Annonse

EN VIKTIG TUR TIL GYNEKOLOGEN

For noen uker siden var jeg hos gynekologen – dette er noe jeg har utsatt i lang tid, da jeg rett og slett har vært litt bekymret for hvordan det stod til der nede. Jeg har hatt kjipe stikkende smerter i livmoren og nedre deler av magen, og i stedet for å ta tak i det og sjekke opp i hva som har vært galt, har jeg heller fortrengt hele opplegget, og tenkt at alt order seg selv. Ikkje brrra! Vi er nok flere om å utsette ting som kan være litt ubehagelig – en tur til gynekologen er ikke akkurat det man synes er kjekkest her i verden, men med det fantastiske #sjekkdeg -fokuset, er det rett og slett umulig å ikke få en liten tankevekker. Det er jo så ufattelig viktig, og det føltes innmari godt å omsider bestille denne timen jeg har gått og gruet meg til i en evighet.

Noen tenker gjerne ikke så mye over det, men jeg har liksom aldri vært en av dem som mener at en tur til gynekologen er like chill som en tur på butikken. Selv om jeg har vært hos gynekologen en hel haug av ganger, blir jeg bare ikke komfortabel med en slik sjekk – jeg synes ikke det er noe kjekt… Dessuten er jeg alltid like usikker på hvordan jeg skal håndtere hårsituasjonen down under, haha. Shavet eller ikke shavet? Tre-dagers, eller fem? Glattbarbert eller frisyre?

Dette tenker jeg faktisk så mye over at jeg blir helt svett, haha! Og jada, jeg vet at gynekologen ikke kunne brydd seg mindre om hvordan det står til der nede, men det handler rett og slett om egen selvfølelse og velbehag – man er jo allerede relativt sårbar der man ligger og skræver mot en fremmed person, som prøver å få deg til å sitte så langt ned med rumpa som overhodet mulig, mens hun fyrer flombelysningen på full styrke. Velkommen inn, liksom!

gynekologen

Så… Jeg valgte å shave samme dag, og da tok jeg nesten alt bortsett fra en trekant. Og den laget jeg ikke såpass rett at gynekologen skulle tro at jeg hadde sittet der og brukt tid på å lage frisyre, haha, men akkurat passe skjev i kantene at den så litt sånn tilfeldig ut. Og så gikk jeg for en lang, chunky og comfy hoodie, en leggings som var lett å få av, og viktigst av alt – fargerike sokker som jeg beholdt på! Sånne kritthvite, ekle desembertær er ikke innafor å vifte rundt med når du ligger der og skræver, så de sokkene var god å ha. Hah! Og det som er viktig å tenke på, og som gjør at en slapper mer av, er at gynekologen mest sannsynlig har sett alt, og da mener jeg ALT. De har sett pensjonerte vaginaer som henger langt nedpå knærene, jenter som har kledd seg splitter naken før de har satt seg i stolen, de villeste symptomene på alle slags typer kjønnsykdommer, og en vill bush på vill flukt, som er så heavy at gynekologen må grave seg frem til åpningen. Jepp – alt dette har de faktisk sett, og det gjør liksom situasjonen litt mer avslappende.

I tillegg kommer det jo også veldig mye an på gynekologen. Jeg har opplevd mange ulike damer som har tittet opp i glufsa mi – noen lite hyggelig og usympatisk, andre helt vidunderlige. Hun jeg var hos for noen uker siden var nok den beste gynekologen jeg noen sinne har møtt. Hun var varm og vennlig, ekstremt dyktig og ikke minst morsom. Vi hadde de villeste samtalene før jeg satt meg opp i stolen, og hun fikk meg til å føle meg skikkelig bra. Vi fleipet til og med av mine tanker rundt denne hårsituasjonen, og hun kunne bekrefte at hun gav totalt faen i om jeg var shavet eller ikke. I tillegg kunne hun faktisk innrømme at også hun kunne være litt i tvil noen ganger, men at hun også alltid shavet seg en dag i forveien før sjekk hos sin faste gynekolog – herlig!

Vi skravlet og lo mens jeg satt der i stolen, og jeg klarte etter hvert å slappe helt av. Hun tok celleprøve samt sjekk av alt som sjekkes kan, og tok meg med på en guidet tur av livmoren med ultralyd. Jeg fikk vite ting jeg ikke har blitt fortalt tidligere, men som man gjerne er litt nysgjerrig på, og vi fant også ut at muskelknuten som først ble oppdaget for tre år siden, har tredoblet seg i størrelse. Akkurat dette er noe som kan gjøre det vanskelig for meg å bli gravid, men i stedet for å ikke gjøre noe med det slik som de andre gynekologene, ble jeg umiddelbart henvist til en spesialist. Flotte greier! Hun her gjorde jobben sin – jeg fikk virkelig valuta for pengene, og har aldri noen sinne hatt en så flott time hos en gynekolog som denne. Makan for en bra dame skal du jaggu lete lenge etter.

I dag kom resultatene som jeg har ventet så spent på. Alt er helt topp – ingen infeksjoner, alt er i skjønneste orden, og viktigst av alt – ingen celleforandringer i sikte. Alt er altså som det skal være, og det føles så innmari godt! Jeg er så glad for at jeg bare hoppet i det – det var jo ikke noe farlig eller skummelt i det hele tatt, og til alle dere som enda ikke har sjekket seg, og som er engstelig for smertene, så kan jeg bare si så mye som at det ikke er smertefullt i det hele tatt. Jeg ble faktisk fortalt av en bekjent en gang, at det å ta celleprøve er noe av det verste en kan gjøre… At det er ekstremt vondt, og at gynekologen rett og slett napper ut en bit av livmorhalsen din. Dette er overhodet ikke riktig, alt som skjer er at de bruker en slags børste, og vipps så erru ferdig – helt smertefritt! Så da vet dere det, skjønne jenter.

Guri land, jeg får seriøst prøve å runde av dette milelange innlegget, haha. Litt underlivssnakk er jo alltid innafor, ikke sant? Selv om vi bikker 1000 ord?

Sjekk deg, da! Bare gjør det, så slipper du å gå rundt og lure på hvordan det står til der nede. Jeg kan garantere at det er bedre å vite enn å ikke vite ♥


Skjønne venner, jeg blir overlykkelig om dere stemmer meg helt til finalen i Vixen Blog Awards HER ♥

Annonse