Annonse

#DETVIKTIGSTE

Tenk deg følgende: Landet du bor i er rammet av krig. En natt våkner du i din egen seng og er i livsfare fordi nabolaget ditt bombes. Sekundene teller. Alt du får med deg er klærne du har på deg og noen få ting som du kan bære i hendene.

Hvilken gjenstand ville du ha tatt med deg? Og hvorfor ville du tatt med akkurat denne tingen?

I dag er over 22 millioner barn på flukt fra krig, og dette er et antall som er så ubegripelig høyt, at det faktisk er umulig å se dette for seg. Vi snakker en firedobling av Norges befolkning som hver dag kjemper en kamp mot ekstrem fattigdom, bomberegn og elendighet i krigsrammede områder. Jeg kan ikke begripe at dette faktisk er raliteten, og det er rett og slett vanskelig å sette seg inn i en slik situasjon når vi her hjemme har det såpass godt som vi har det. 

Flykningehjelpens nye kampanje #detviktigste, er et fabelaktig tiltak for å øke bevisstgjøringen og engasjementet rundt nettopp dette, og jeg synes det er på sin plass å bidra til å øke nettopp dette engasjementet. 

Jeg spør dere igjen… 

«Hva ville du ha tatt med deg, dersom du måtte flykte for livet og bare fikk med deg én ting?»

Jeg har lenge sittet og fundert på hva jeg ville tatt med meg, og det å velge kun én ting fra hjemmet er ikke akkurat en enkel oppgave. Jeg har så mange ting som betyr mye for meg som bl.a bunaden, det siste håndskrevne bursdagskortet jeg fikk av morfar før han døde, suvenirer fra mine mange reiser, samt personlige gaver jeg har fått fra både kjæreste, venner og familie, bare for å nevne noe. Passet kunne vært svært fornuftig å ta med seg for å kunne bevise identiteten din og hvor du kommer fra, og en lommebok hadde nok heller ikke vært så dumt, MEN…

Det er én ting jeg ikke kunne reist fra, og det er Macen. Rett og slett fordi jeg har titusenvis av bilder lagret på den som jeg aldri, aldri ville vært foruten. Bilder av alle jeg er så himla glad i, bilder av magiske destinasjoner og fantastiske minner. Minner som kunne få meg til å drømme meg bort i vanskelige og forferdelige situasjoner, og som samtidig ville gitt meg et håp om at det en vakker dag ville bli bedre. 

Tenk litt over hva du ville tatt med deg, og engasjer deg i denne enormt viktige kampanjen ved å ta en selfie hvor gjenstanden du ville valgt er godt synlig. Del bildet på sosiale medier, bruk hashtaggen #detviktigste, og besøk gjerne Flykningehjelpen sin hjemmeside for å lese mer, og for å finne ut hvordan du kan engasjere deg ytterligere. 

La oss sammen vise at vi bryr oss, og folkens? Jeg er kjempeinteressert i å få i gang en dialog rundt dette temaet her i kommentarfeltet. Hva ville dere tatt med dere, og hvorfor? 

Uendelig glad i dere ♥

Annonse