Annonse

EN LITEN OPPKLARING…

En riktig god onsdag, skjønnheter ♥ Jeg må bare starte dagen med en liten oppklaring… Gårsdagens innlegg; «Kjære menn» var IKKE en bagatellisering eller kritikk av #Metoo! Dette er svært viktig for meg å få frem, for jeg kan ikke akseptere at en haug av folk går rundt og tror at at jeg mener at vi kvinner skal måtte finne oss i seksuell trakassering og voldtekt (!!!) Det er en ganske alvorlig påstand, som overhodet ikke stemmer.

Jeg synes det er synd at jeg må forklare at dette innlegget kun var en hyllest til menn, uavhengig av #metoo – for vi burde da kunne snakke pent om menn og skryte av dem, uten å måtte trekke inn det negative? Jeg nevnte ikke kampanjen i innlegget, men nevne kort at trakassering skal tas på alvor. Dette var ikke et innlegg med tittelen; #metoo – som forøvrig hadde vært noe helt annet… Dette var et innlegg hvor jeg hyller menn. Punktum.

Veldig mange oppfattet innlegget mitt slik det var ment, og det var så flott å lese deres positive gloser til flotte mannfolk. Men så var det en del kommentarer som tikket inn – både her på bloggen og i andre kanaler, som gjorde meg litt svett… Her er et lite utdrag:

«Du har oppfattet #metoo som en svertekampanje av menn!»

«Nå ble jeg skuffet»

«Det handler om et samfunn hvor kvinner har måtte finne seg i seksuell trakassering, uønskede seksuelle tilnærmelser, voldtekt mer mer av menn som innehar maktposisjoner som gjør det utrolig vanskelig og ubehagelig å si i fra.»

«For menn skjønner ikke hva de selv gjør? For dette er noe som har pågått siden tidenes morgen og er derfor helt normalt? For at du liker og bli tafset på av eldre menn på jobb?»

«Gratulerer med å ikke ha forstått poenget med #metoo»

«Dette er jo akkurat hva Trump unnskyldte seg med når han sa «grab them by the pussy»»

«For en flau bagatellisering av et stort problem!»

Jeg synes det er helt innafor at vi er uenige – diskusjoner er bare bra – men jeg synes ikke det er innafor når jeg blir såpass misforstått, og beskyldt for å ikke ha forstått poenget med #metoo. Jeg har absolutt forstått kampanjen – det er umulig å ikke forstå hva #metoo handler om, og det er jo helt fantastisk at kvinner blir hørt, og at trakassering slås hardt ned på. Jeg både hyller og applauderer hele kampanjen – virkelig!

Likevel sitter jeg igjen med en liten følelse av vi ikke lenger kan skryte av menn, uten at noen skal føle seg krenket, og det synes jeg er synd. Vi må kunne snakke dem opp og hylle dem, uten at verken Trump, voldtekter og seksuelle tilnærminger skal bli nevnt, for selv om det er mange idioter der ute, er det fortsatt mange fantastiske menn som fortjener ros. Vi må ikke skjære alle over én kam, og dette er noe vi må ha i bakhodet i flere saker.

Vi må skryte frem de mannfolka som gjør det bra, og hver gang noen gjør noe vondt må vi ikke glemme de som gjør noe riktig – og veldig mange menn der ute gjør veldig mye riktig. I den verdenen vi lever i MÅ vi kunne fokusere på positive ting. #Metoo var og er super viktig, men det virker som om det er mange som har misforstått – #Metoo handler ikke om at alle menn er overgripere!

Vi sees igjen veldig snart – jeg har et digg lunsjtips på lur til dere, så det er bare til å glede seg. Nyt dagen så lenge, håper den blir vidunderlig!

Suss og klem

Annonse