecstasy og Rohypnol. Det føltes ekstremt tøft å være så ærlig, samtidig så godt å dele noe som dessverre angår altfor mange… Hele intervjuet kan leses her.

Årets råeste konserter: Det var helt crazy å oppleve selveste Guns N’ Roses i juli! Dette var julegaven min til Dennis (og meg selv, haha) , og endelig var det tid for å innkassere den. Dette ble en minnerik og fantastisk kveld som jeg aldri kommer til å glemme.

Det var heller ikke feil å oppleve my biggest crush gjennom tidene, nemlig EMINEM. Dessverre stod vi så langt bak at lyden var i labreste laget, men det gikk i grunn helt fint. Det var jo tross alt EMINEM for pokker!

Årets beste innkjøp: 

Det må faktisk være den råfine juletrepynten jeg kjøpte i Albir. Jeg er så fornøyd med den, og gleder meg allerede til å pynte juletreet til neste år. I tillegg må jeg også si at jeg er ganske fornøyd med den superdigge strikken fra Mango. Denne fant jeg også i Spania da vi var på ferie i november, og har mistet tellingen over hvor mange ganger jeg har brukt den siden vi kom hjem. En soleklar favoritt i garderoben!

Årets soloppgang:

Haha, det skal mye til for at vi gidder å stå opp før fuglene fiser når vi er på ferie, bare for å få med oss soloppgangen. Men fy søren… Vi angret ikke et sekund da vi omsider nådde enden av fyret i Albir i juli… Dette var rett og slett vakkert!

Årets viktigste innlegg:

«Ikke gjør dette på ferie» // «Når influencere tjener mer enn Statsministeren» // «Din usikkerhet er BIG business» // «JA, vi trenger forbud mot plastisk kirurgi» // «Livet er NÅ» //»En viktig avgjørelse» // «Vi gir oss ALDRI«


Phew… Dette var 2018, fininger! Oppsummert med 2049 ord, haha.

TUSEN takk for at dere har vært her – dere aner ikke hvor mye dere betyr for meg! Jeg gleder meg til et nytt og begivenhetsrikt år sammen med dere. 2019 kommer uten tvil til å bli helt spesielt ♥

Godt nytt år! I LOVE YOU ALL ♥

Annonse