Annonse

«DIY – SELF SURGERY»

God morgen, vakre venner ♥

Noe som skremmer meg er at en app eller et bilderedigeringsprogram får navnet «Perfect365» og «Beautify», for det finnes vel ikke noe perfekt eller vakkert over ihjelredigerte bilder, eller hva? Jeg ble rett og slett sjokkert over hvor enkelt det var å miste to tredjedeler av vekten ved tre tastetrykk, da jeg testet ut et bilderedigeringsprogram jeg nylig kom over.

Jeg har den senere tiden sett noen ytterst skremmende bilder på et knippe blogger, og etter å ha lest en artikkel i VG, hersket der ingen tvil om at det finnes redigeringsprogrammer som kan forvandle deg til det ugjennkjennelige. Jeg tviler ikke et sekund på at utallige bilder som florerer på sosiale medier er retusjert herfra til Hollywood og tilbake, og det er så forferdelig synd at retusjerte bilder påvirker ungdom. Jeg har ingen vanskeligheter med å forstå at enkelte nettopp lar seg påvirke, at de tror på det de ser, og at man deretter får en kraftig knekk i selvtilliten.

Det verste av alt er at det er umulig å sette en stopper for denne usunne utviklingen, for retusjeringen og redigeringen har nok kommet for å bli, og det er ubeskrivelig trist at noen ser et marked i andres dårlige selvtillit.

Under her har jeg overdrevet drastisk, men jeg skal vedde alle julegavene mine på at jeg kunne lurt dere alle sammen ved å roe ned redigeringen to hakk. Selvbruningen kunne jeg sikkert sluppet unna med, det samme med den ekstra mørke sminken, samt highlightsene i håret… Det er søren meg utrolig hva man kan gjøre med nåtidens fotoverktøy.


At «Vi bare fikser på småting» har jeg svært vanskelig for å tro i flere tilfeller. Man trenger nemlig ikke å være en føkkings rakettforsker for å se at det ikke bare er småting som har fått en liten gjennomgang i enkelte tilfeller.

Å redigere bilder når det gjelder bruken av økt kontast og farger, og til tider noen festlige filter, er dette også noe jeg synes er helt ok, og jeg setter rett og slett pris på at der finnes effekter som kan gjøre bildene enda mer fengende og visuelt mer innbydende. Men å redigere seg selv ned 4 størrelser, gjøre øynene om til de største dådyrøynene, gjøre leppene større og i tillegg slenge inn noen plantater i titsa, nei da ødelegger du rett og slett bare for deg selv.

Det er vel ikke noe som er mer nitrist enn å ikke kunne gå utenfor døren i fare for at folk faktisk skal se hvordan du egentlig ser ut. Dessverre tror jeg også at det kan være svært vanskelig å gi seg med denne overdrevne redigeringen hvis man først har begynt, for har man plutselig fått bittelitt større øyne, eller gått ned 4 størrelser på bildene du deler på disse sosiale mediene, skal det godt gjøres å gi en solid forklaring som folk faktisk biter på, når man viser seg i virkeligheten. Alt i alt, er det nok litt for lett å se seg blind på eget utseende… «Bare én størrelse ned. Det er det ingen som merker«… «Bare bittelitt mer fylde på leppene. Ingen ser vel ikke det«… «Bare to størrelser ned siden forrige uke. Null stress«, og vips så sitter du der, ugjennkjennelig for både deg selv og andre, og med en helsikens vanskelig forklaring foran deg.

Nei, folkens? Vær fornøyd med den du er. Det finnes faktisk bare én av deg som gjør deg helt unik, og det er ingen grunn til å gjøre dette vakre og unike om til noe som egentlig ikke eksisterer. Du er vakker, du er deg, og det kan ingen ta i fra deg!

Kjærleik ♥

Image and video hosting by TinyPic

Annonse