Annonse

EN AV DE VIKTIGSTE AVGJØRELSENE I DITT LIV!

God morgen, kjære venner ♥

Jeg burde egentlig filmet meg selv mens jeg snakker om det som blir nevnt i denne teksten, for jeg er så begeistret at det gjør vondt, haha!

Turen til Italia bestod like mye av business som pleasure, og jeg skal omsider fortelle litt om de unike studiemulighetene man har i Firenze gjennom IBS. På Accademia Italiana kan man velge blant interiørdesign og motedesign, og dette er studier for alle kreative sjeler der ute med en trang til å skape noe. Det beste av alt er at forkunnskaper ikke er et krav, så her kan hvem som helst slenge inn en søknad. 

Skolen ligger vakkert til midt i Firenze – sentral beliggenhet og nydelige omgivelser! Undervisningen som foregår på italiensk blir støttet av lånekassen, så her vil et 80 timers språkkurs inngå før skolestart, i tillegg til et 90 timers språkkurs i løpet av det første semester.

Dette ser jeg på som en ekstremt spennende utfordring – TENK, folkens.. Hvor mange går ikke rundt med en drøm om å lære flere språk? Her får man virkelig en unik mulighet til å gjøre noe helt annet. Man kommer seg ut i verden, man møter spennende mennesker fra alle verdens hjørner, og får i tillegg et ekstra språk på CV-en.. Fy søren for en mulighet!!

Hadde jeg bare hatt tid til overs og vært litt yngre, hadde jeg uten tvil kjørt på med flere ulike studieretninger gjennom IBS. Jeg hadde søren meg sittet på skolebenken i flere tiår fremover, haha!

Det var så utrolig spennende å få en real omvisning på skolen, og jeg drømte tilbake til da jeg gikk på Design og Tekstil på Bergen Yrkesskole. Selv om dette var et enda tidligere stadie med en varighet på kun et år, lærte jeg likevel en hel del, og ble etterhvert en racer på symaskinen. Jeg konstruerte egne mønster, skisset i vei, og sydde som en gal. Jeg elsket å være kreativ, jeg elsket å se en idé bli til et produkt, og her på Accademia Italiana lærer man enda mer. Fantastisk!

På skolen møtte vi den første norske studenten som har gått all in på interiørdesign. Carl er helt rå og ikke minst tøffere enn toget. I en alder av 19 år har han flyttet til Firenze helt alene, blitt god i språket og i tillegg dannet seg et stort og herlig nettverk. Han har til og med møtt den store kjærligheten i Italia, og Carl er virkelig en sann inspirasjon til alle dere der ute som drømmer om en studieretning utenfor Norge. 

Jeg er så begeistret. Jeg er så imponert over alle dem som reiser ut i verden for å få seg en utdannelse. Alt er mulig i 2015, og det er bare til å gripe fatt i alle de ulike og ikke minst unike mulighetene!

Hva tenker dere om å studere i utlandet? Er det noen av dere som er giret?

SMASK

//I samarbeid med IBS

Annonse