EN JUL UTEN ØKONOMISK KAOS

Reklame: I samarbeid med OKIDA

Jeg har sagt det før, men sier det igjen… Jeg vet alt om økonomisk usikkerhet, økonomiske problemer, og finansfobi. Jeg har hatt angst for postkassen, og lukket øynene de gangene jeg har gått forbi den. Stukket hodet i sanden, og latet som at alt har vært i skjønneste orden, selv om namsmannen har lusket i buskene, og leiligheten har vært minutter fra tvangssalg. Ingen følelse i hele verden, er verre enn denne!

Min historie er dessverre ikke unik… Det er mange som står i en økonomisk krise, og det finnes ikke noe vondere enn å gå inn i julestrien med postkasseangst og inkassokrav opp etter ørene!

Juletiden skal være fin – og den skal bestå av så mye mer enn kjøpepress og gaver! Det er jo ikke hva som ligger under juletreet julen handler om? Julen er så mye mer enn dyre gaver… Julen er kvalitetstid, tid for kos, tid for å fylle opp kofferten med nye minner, tid for å senke skuldrene, og for å tilbringe tid med mennesker man bryr seg om. Å gå julen i møte med en postkasse som bugner og gjeld som stiger for hver dag som går, er forferdelig. Og økonomiske utfordringer tærer på psyken. I dag ønsker jeg å oppmuntre dere alle som har en bunke med regninger dere enda ikke har orket å åpne, å rive av plasteret. I dag er dagen for å rydde opp, for å prøve å finne en løsning, og for å sakte men sikkert få orden og kontroll, slik at dere forhåpentligvis kan entre julen med lave skuldre. Det unner jeg dere alle sammen!

Det starte nemlig med å ta tak, og til å prate med noen. Om det så er noen som står deg nær, eller en økonomisk rådgiver. Det viktigste er at du ikke går og bærer på dette alene, for da er det umulig å komme seg ut av det. Som dere vet har jeg jobbet tett med OKIDA i flere måneder, og jeg er så glad når jeg hører hvor mange de har hjulpet til nå. Gjengen i OKIDA er nemlig noen råflinke, varme og imøtekommende økonomiske rådgivere, som gjør det de kan for å hjelpe deg som sliter økonomisk. Kanskje er du blant dem som har betalingsanmerkninger, skyhøye månedskrav som følge av kredittkort eller handlekontoer, og ikke får hjelp i tradisjonell bank? Da kan kanskje OKIDA være redningen!

Når man havner i et økonomisk uføre som det nesten er umulig å komme seg ut av, opplever man ofte at de rundt deg dømmer deg. Kanskje er det familiemedlem eller venner, eller så er det kontaktperson i banken, eller totalt fremmede som dømmer deg i et kommentarfelt, om du velger å være åpen. Og derfor er det så ufattelig viktig å bryte tabuer knyttet til økonomiske utfordringer! Heldigvis har personlig økonomi blitt et fag i skolen, slik at barn og unge kan lære mye om det som er og skal bli et av de viktigste fundamentene for et godt liv -nemlig kontroll over sin egen økonomi! Det var ikke mye vi lærte om dette da jeg gikk på skolen. Faktisk lærte vi ingenting, så det at det omsider blir et fokusområde i skolen, synes jeg er fantastisk, og på høy tid!

Det er ingen som vil forstå hvordan det er for en som har havnet i en dyp økonomisk krise, med mindre man har vært der selv, og det kan være vanskelig å få disse til å forstå hva en går igjennom, og hvilke grep som er de eneste som vil fungere. «Det er jo bare til å spørre banken din, så hjelper de deg» . «Spør dine foreldre eller annen familie, så fikser de det» … Dette er ofte kommentarer man kan få, som tyder på at de som prøver å gi deg råd, ikke aner hvor utfordrende det faktisk er hvis man har kommet dit at betalingsanmerkningene melder sin ankomst, og namsmannen er minutter unna å tvangsselge huset ditt.

Nei! Det er ikke «bare» til å spørre den tradisjonelle banken din. Har du betalingsanmerkninger, får du ikke hjelp. Og det er dere som opplever å ikke få hjelp – dere som har havnet skikkelig utpå, som jeg skriver til i dette innlegget. Det er kanskje lys i enden av tunnelen… Det finnes heldigvis en vei ut av dette, og første steg i riktig retning, er å få hjelp av flinke økonomiske rådgivere! OKIDA samler dyre forbrukslån, kredittkort og inkassokrav inn i et boliglån, slik at du får en lavere gjennomsnittelig rente og blir kvitt inkasso og betalingsannmerkninger.

Så, min oppfordring til alle dere i dag, er å ta tak nå før jul. Så blir kanskje julen ekstra fin i år? Jeg ønsker av hele mitt hjerte at julen skal bli fin for dere alle sammen. Ta opp telefonen, og tast inn 404 56 333 for å prate med en dyktig saksbehandler fra Okida! De sitter klare til å bistå med en eventuell og uforpliktende løsning! Eller klikk HER for å finne ut mer!

Jeg heier på dere!

Pssst. OKIDA tilbyr IKKE forbrukslån og kredittkort da de vil hjelpe deg UT av krisen! Ikke tilby noe som kanskje førte til at du havnet i en krise i utgangspunktet ❤

Renteeks: 5,95% ved et lån på 2000000 kr o/25 år. Kost. 1668466, tot. 3668466