Annonse

DU ER IKKE ALENE OM Å HA DET TØFT ØKONOMISK!

Annonse: I samarbeid med Finanstipset 

For noen dager siden stilte jeg dere på Instagram diverse spørsmål knyttet til økonomi, og jeg er så takknemlig for at dere ønsket å dele så åpent med meg. Jeg vet hvor forferdelig tøft det er å ha økonomiske problemer, og enda verre blir det når man står i det alene.

Jeg er sikker på at økonomisk åpenhet kan være et viktig steg på veien til en bedre psykisk helse når man står i det mørkeste mørket. Derfor ønsker jeg i dag å dele noen tall med dere basert på min lille spørreundersøkelse, som vi gjerne kan kalle det. Av alle dere som svarte på spørsmålene jeg stilte, er dette resultatet. Og som dere ser – dere er IKKE alene!

4.179 av dere har eller har hatt betalingsanmerkninger
6.050 av dere har opplevd å havne i en økonomisk krise
♦ 10.965 av dere har fått inkasso
♦ 12.997 av dere har kjent på en mental påkjenning knyttet til økonomiske utfordringer
6.709 av dere føler seg alene om å ha økonomiske problemer

Jeg spurte også om dere ønsket å dele mer utfyllende, og noen av disse svarene ser dere her. Det er rett og slett hjerteskjærende å lese deres historier, og jeg føler så enormt med dere. Jeg har selv hatt angst for postkassen. Jeg har selv vært minutter fra tvangssalg. Jeg har selv opplevd at spillegjeld i nær relasjon (ikke nylig) har ført til massive økonomiske konsekvenser for meg. Jeg vet alt om betalingsanmerkninger, gjeld, inkassokrav og en postkasse som bugner. Og jeg vet hvor mye dette tærer på psyken!

Jeg vet også hvor vanskelig det er å ikke bli møtt med forståelse fra dem rundt. Og jeg tror det er umulig for en som har god økonomisk kontroll å forstå hvor vanskelig det er for dem som havner i en håpløs økonomisk situasjon. Det er derfor mange dømmer – fordi de ikke kan fatte og begripe hvordan det er mulig at selv de mest oppegående menneskene kan trå feil. Og det er når man blir sett ned på at det føles ekstra vanskelig. Økonomisk rot er ikke synonymt med dum eller lat – det kan skje den beste, og noen ganger er man ikke en gang selv ansvarlig for at betalingsanmerkningen melder seg og at regningene hoper seg opp…

Å være redd for postkassen er nesten det verste… Å ikke tørre å åpne den, eller i det hele tatt gå forbi. Fy faen! Og dere vet når man kan se at brevene tyter ut av brevsprekken? Orker ikke! I slike situasjoner er det lett å havne rett i fornektelse. Å bare gå forbi og late som at alt er greit. Og så fortsetter man å leve som før, mens regningene blir flere, kravene større, og problemet vanskeligere å løse opp i.

Jeg vet det er vanskelig, men det viktigste man kan gjøre i en slik situasjon er å erkjenne problemet, og deretter søke hjelp. Å prate med noen om det, åpne seg, og gjøre det man kan for å ordne opp. Og etter alle disse årene med økonomisk kaos, har jeg lært at det er bedre å ta den skumle telefonen enn å ikke gjøre det i det hele tatt. Vi er alle mennesker – og de aller fleste som sitter og krever inn ønsker jo bare å finne en løsning som alle parter kan leve med. Men selve løsningen er ikke alltid like enkel å få på plass, og det er ikke alle som kan få hjelp av familie eller sin tradisjonelle bank.

Forrige gang jeg skrev om økonomi nevnte jeg at jeg den fantastiske gjengen i Finanstipset , som jeg virkelig skulle ønske jeg hadde kjennskap til, da jeg gikk igjennom den mørkeste økonomiske tiden i livet. Dette er et team som brenner for å hjelpe mennesker ut av økonomiske kriser, og sørger for å gi deg rådgiving i en tøff tid!

Finanstipset tar avstand fra forbrukslån og kredittkort, siden de skal hjelpe deg UT av krisen, og dermed ikke tilby noe som gjerne førte til krisen i utgangspunktet! De spesialiserer seg på å samle flere dyre lån med sikkerhet i boligen din, og kan innhente tilbud fra opptil 8 gode banker – det første i løpet av kort tid. De skreddersyr en løsning som passer deg og sikrer best betingelser, siden de er spesialister på forhandling med bankene. Rådgiverne i Finanstipset ser deg og dømmer deg aldri! Og du kan få en egen personlig rådgiver som ønsker å hjelpe deg fra start til mål!

Jeg er så glad for å potensielt sett være med på å hjelpe noen som sliter, UT av en økonomisk krise! Kanskje Finanstipset kan være noe for akkurat deg?

Jeg heier så sykt på dere som står midt i en tøff tid, og sender styrkeklemmer i fleng! Dette skal dere komme dere ut av!

Les mer om Finanstipset  HER

  • Renteeks: 5,95% ved et lån på 2000000 kr o/25 år. Kost. 1668466, tot. 3668466
Annonse