Annonse

ET SPØRSMÅL SOM GÅR IGJEN…

//Lokal tid: 21.10

Good morning, darlings 

Håper dere har sovet godt! Her er vi snart klare for å hoppe til køys – klokken nærmer seg jo tross alt halv ti på kvelden, og pensjonisten i meg som enda ikke har kommet inn i riktig døgnrytme, synes at halv ti er en flott leggetid, haha. Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg jaggu ikke dette kommer til å forbedre seg, og vi trenger nok å havne på en real fyllakule for å komme over kneiken én gang for alle, hehe. 

Det er et spørsmål som går igjen her på bloggen, og det er hvilket kamera jeg bruker. Flere av dere liker bildene jeg tar, og mener de er av god kvalitet. Det kan jeg faktisk si meg enig i – jeg synes bildene stort sett er klare og fine, og hemmeligheten ligger i utstyret så vel som redigeringen. Som jeg har nevnt tidligere, er det mye magi som skapes i et redigeringsprogram, men er ikke utgangspunktet bra, blir det ikke akkurat bedre med en runde i PicMonkey.

For meg er det fire viktige ting å se etter ved valg av kamera, og det er at det er lett å ta med seg, at det tar gode bilder uten å måtte være en racer på manuelle innstillinger, at bildene blir fine og klare selvom lyset er dårlig, og at man enkelt kan oppnå den «blurry» bakgrunnen, uten at det går på bekostning av klarheten på motivet/personen/gjenstanden som skal være i fokus.

Canon EOS M3 leverer varene så til de grader, og er mitt soleklare favorittkamera gjennom tidene. Selvom jeg sitter på mer heavy utstyr enn denne lille herlige saken her, merker jeg at jeg så og si ALLTID velger å ta med meg denne i stedet for de kameraene med flere og bedre funksjoner. Jeg forstår jo ikke en dritt av dem uansett, haha, og jeg blir like forvirret hver gang jeg leser om en bloggers anbefaling av et kamera. Det er rett og slett helt gresk for meg, skal jeg fortelle dere. ISO og blender forstår jeg så vidt, men utover det er jeg helt blank.

Jeg tenker at de aller fleste av dere er like lite kjent med manuelle innstillinger som meg, og derfor passer det kanskje bra med forklaringer for «nybegynnere», haha. Jeg føler meg i hvert fall som en, selvom jeg tar bilder hver eneste dag!

I dette innlegget skrev jeg bittelitt om innstillinger, samt hvilke kameraer jeg bruker. Denne samlingen er litt oppdatert siden sist – Canon G1X er byttet ut med EOS M3. Et herlig bytte om jeg skal være helt ærlig, og M3’en er rett og slett bare en oppgradert og forbedret versjon av EOS M, som jeg ble forelsket i ved første blikk.

Canon 100D har dessverre tatt kvelden, men jeg har fått låne en skikkelig badboy av Canon som dekker samme behov, bare på en hundre ganger bedre måte. Vi snakker Canon 5D Mark ll, som er kameraet jeg har brukt til å ta bildene som befinner seg i dette innlegget. Dette kameraet er helt nytt for meg, så jeg tror vi må bli litt bedre kjent før vi kan skape skikkelig feelgood sammen. 

Jeg håper dette var et enkelt og greit svar på spørsmålet som så mange av dere luer på, og at det jeg skriver faktisk er mulig å forstå seg på, haha. Det skal jaggu ikke være lett, og jeg skjønner at det kan være ekstremt vanskelig å finne ut hvilket kamera man bør velge. Canon EOS M3 er i hvert fall min aller beste anbefaling, og jeg er faktisk 100% sikker på at kameraet kommer til å falle i smak hos de aller fleste av dere ♥

Alright.. Nå sovner jeg sittende med datan på fanget – akkurat sånn jeg gjorde i går, og dagen før det, haha. 

Nyt dagen, vakre venner ♥

Annonse