KJÆRE ALLE FORELDRE DER UTE…

Sent i går kveld fikk jeg et snev av julestemning, da jeg varmet litt gløgg akkompagnert av julemusikk i bakgrunnen, og innpakking av de siste julegavene. I et bittelite øyeblikk der, fikk jeg den deilige julefølelsen som jeg har lengtet etter i hele desember. Endelig var det liksom min tur… Min tur til å senke skuldrene bittelitt, og bare nyte.

IMG_1488

IMG_1513

Det er ikke til å stikke under en stol at desember har vært ufattelig hektisk. Sånn har vel måneden vært for flere av oss, og aldri før har jeg hatt så lite tid til noe som helst. Å stå i butikk hver dag fra morgen til kveld er ingen spøk, og alt jeg hadde planlagt av hyggelige juleprosjekter gikk rett i vasken.

Jeg skulle følge med på årets julekalender… Jeg skulle også på hyggelig juletreshopping med Dennis, men vi så oss nødt til å hente det kjipe plastikktreet i kjelleren. Vi skulle også tilbringe en hel ettermiddag i Jul i Vinterland her i Oslo – på det herlige julemarkedet, hvor man er garantert julestemning. Og så skulle jeg lage en haug av vegansk julemat som jeg deretter skulle dele oppskriftene til her på bloggen. Jeg skulle på kino å se Snekker Andersen og julenissen, ha en bakekveld samt juleverksted, og nyte førjulstiden til det fulle. I dag er det lille julaften, og jeg kan ikke stryke ut et eneste punkt på listen, haha. Man blir jo litt matt, og samtidig må jeg bare applaudere alle foreldre der ute, som faktisk finner tid til å skape hyggelige tradisjoner for sine barn.

Alle disse minnene fra barndommen gjør meg så glad… Mamma stod virkelig på for å gjøre julen helt vidunderlig, med både julekalender, juleverksted, bakedag, julemusikk, julemat, julepynting, lek, tull og tøys. Hun var alenemor på toppen av det hele, og hvordan hun fikk tid til dette er jo et eneste stort mysterium. Takk, mamma – for at du faktisk klarte å kombinere både sykdommen MS, en fulltidsjobb og det å skape fantastiske juletradisjoner for meg. Du må jo ha vært helt utslitt da jeg omsider hadde sovnet, og jeg er så mektig imponert over hvordan du klarte alt dette.

Kjære alle foreldre der ute – som står på for barna sine, selv om dere aller helst skulle kapitulert på såffan etter jobb; fy søren for en innsats dere gjør! Dere fortjener et solid skulderklapp og en gigantisk juleklem, hele gjengen. Hvor dere finner energien fra er et eneste stort mysterium, men vit at dere gjør en formidabel jobb, og at barna kommer til å takke dere senere!

IMG_1501

IMG_1527

IMG_1496

IMG_1510

IMG_1485-2

IMG_1505

IMG_1503

Åhåj… Jul blir det uansett, om man så har julestemning eller ikke. Og julen i år blir noe helt annet enn hva jeg er vant til! For første gang på 30 (!!!) år, skal jeg feire jul uten mamma! Altså, det er jo faktisk helt krise, haha, men en gang på jo bli den første, ikke sant? Det er bare til å bli vant til disse forandringene, for i år begynner Dennis og jeg på denne annet-hvert-år-ordningen.

I år skal vi altså feire jul sammen for første gang, min forlovede og jeg! Det gleder jeg meg faktisk skikkelig mye til, og vi suser nedover til Stavanger når jeg er ferdig på jobb i butikken klokken 15.30. Det skal bli godt å komme frem, legge beina på bordet, og nyte hele 3 fridager i godt selskap ♥

Hvordan blir julefeiringen for dere i år?

Sees senere, skjønne venner… Måtte dere få en fantastisk lille julaften!