Annonse

ET MUST I OSLO

Ny uke, mandag, og fortsatt manglende feriefølelse… Vi har enda ikke kommet oss ut på vår planlagte norgesferie, men vi hadde uansett ikke tenkt å reise før etter Dennis sin bursdag. Han fyller år på onsdag, og etter hygge på dagen hans, flytter vi fokus fra stress og et tight program, til lave skuldre og hvilepuls.

Jeg holder på å lage en guide til dere, med ting dere bør se/gjøre/spise i Oslo, men siden den enda ikke er ferdig, ønsker jeg i første omgang å dele to gode tips mens dere venter. Det er visst mange som skal feriere i hovedstaden i sommer, og som er giret på noen tips.

Om dere ønsker å være i litt bevegelse uten at det krever verken joggesko eller treningstøy, er en tur langs Akerselva et must. Start nederst på Løkka, og gå oppover langs elven. Stopp gjerne opp på fargerike Syng for å slukke tørsten i solveggen, før dere vandrer videre til Blå. Dette er et must nå i sommer, spesielt på søndager. Da kan du finne bruktskatter og andre perler på søndagsmarkedet, mens du lytter til live-musikk. Helt perfekt! Vandre videre til Nedre Foss gård, for en matbit i den aupersjarmerende bakgården. Her har de mange deilige veganske retter på menyen, og i tillegg er det god plass til barnevogn om du har med deg en liten. Her møtte Falk og jeg Pay og hennes lille Bailey i går, og det var så nydelig å sitte der og prate i det fine sommerværet.

Gå videre til kjærlighetsbroen for å titte på alle hengelåsene som har blitt hengt opp i løpet av de siste årene. Det er fortsatt langt ifra Paris-nivå, men likevel en koselig attraksjon man bør få med seg. Kanskje du til og med vil henge opp en lås med initialene til deg og din kjære?

Det var så koselig å se at låsen til Dennis og meg fortsatt henger der, hele 5 år etter vi hang den opp…

Vandre videre om du ønsker en lenger tur. Du kan gå helt opp til Maridalsvannet om det frister, eller gjør et stopp i Nydalen. Der har det kommet flere digge spisesteder, og langs hele ruten finner du benker du kan slå deg ned på, om du ønsker en liten pause. Dette er en skikkelig kosetur, og en fin måte å komme seg litt bort fra trafikk og kaos, selv midt i hovedstaden!

Annonse