Annonse

DIY: RÅLEKKERT SPISEBORD PÅ 1-2-3

Annonselenke: Ellos

Det er en skikkelig pjusk bergenser som skriver til dere i dag. Jeg har rett og slett måtte innse at jeg faktisk er skikkelig sjuk. Whaaat!? Jeg som har tatt influensavaksine, og hele pakken? Makan! Jeg er pottetett, halsen er sår, og jeg er sånn generelt skikkelig slappfisk. Noe så irriterende, eller hva? Og det kjipeste er jo at de halstablettene og pillene som faktisk fungerer, ikke hører hjemme hos en som er gravid. Repsils har aldri funket mot vond hals, og det gjør det ikke denne gangen heller. Nedtur!

Uansett… Det er fredag, og det er jo skikkelig digg. Jeg startet dagen med å knipse noen bilder av vårt splitter nye spisebord, som vi – tro det eller ei – har laget selv. Jeg har jo nevnt at vi trenger et større bord, og det var toppers at vi klarte å få det ferdig før Dennis inviterer til kalas. I kveld er det guttas aften, og han har gledet seg i flere uker. Laget event på fjesboken, og greier. Fining! Jeg har ordnet meg hotell for anledningen, og skal etterhvert parkere den sjuke skrotten min i en digg hotellseng, hvor jeg får være helt i fred. Det skal bli skikkelig digg, faktisk!

Anyways… Dette bordet! Jeg har så vidt vist det frem på Instastory, og det er mange som har ønsket seg en liten oppskrift. Dette er nesten pinlig enkelt å lage – i tillegg koster det en brøkdel av hva et tilsvarende bord faktisk koster. Totalpris for dette, inkludert bordben (som jeg fant på finn.no) samt bordplater ble 1200,- . Halleluja, sier jeg bare.

Det eneste som gjenstår nå er olje eller lakk til overflaten. Nå er platene helt ubehandlet, og det betyr at flekker setter seg på null komma niks. Jeg liker i grunn den lyse fargen, men kanskje det kan blir fint med en mørkere tone? Vi får se!

Du trenger: 

• 2 stk bordplater i bredden 40 x 180 cm. Vi fant disse på MAXBO, og de ansatte hjelper deg å kappe ønsket lengde. Du kan få bordet så langt som 240 cm, om du har ekstra god plass.

• Bordben. Sjekk finn.no – her kan man finne flere varianter. De vi endte opp med å kjøpe kom opprinnelig fra Søstrene Grene. IKEA kan også funke, og disse her, kan minne litt om de vi har brukt.

• Sandpapir for å pusse grove kanter.

• Olje eller lakk.

 • Skruer.

Dette gjør du: 

1. Legg begge bordplatene på gulvet ved siden av hverandre. Velg ønsket avstand mellom dem, og sørg for å legge noe mellom platene (vi brukte noe så simpelt som batterier) slik at avstanden er jevn hele veien.

2. Sett bordbukkene opp-ned på platene. Sørg for at de er plassert like langt inn på platene på begge sider. Husk målestokk og blyant!

3. Skru skruene gjennom hullene på bordbukken/bena, og ned i bordplaten. Snu bordet, og vips så har du et superflott spisebord.

Stolene våre er fra Ellos, og fuskepelsen vi har lagt i stolene er fra Rusta. Stolene er dessverre utsolgt men du finner tilsvarende her.

Hva synes dere? Var ikke dette litt fint, eller? Vi er i hvert fall superfornøyde med resultatet!

Sees senere, fineste lesere. Nå rømmer jeg huset, og sjekker jeg inn på hotell, haha.

Annonse