Annonse

EN MER STRUKTURERT HVERDAG!

Mitt største mål for 2021 er å bli strukturert. I hvert fall mer strukturert enn jeg er nå. Jeg er en klassisk multitasker, og i følge forskning reduseres effektiviteten din med hele 40% ved å være nettopp en multitasker. Så da er det kanskje ikke så rart at jeg føler jeg gjør så sykt mye uten å egentlig komme i mål med noe som helst?

Dette gjelder ikke bare når det kommer til jobbrelaterte oppgaver, men også til husarbeid og andre forefallende oppgaver. Det er alltid kaos – som regel – og om jeg klarer å komme i mål med både «to do-liste» og ryddeprosjekter, tar det ikke lange tiden før det flyter over igjen…

Jeg vet at dette skyldes skippertak, og at jeg ikke holder ordning og reda underveis, men at jeg heller sparer opp både rot og jobb til det bare gjøres. Jeg har alltid vært en person som jobber godt under press, men det er jo ikke noe behagelig å skulle bite over ørten ting i ett jafs. Og når man omsider kommer i mål er man så tappet for energi, at man ikke orker å gjøre en dritt, og da kjører man den samme runddansen enda en gang… Man lar det flyte til smertegrensen nås, og man må nok en gang ta i et skikkelig tak.

Apropos lister… Lister er mitt viktigste verktøy for å få oversikt, og jeg er nok ikke alene om å ha et enormt liste-behov for å få ting gjort. Det er ekstremt verdifullt for meg å skrive ned på et papir alt som skal gjøres, og dele oppgavene inn i ulike kategorier; Jobb – Hus & Hjem – Familie. Følelsen av å kunne stryke ut punkt for punkt gir faktisk en enorm mestringsfølelse, selv om det er noe så enkelt som å vanne blomster. Det er deilig å se at listen etter hvert består av færre og færre oppgaver!

I dag holder jeg meg på kontoret til jeg er ferdig med alle arbeidsoppgaver, og når jeg trenger litt motivasjon drar jeg frem Yummy Mummy sin bok, for å en liten boost. Den damen der, ass. Helt rå! Og som hun skriver til alle oss; «Hei! I dag er du rå!» – og det har hun helt rett i, faktisk. I dag er vi helt rå, folkens!!

Et annet mål for 2021 er å bli enda flinkere økonomisk. Være flinkere til å spare, til å ikke sløse, og til å være flinkere til å redusere antall turer i butikken. Det er der pengene forsvinner – på matbutikken… Jeg vet jo hvor lønnsomt det er å handle én gang i uken, og vi var jo så flinke til dette i en ganske lang periode. Men så flyttet vi til Drammen, og så ble det bare kluss i denne gode rutinen. Vi starter denne uken, og kommer til å gjøre handelen gjennom Kolonial, for enda bedre kontroll og oversikt.

En annen ting som er viktig for å vite hvor mye man egentlig har å rutte med hver måned, er å sette opp et månedsbudsjett. Dette er nok noe alle vet! Men så kan det jo tenkes at noen er like surrete som meg, og som bare betaler regninger uten å egentlig se hvem man betaler til, og hvor pengene forsvinner? Jeg er nemlig en sånn som bare betaler det som dumper ned i postkassen, og det gjør jeg i ren, skjær panikk. Jeg vet hvordan det er å stå midt i et økonomisk kaos, og det er ingen følelse i verden som er vondere, enn når den ene inkassoen etter den andre dumper ned i postkassen, og man ikke har penger til å betale.

Ved å lage et skikkelig budsjett over faste utgifter, får man fullstendig oversikt over hvor mye man kan sette til side som man kan kose seg for. Lar man pengene stå på brukskonto, er det fort gjort å bruke det som står der, før man i det hele tatt har betalt strømregningen, og derfor er det også lurt å opprette flere kontoer, slik at lønnen overføres til f.eks. regningskonto, og det er bare et begrenset beløp som står igjen på brukskonto. Dette er så lurt, om man er litt for ivrig på impuls-shopping!

Nå skal jeg fylle inn de ulike postene, og finne ut hvor mye vi må ha i lønn for å kunne betale både faste kostnader. Sparing er også en viktig post som skal opp på tavlen, og jeg håper på å bli en sånn skikkelig sparedronning som ikke vil bruke en krone på noe som helst, og bare se sparekontoen vokse ut av proporsjoner, haha. Neida… Det finnes en mellomting her, som jeg tror jeg skal klare å lande på!

Litt mer kaffe i koppen nå, så er jeg klar for å gi gass. Måtte dere få en strålende start på uken, fine venner ♥ Kom gjerne med deres beste tips til både hvordan bli mer strukturert, og hva som er deres aller beste sparetips!

Kjærleik ♥

Annonse