Annonse

EN HYLLEST TIL MEG SELV??

I dag fikk jeg virkelig gjennomgå på funkygine.com… Flere av dere ønsker en kommentar til innlegget hennes, og det skal dere få.

Innlegget hennes handler det i korte trekk om at jeg er narssisist, at jeg skjærer alle bloggere over én kam, og at videoen jeg la ut var en hyllest til meg selv… At jeg rett og slett har et selvbilde som etter hennes mening har lite forankring i virkeligheten. Jeg må innrømme at det ble litt mye å ta inn på én gang, og at det var mye her som tyder på at vi ikke kjenner hverandre.

Kjære Jørgine, unnskyld. Denne videoen var ikke rettet mot deg, det var heller aldri meningen å fremstå som en narsissistisk person med en fasit på alt, og jeg er lei meg for at jeg gjorde deg såpass forbanna, at du ble nødt til å lage et eget innlegg hvor du fikk rase fra deg. Vi kjenner hverandre ikke, og det kommer tydelig frem da du kommer med slike påstander… Jeg digger deg – jeg synes du gjør en formidabel jobb, men jeg trodde oppriktig at vi spilte på samme lag når det gjelder kropp og kroppspress. Jeg får jo inntrykk av at vi deler mange av de samme verdiene, og jeg beundrer deg for din enorme evne til å inspirere det norske folk til å komme seg opp av sofaen.

En av dine lesere skrev til deg: «Når jeg er innom DIN blogg, oser det av selvtillit og en kjærlighet for egen kropp. Du tar den som den er. Ditt budskap er at er man ikke fornøyd, så kan man trene seg til en kropp man er fornøyd med. Ditt budskap er at alt som skal til er en positiv
innstilling. Inne på din blogg tenker jeg, «fy fader, hun er så rå», og jeg får lyst til å begynne å trene» .

Hun har så rett, du er nemlig helt RÅ – jeg har definitivt masse å lære av deg, og kan nok hente en god dose inspo til en mer aktiv livsstil – for visst pokker er det viktig å holde seg i aktivitet. Denne kroppen skal vi jo ha til vi blir gammel og grå, og vi skal ta vare på den så godt vi kan.

Du har helt rett i at jeg ikke kjemper denne kampen alene. Vi er mange som fighter, men som dessverre ikke blir hørt, og når jeg sier at jeg er alene i kampen, så refererer jeg til at det aldri blir tatt skikkelig tak i dette fra media. Eller mener du at medie-Norge kjemper denne kampen sammen med oss? Da har vi i så fall ulik oppfatning… Om du kjente meg, ville du visst at jeg ikke satt og sutret over at jeg og denne hedersprisen ikke ble omtalt i media, men at jeg er skuffet over at slike gode tiltak ikke er verdt å nevne. At det heller fokuseres på skandaler og kveldens villeste antrekk, fremfor det jeg mener er mer betydningsfult.

Nei, jeg sitter ikke på fasiten – det har du helt rett i. Videre skriver du: «Men hvor tar du påstandene dine fra? Er problemet virkelig så ensidig? Hvordan kan du være så skråsikker på at du har rett og hvor navlebeskuende er du egentlig som uten å nøle generaliserer og fordummer både bloggere og lesere uten en eneste henvisning til andre enn deg selv!?»

Jeg har en svært nær kontakt med mine følgere. Det tikker både mails og meldinger inn på daglig basis, i tillegg til Snapchat. Påstandene baseres på det jeg hører fra mine lesere – jeg tar dem på alvor, og når hundrevis av unge jenter helt ned i 10-årsalderen spør meg om hvor de kan operere seg, for å bli mest lik bloggere som f.eks. Isabel Raad, rives jeg opp på innsiden. Vi er vel begge enige i at en 10-åring ikke skal ha dette som sin største bekymring i livet?

Jeg får daglig meldinger av usikre jenter og gutter som har blitt ødelagt på grunn av blogg og media. Som har blitt ødelagt på grunn av det vanvittige presset etter å være såkat «perfekt» , og som jeg sier i videoen er de villig til å gjøre hva som helst for å bli som sine idoler. Når du sier jeg fordummer bloggere, vil jeg heller si til deg at du fordummer mine lesere, og alle de der ute som lar seg påvirke. Vi SKAL ta dem på alvor, lytte til hva de har å si, og gjøre så godt vi kan for å få dem til å føle seg bra nok som de er. Jeg håper du vil ta en titt på videoen enda en gang uten å være så kritisk, og heller prøve å se budskapet.

Kjære deg, kan vi ikke heller spille på lag? Kan vi ikke heller kjempe sammen, og bruke energien på å gjøre en forskjell, fremfor å angripe dem som prøver å sette ned foten?

Sånn.. Da fikk både dere og Funkygine ei litta kommentar, som jeg håper gir dere et slags svar på de spørsmålene som dukket opp.

Og så slenger jeg like så greit ut et lite bilde av en happy bergenser på kjærestetur i Praha. Nå blir det en time i badekaret før middag, og der skal jeg ligge og slappe av med pling-plong-musikk på ørene, haha.

Pling, plong…

Nyt kvelden, fininger. I love you ♥

Annonse