Annonse

EN STOR UTFORDRING?

//Annonse

Hei igjen, verdens beste ♥

Dere vet vel hvor stort behov jeg har hatt for å være litt offline den siste tiden, og den beste dagen jeg har hatt på lenge var fredag i London, hvor Dennis og jeg ikke brukte telefonene våre på flere timer, og faktisk gikk å la oss, UTEN å ligge å taste og trykke på hver sin telefon.

Det har dessverre blitt en grusom uvane det der – at telefonen blir med til sengs, og blir den devicen man nærmest blir avhengig av å ha i hånden for å få sove. Man tenker gjerne at litt Candy Crush må til for å bli skikkelig søvnig, og så må man for guds skyld ikke glemme hvilke sosiale medier man bare MÅ gå igjennom før leggetid.

IMG_4220

Man må scrolle seg gjennom feeden på både Instagram og Facebook, og så må man sjekke dagens siste innkommende Snapchats. Før man vet ordet av det har man ligget å glodd inn i telefonen langt lenger enn planlagt, og plutselig føler man seg mer våken enn da man først la hodet på puten. Det er faktisk ikke så rart, for vet dere hva?

Nå skal jeg fortelle dere noe jeg ikke hadde en anelse om før i forrige uke, da jeg var på et superspennende briefingmøte med Forsikringsselskapet If, som rett og slett gjorde meg veldig inspirert…

IMG_4237

Jeg er nemlig med på deres deilige kampanje med navn; Offline O’ Clock, og på dette møtet fikk jeg bl.a vite at det blå lyset fra skjermene våre hindrer produksjonen av melatonin – kroppens eget søvnhormon, og lurer hjernen vår til å tro at det er dag. It totally makes sense! Herregud så stuptrøtt jeg så ofte har vært, men så har jeg bare måttet sjekke diverse på telefonen, og vips, så har nok en god nattesøvn blitt direkte ødelagt.

Jeg har ved så altfor mange anlendinger gått fra å være på vei inn i drømmeland, til å bli så lys våken at jeg ikke har fått sove før langt ut i de sene nattetimer, og lite søvn gjør noe med både humøret og prestasjonene våre. For lite søvn kan også føre til flere ulykker, så dette er noe vi faktisk MÅ ta på alvor.

Jeg har altså skikkelig sansen for denne kampanjen, som enkelt og greit går ut på å logge av klokken 22.00 hver kveld. Det vil altså si; INGEN mobil, nettbrett eller laptoper, ikke Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat eller YouTube, etter klokken ti på kvelden. Noen vil kanskje si at dette nesten er umulig… Jeg kommer nok selv til å oppleve dette som utfordrende, men jeg vet at jeg har så godt av å legge bort all teknologi på kveldstid. Det suger ut energi av meg, i tillegg til at jeg ofte blir forbanna over ting jeg leser i sosiale medier. Akkurat den delen her bidrar til mange søvnløse netter, hvor jeg blir liggende å gruble og tenke, og i tillegg bli så provosert og sint. Pulsen øker, jeg blir stresset og urolig, og da er det nesten helt umulig å få sove.

Dette SKAL jeg klare, så nå spør jeg dere; «Who’s with me???» Koman igjen, folkens… Dette skal vi klare sammen, er dere ikke enig?

IMG_4243

Jeg har trykket på attending på if’s Facebook-arrangement, bare sånn for å få en daglig påminnelse i hverdagen, om et svært viktig og deilig tiltak.

I hele testperioden som varer frem til 27.mars, skal jeg altså ikke dra frem telefon eller nettbrett etter klokken 22.00, så nå er jo spørsmålet, tror dere jeg kommer til å klare det?

Håper dere ønsker å bli med på dette eksperimentet, skjønninger. Jeg tror faktisk at vi alle har ekstremt godt av det ♥

Peace out! Sees i morgen – det er på tide med #offlineoclock ♥

 

Annonse