Annonse

DU ER IKKE OFFERET!

Jøsses. Dette tok jo fullstendig av! Og det er jeg så innmari glad for. Tusen takk til alle dere som har engasjert seg i dette, som har lagt igjen kommentarer, og som har delt videoen videre. Det er så tydelig at det var høyst nødvendig å ta bladet fra munnen, og kalle en spade for en spade.

Dagen startet med en million varslinger, ubesvarte anrop og svangerskapskontroll. I tillegg til flere fremmede på trikken som takket for gårsdagens video. Det har mildt sagt vært en hektisk fredag! Lille i magen har det supert, og har lagt seg med hodet ned. Tipp topp. Det var en fin beskjed å få før jeg suste innom VG. Jeg føler jeg har skravlet hull i hodene på x antall journalister i dag, og jeg synes det er flott at flere medier gir denne saken oppmerksomhet.

Jeg har også fått med meg deler av Sophies tilsvar, som jeg ønsker å kommentere her i dagens blogginnlegg.

Sophie Elise, du skriver følgende:

«Jeg sier unnskyld for det, fra bunnen av mitt hjerte. Jeg kan ikke gjøre noe med hva jeg har fikset på og gjort flere år tilbake i tid, om det er det diskusjonen handler om. »

Videre skriver du:

«Ikke at man skal være sånn «det skjer andre ting i verden» men parallelt med dette er det klimastreik over hele landet og terror i New Zealand. Så ja…»

Det ene utelukker ikke det andre. Mener du at vi ikke skal engasjere oss i unges psykiske helse, bare fordi det er «verre» ting som skjer i verden? Jeg synes nemlig at det er ganske forferdelig at statistikken fra UngData fra i fjor, viser at 70 prosent av norske ungdommer kjenner på kroppspress. At 9 av 10 jenter i 16-årsalderen ønsker å gjøre endringer på egen kropp, og at halvparten av norske 15-årige jenter mener de er for tykke.

Og var det ikke sånn at du var opptatt av unges psykiske helse?

Du er ikke offeret her. Og nei… Jeg laget ikke denne videoen for at folk skulle sende deg hatmeldinger. Jeg laget ikke denne videoen for å få deg til å gråte. Jeg laget den for alle de tusenvis av jentene som blir påvirket av deg… Som etter innlegget ditt gikk til speilet og la for første gang merke til vikene sine, eller sitt høye hårfeste. Jeg laget denne videoen for alle de tusenvis av jentene som lærte hva hip dips var pga. deg. Som lærte hva hooded eyes var på grunn av deg, og som har fått store komplekser for dette.

Jeg kan ikke ta hensyn til til dine tårer. Jeg må ta hensyns til alle de tusenvis av jentene som gråter seg i søvn over nye komplekser som bl.a du har introdusert dem for. At du mener at jeg laget denne videoen for å få deg til å føle deg dårlig, sier mye om din ansvarsfraskrivelse og manglende forståelse for egen påvirkning. At du tar dette personlig viser vel også kanskje bare at jeg har rett? At jeg treffer deg med kritikken? Hva med hetsen og truslene jeg mottok etter din video på badegulvet den gangen? Satt jeg meg ned og tok til tårene, mens jeg samtidig beskyldte deg for å oppfordre til usaklig hets? Nei.

Jeg var som nevnt innledningsvis, nødt til å ta bladet fra munnen og kalle en spade for en spade. Det var nok nå. Og at innlegget ditt var ment ironisk? Den kjøper jeg ikke. Hvorfor forsvarer du i så fall det du har skrevet i kommentarfeltet, om det var ment som ironi? Da ditt publikum påpekte at du introduserte dem for nye komplekser, og i tillegg fortalte deg at dette ikke var ok å publisere, hvorfor i alle dager tok du ikke da grep? Eller i det minste – forklare den såkalte ironien? Du skriver jo til og med «Jeg personlig synes det er fint å vite at man da eventuelt kan gjøre noe med det, men der er man kanskje ulik» .

 

 

Jeg valgte å kritisere varemerket, Sophie Elise. Bedriften. En bedrift som omsetter for millioner i året. Måten denne bedriften driftes på er høyst kritikkverdig, og det er på tide å si dette høyt. En bedrift som tjener fett på unge jenters usikkerhet.

Sophie, du kan ikke sitte å gråte hver gang noen stiller seg kritisk til det du gjør. Vi influencere har selv valgt å tre frem i offentligheten, og skriver med stolthet «infuencer» i bioen vår på Instagram. Da får vi søren meg være i stand til å se at det er dette vi gjør – at vi påvirker. I tillegg er vi små bedrifter hele gjengen, som må være i stand til å motta konstruktiv og saklig kritikk. Hvis ikke har vi faktisk ingenting i denne bransjen å gjøre.

Usaklig hat og hets er aldri ok – for ikke å snakke om de latterlige, tomme drapstruslene. Dette må vi kunne klare å heve oss over. For ærlig talt – hvor seriøst skal vi ta en drapstrussel fra 12 år gamle jenter. Vi er mer stødig enn som så, at usaklig dritt skal få vippe oss av pinnen. Idiotoppførsel vifter vi bort!

Kjære alle. Denne debatten er forbanna viktig, men la oss for guds skyld klare å holde den både fornuftig og konstruktiv. Hat, hets og drapstrusler er på INGEN måte ok. La oss holde oss for gode for slik idiotskap. Det er bare pinlig!

 

Annonse