Annonse

DIN FØRSTE JUL

Gledelig jul, fininger ♥

Jeg husker det som det skulle vært i går at vi snakket om hvordan julen 2019 ville komme til å bli… Hvordan det ville være å feire jul med en 8 måneder gammel baby…

At et helt år har gått siden vi pratet om akkurat disse forventningene er helt ubegripelig – hvor pokker ble tiden av? Var jeg ikke nettopp 6 måneder på vei? Jeg vet jeg prater mye om hvor fort denne tiden går, men det slutter liksom ikke å overraske meg. Plutselig står jeg her med en 8 måneder gammel baby i armene foran et juletre og bare «whaaat?» …

Jeg må innrømme at ingenting har gått etter planen denne julen… Jeg hadde jo lagt listen skyhøyt, og skulle imponere med stålkontroll og null forsinkelser. Både familie og venner skulle få julekort i postkassen i løpet av den første uken i desember, og huset skulle selvfølgelig være skinnende rent, julepyntet og klart første søndag i advent. Og apropos advent… Vi skulle tenne ett lys i staken hver eneste søndag, og lese tilhørende vers. Jeg skulle ha julestemning fra dag én, god tid til å lage julekaker og annen deilig julemat, og så skulle vi selvfølgelig se minst én julefilm hver dag…

Vel… La meg bare si det sånn at den første pynten kom opp 9 dager før julaften. Julekortene var det bare noen få som fikk, som resulterte i at jeg måtte sende filen digitalt på messenger. Julestemningen har kommet og gått, men gått mer enn den har kommet! Og så var det adventsstaken da… Fant jeg den i det hele tatt? Skinnende rent, sarru? Ikke pokker. Rot og hybelkaniner. Overalt! Jeg har sett totalt to julefilmer… «Love Actually» og «The Holiday» , og sovnet halvveis ut i begge filmene. Great! Og det var den julen…

Neida… Julen er jo faktisk ikke over enda, og nå skal jeg prøve å ikke være så besatt av tanken på hvordan jeg egentlig vil at alt skal være, og heller fokusere på at det blir bra så lenge jeg er sammen med de jeg er glad i. For det er jo dette som er det aller viktigste – samværet og kvalitetstid med familen… I år feiret vi med mamma og Jon, og det var så koselig ute hos dem i går. Jeg stod for matlagingen, og da ble det selvfølgelig servert vegansk julemat. Jeg var så glad da jeg ikke møtte noe som helst motstand da jeg foreslo årets meny for mamma og Jon, og de var svært begeistret for den deilige maten. Tenk det – etter å ha spist pinnekjøtt på julaften hele livet, kjente de ikke på et snev av savn da maten kom på bordet…

Vegisterkaker, Isa-kaker, kålrabistappe, BEYOND Sausage Bratwurst, poteter, julesaus og rødkål. Mums! Her snakker vi matfest til tusen, og 100% jul. Til dessert serverte jeg slags krysning mellom Créme Brûlée og Panna Cotta toppet med bringebær, så dette var alt i alt en perfekt julemiddag. Bra for oss, bra for dyrene og bra for miljøet ♥

Vi overnattet hos mams og Jon til i dag, og nå har vi kommet oss hjem igjen til Løkka. I kveld skal vi ikke gjøre noe som helst, annet enn å gumle i oss alt godtet i julestrømpen mens vi ser resten av «The Holiday» … Det går faktisk ikke an å sovne i den mest magiske julefilmen av dem alle, så nå gjelder det å ta seg sammen, haha. Eller ikke… Nå skal jeg gjøre som Baloo (som snurrer på TV-skjermen i skrivende stund) , og ta livet som det faller seg ♥

Håper dere alle hadde en magisk dag i går, og at dagen i dag er like deilig. Kos dere og nyt!

Annonse