Annonse

EKTE SKINN? NEI TAKK!

Tenk at det snart er to år siden jeg endret livsstil… To år siden jeg valgte å gjøre en stor forskjell – både for miljøet og for dyrene. Og for helsen, selvfølgelig! Dette er et valg jeg er enormt glad for at jeg tok, og da jeg i mars 2016 tok et dypdykk i den grusomme kjøtt/egg/melkeindustrien, var det ikke lenger et alternativ for meg å spise disse produktene. Jeg har nevnt for dere ved flere anledninger at det var ikke lenger var en celle i kroppen min som hadde lyst på hverken egg, kylling, bacon, kjøtt eller noe som helst som inneholdt melk, og min enorme kjærlighet for ost forsvant umiddelbart. Jeg trodde pølse, skinke, egg og bacon, melken i kaffen og ost var noe jeg aldri skulle klare å leve uten, men der tok jeg jaggu feil – å kutte disse produktene var søren meg det enkleste i hele verden, og i dag er det ingenting som byr meg mer imot enn nettopp melk, ost, kjøtt og egg.

Kunnskap, kunnskap, kunnskap – det er alt som trengs for å enkelt kunne ta et valg. Kan du – og vet du – det jeg vet, er det ikke lenger fysisk mulig – jeg ble veganer på dagen, og dette var for meg livets enkleste og viktigste avgjørelse. Da jeg strippet kjøkkenet for animalske matvarer, lot jeg riktignok garderoben forbli som den var. Den dyre skinnjakken ble hengende, sammen med et par skinnvesker. Nå har jeg aldri vært opptatt av dyre designervesker i ekte skinn – ei heller dyre skinnprodukter generelt, men et par produkter i ekte skinn har jeg hatt liggende. Det var riktignok uaktuelt for meg å kjøpe nye produkter i ekte skinn etter at jeg ble veganer, men jeg tenkte ikke så mye over de produktene jeg allerede hadde fra før… Inntil jeg faktisk tok på meg skinnjakken i fjor høst. Det føltes rett og slett fullstendig feil og ubehagelig! Jeg følte meg dobbeltmoralsk der jeg gikk på gaten iført ekte skinn, mens jeg samtidig snakket høyt om den veganske livsstilen på bloggen… Og er det noe jeg misliker sterkt, så er det dobbeltmoral. Da jeg kom hjem kunne jeg ikke få av meg jakken fort nok, og siden den gang har den faktisk bare hengt i garderoben.

Jetlaggen holdt meg våken til klokken fem i morges, og når man ligger i bekmørket i sengen skal det ikke så mye til før man begynner å tenke og gruble. Og mens jeg lå der og grublet, ble jeg faktisk både skuffet og forundret over at jeg ikke har kvittet meg med skinnproduktene tidligere. Jeg kan faktisk ikke stå å snakke høyt om at vi må respektere og ta vare på dyrene ved å velge vegansk – og samtidig bruke skinn. Jeg kan ikke være en såpass sterk motstander av pels – og samtidig ha en skinnveske hengende over skulderen. Det er rett og slett hykleri! Det finnes et hav av kule alternativer som ikke inneholder ekte skinn, så hvorfor i det hele tatt kjøpe noe som er et resultat av dyremishandling?

Nå skal det lille jeg har av skinn ut av hus, og det føles skikkelig bra. Dette er en industri jeg overhodet ikke støtter!

Om få strakser stikker vi ut til mamma og Jon på søndagsmiddag. Det blir så koselig å se dem, og kjenner jeg Jon rett, blir det veganske schnitzler med deilig tilbehør på menyen. De er så flinke til å velge vegansk opptil flere dager i uken, og når vi kommer på middag, er det alltid plantebasert mat på bordet ♥

Les gjerne innlegget; 1 år som veganer for mer inspo og info! Ønsker dere alle en nydelig søndag!

Annonse