DYREMISHANDLING STØTTET AV DEN NORSKE STAT

Vær så snill å gi meg ett argument FOR pels. Jeg etterlyste dette i et tidligere innlegg, men jeg fikk ikke et eneste svar. Eller vent litt, jeg fikk ett svar som lyder som følger; «Nå som flere dyr allerede har blitt drept pga dette og jakker er laget, hvorfor ikke bare bruke dem? Da er det best å bruke disse jakkene nå som de er produsert. Nå kan man da helle prøve å stoppe denne industrien før flere jakker blir laget. De som er laget syns jeg skal bli brukt» .

pelsbilde-4

Det er akkurat en slik tankegang som dette som resulterer i at næringen og produksjonen består. Skjønner dere ikke dette? Jeg ber dere på mine knær om å åpne øynene, og tenke litt lenge enn nesetippen. Jeg vet at mange av mine lesere bruker pels, og nå må dere være så snille å fortelle meg hvorfor dere mener det er innafor at jakkene deres prydes med torturerte dyr. Er det «trendy» ? Synes dere det ser bra ut? Og hva i alle dager skal dere med den pelsdotten på toppen av en lue? Gagner denne dotten dere på noen som helst måte?

Det kommer aldri, og da mener jeg ALDRI, til å være verken innafor eller fint å gå med en jakke laget av smerte, lidelse, vold og tortur. Dere som bruker disse jakkene er rett og slett vandrende reklameplakater for peldyrnæringen, og det verste er at veldig mange av dere ikke en gang gidder å lese seg litt opp på hvordan dyrene bak de pelskragene deres faktisk har blitt torturert. Det kreves så lite av dere. Dere trenger ikke ofre en bitteliten kalori en gang, for å tilegne dere nok kunnskap til å si NEI til pels. Pelsdyrnæringen hører ikke hjemme i 2016. Samfunnet burde være såpass godt opplyst by now, at næringen burde legges ned med umiddelbar virkning, men neida… På tross av at så mange som 7 av 10 nordmenn ønsker å avvikle pelsdyroppdrett, valgte likevel regjeringen for kort tid tilbake, å gjør det stikk motsatte. De verken hører på seriøse faginstanser eller opinionen, og det er til å bli kvalm av!

Vi tar ikke bare fra disse stakkars, uskyldige dyrene friheten. Vi tvinger dem også til å leve sine liv med netting under potene, i bittesmå nettingbur, uten mulighet til å flykte. Det er en skam! Så mange som 900.000 pelsdyr blir årlig drept på norske pelsfarmer, for at dere som bruker pels skal se «bra» ut. Det er rett og slett helt barbarisk!

Det er fortsatt et lite håp – nå er det nemlig opp til Stortinget å bestemme, og derfor er det ubeskrivelig viktig at NOAH’s Fakkeltog mot Pels førstkommende lørdag, blir det største fakkeltoget noensinne. Nå må vi vise dem én gang for alle at det bare finnes én riktig avgjørelse – å legge ned pelsnæringen! Vi kan ikke akseptere en slik dyremishandling som dette – dyremishandling satt i system, støttet av den norske stat. Det er hårreisende og forkastelig!

Vær så snill å bli med på å gjøre en forskjell ved å spre ordet videre. Jo mer vi snakker om dette og jo mer engasjement som vises, dess større sjanse har vi for at denne grusomme næringen avvikles.

Tenn et lys for de forsvarsløse – si NEI til pels!

Flere relevante innlegg her: Jeg blir rasende hvert eneste år // Forby pels // Ryggen til pels // It makes me sick

//Foto: Pelsut.no