Annonse

DIY: SENGEGAVL PÅ 1-2-3

Rise and shine, darlings ♥

Dere er altså bare så herlige. Tusen takk for all respons i går – det varmer virkelig, og deres hyggelige tilbakemeldinger bidrar til at alt dette bli ekstra kjekt. Dere er rett og slett helt enestående, og dere skal vite at jeg setter enormt stor pris på dere!

Jeg er tidlig oppe i dag, og om ikke så lenge skal jeg faktisk ta turen til Politihøyskolen for å gjøre en spennende kampanje. Jeg skal rett og slett prøve meg som politistudent, haha, så nå får vi se hvordan dette kommer til å gå, men først må jeg vise dere en liten sneak peek av det oppgraderte soverommet vårt, samt den splitter nye sengegavlen som jeg har mekket selv.

Det å lage sengegavl er søren meg enklere og rimeligere enn man skulle tro, så derfor deler jeg oppskriften jeg fant her med dere. En fresh gavl kan gi soverommet et helt unikt og personlig preg, samt tilføre det lille ekstra – i tillegg vil rommet føles mye lunere, og det liker vi!

SENGEGAVL PÅ 1-2-3

IMG_0604-2

DU TRENGER:

En plate (sponplate eller møbelplate som fås kjøpt hos bl.a Maxbo) • Skumplast eller såkalt hobbyskum (Stoff og Stil har et godt utvalg) • Møbelvatt • Spraylim (fås kjøpt hos bl.a Maxbo) • Valgfri tekstil • En solid stiftemaskin som dere ser på bildet under.

IMG_0569

DETTE GJØR DU: 

1. Mål opp og skjær platen i ønsket størrelse. Den kan enten være like bred som sengen eller litt bredere, slik at den vil stikke litt ut på hver side av sengen. Byggevarehuset du kjøper platen i kan bistå med å skjære platen i riktig størrelse.

2. Mål opp og skjær hobbyskum i nøyaktig samme størrelse som platen. Møbelvatten og tekstilet bør være noe større enn platen. Beregn det slik at de kan ligge ca. 10 cm rundt på baksiden av platen. Klipp i riktig størrelse.

3. Spray lim på både platen og skumplasten. Denne tørker fort, så her gjelder det å være litt rask. Lim dem sammen kant i kant.

4. Legg møbelvatt og tekstil rundt platen og skumplasten. Vatten vil gi en mer avrundet form, men pass på at du ikke drar for hardt i den, for da vil den ryke.

5. Stift møbelvatten og tekstilet fast på baksiden ved å trekke dem rundt skumplasten. Dette kan enten gjøres i samme operasjon eller ved først å feste vatten og deretter tekstilet. Gjør det du synes virker enklest. Pass på at bretten på tekstilet blir pen i hjørnet.

Voilá! Sengegavlen er ferdig ♥

IMG_0598

IMG_0607

IMG_0564

IMG_0604

Ble det ikke fint, eller? Jeg er SÅ fornøyd. Dette gjorde virkelig noe med rommet, og det som er så kjekt er at man enkelt kan bytte ut stoffet på gavlen når man ønsker en annen farge-og mønstermix.

Sees litt senere, fininger! Nyt dagen så lenge ♥

Annonse