Annonse

EN JULEKLASSIKER

Hei fra Oslo ♥

Da var vi tilbake i hovedstaden, etter noen magiske dager i Stavanger med svigers. De er så vidunderlige, og jeg er så takknemlig over å ha så flotte besteforeldre til Falk. Tenk at han har både mormor, morfar, bestefar, farfar og farmor!? Han er en heldig liten fyr, og det er vi også… Som har en så stor og fin familie. Etter å ha publisert gårsdagens innlegg om Moria, setter jeg ekstra stor pris på det livet vi lever. Det er ingen tvil om at vi trakk vinnerloddet, da vi ble født her i Norge.

Nå venter mormor- og bestefarkos på julaften, og gjett om vi gleder oss! Og siden julaften tilbringes med mine foreldre i år, var det ekstra fint å få litt forjulskos i Stavanger. Det betydde mye for oss alle sammen, men jeg tror det var en liten fyr som koste seg ekstra mye, hihi. Snakk om å bli overøst med kjærlighet og oppmerksomhet. Ikke det at vi voksne ikke får mye oppmerksomhet, altså, haha, men han lille blidfisen vår, er definitivt familiens høydepunkt!

Nå spilles deilig julemusikk på anlegget, og jeg koser meg med hjemmelagde marsipankuler… Ingen jul uten! I år som i fjor og året før der, har jeg rullet kuler til den store gullmedalje. For det blir nemlig ikke skikkelig jul uten denne deilige juleklassikeren! Og selv om jeg delte oppskrift i fjor, deler jeg den like så greit på nytt i år. Det er jo tross alt tradisjon ♥

Du trenger (Gir ca. 60 små kuler) : 

1 pose kokosmasse • 3 plater Coop kokesjokolade (vegansk) • 1 pakke Coop marsipan (vegansk)

Dette gjør du: 

1. Skjær opp marsipanblokken i små terninger. Trill terningene til små kuler, og legg dem i en bolle. Kok opp vann, brekk sjokoladen i små biter, og smelt sjokoladen i vannbad. Hell kokosmassen i en skål.

2. Bruk to skjeer til å dyppe kulene i den flytende sjokoladen, og legg dem direkte i kokosmassen med det samme kulene er heldekket i sjokolade. Trill kulene rundt i massen til de er dekket i kokos. Legg dem deretter på bakepapir på rist eller en trefjøl.

3. Hell puffet ris i den flytende sjokoladen som er igjen, og rør rundt til all den puffede risen er dekket av sjokolade. Bruk to skjeer til å forme små «baller» som du legger på bakepapir.

4. La kulene stå kaldt i et par timer til sjokoladen stivner. Servér deretter, og NYT noen himmelske julegodterier laget med kjærlighet.


Jeg glemmer aldri de fantastiske marsipankulene, som mammaen til min beste venninne gjennom hele barndommen, laget hver jul. Hun bodde i nabohuset, og veien til og fra hverandre var ikke lenger en et par meter. Hver jul tuslet jeg alltid bort til min andre familie, og hver gang jeg kom på besøk ventet jeg alltid i spenning på at mammaen til venninnen min skulle by på sine legendariske marsipankuler med sjokoladetrekk og kokos. «Kristin, vil du ha en kule?» … Om jeg ville ha en kule?? Det var et av julens mange høydepunkter, og selv om kulene fra barndommen var laget med hjemmelaget marsipan, kjenner jeg igjen både smaken og de gode minnene i de kulene jeg lager… Nam!

Nå blir det beina på bordet, kakao i koppen, enda flere marsipankuler og Love Actually ♥ Her skal vi lade opp til den store dagen, og nå er det kun kos som gjelder… Lave skuldre og hvilepuls!

Nyt kvelden før kvelden før kvelden, vakre venner ♥

Annonse