Annonse

SLIK FÅR DU MOTIVASJON TIL Å RYDDE

De som følger meg på Snapchat, fikk med seg hvor store problemer jeg hadde her forleden, til å komme meg opp av sofaen for å rydde. Det skal jaggu ikke være lett å få ting gjort når motivasjonen er på bånn, og takket være dere, fikk jeg mange gode forslag til hva jeg kunne gjøre for å komme i gang. Jeg har nå lyst til å dele deres tips her på bloggen, i tillegg til mine egne, samt noen jeg fant på det deilige internettet – for jeg vet at vi er flere som sliter med nettopp denne motivasjonen til å rydde og vaske, når huset står på hodet.

♦ Start med det du liker minst: Dette tipset fikk jeg fra flere, og det er jo i grunn et ganske godt og enkelt tips. Gjør det du hater mest først, så slipper du å gå rundt å grue deg hele dagen, og kan få mer tid til å gjøre det du synes er kjekkere.

Humor: En klok Snapchat-venn, skrev at det eneste som motiverte henne var humor. Det er få ting som er bedre enn en skikkelig latterkrampe, så hva med å starte ryddeøkten med et par morsomme YouTube-klipp?

Musikk: Det sier seg selv at det er lettere å bli giret når du setter på favorittspillelisten, enn om det er helt stille. Fyr opp volumet på fullt, og velg låter med litt trøkk i, som får deg til å sprette opp av sofaen.

Mål, tidsfrister og premier: Sett deg et mål med tidsfrister, og premier deg selv hvis du klarer å nå målet. Hva med å si at du skal ha gjort ferdig all klesvask og støvtørking innen et visst klokkeslett, og belønne deg selv med en sjokolade eller én episode av favorittserien om du klarer det?

Podcast/Storytel: Dette tipset gikk igjen flere ganger, og dette tipset liker jeg skikkelig godt. Hvis du hører på noe som virkelig interesserer deg, kan det være lett å glemme at man egentlig holder på med noe så kjedelig som rydding og vasking.

Ta tiden: Klin til med en liten konkurranse, hvor du konkurrerer mot deg selv. Sett på nedtellingsklokken på telefonen på et visst antall minutter, og prøv å fullføre en bestemt oppgave i løpet av dette tidsrommet. Hva med å begynne med å ta inn og ut av oppvaskemaskinen, innen 10 minutter? Heia, heia, heia!

Belønning: Jeg var så vidt inne på det lenger oppe, men lag noe digg snacks som f.eks. brownies, guacamole og nachos, vafler eller noe annet digg, som du setter til side. Belønn deg selv med en smakebit mellom hver gang du har gjort deg ferdig med et bestemt rom, eller en oppgave.

Oppbevaringsbokser/skuffer: Dette tipset er genialt. Om du har mye rot som ligger og slenger, vil det garantert hjelpe deg hvis du kjøper flere bokser hvor de ulike tingene kan legges. Jeg hadde aldri kommet i mål om jeg ikke hadde kjøpt ny kommode med mange små skuffer, hvor jeg sorterer ulike ting. I den ene skuffen ligger neglelakker, i den andre ligger solbriller, I en tredje ligger alt fra plaster til smertestillende, mens det i en fjerde skuff ligger ladere til iPhone samt headset. Har man en plass til diverse ting, er det også enklere å holde det ryddig.

Den følelsen: Følelsen av å være ferdig med alt, er jo egentlig en god motivasjon i seg selv. Hva er vel bedre enn å våkne opp om morgenen, sette føttene på et nyvasket gulv, og tusle inn på kjøkkenet, hvor alt er strøkent? Åh, den følelsen slår alt!

Inviter noen på besøk: Dette hjelper alltid! Inviterer du noen på besøk, MÅ du faktisk rydde og gjøre det fint i heimen. Hva med å invitere vennegjengen på middag i helgen? Da skal jeg love deg at motivasjonen til å gjøre det fint kommer snikende.

Få unna ALT: Du må få gjort alt, for man blir rimelig demotivert om man bare tar kjøkkenet og resten ser jævlig ut. Start med å kaste alt som skal kastes, og legg bort ting du ikke bruker. Dette kan du selge eller gi bort til noen som trenger det. Flytt deretter ting dit det skal være. Fyll oppvaskmaskinen eller vask opp slik at du får det ut av verden, og gå deretter i gang med å støvsuge og vaske alle rom, ett etter ett. Skift på sengen, og gjør den klar til leggetid!

Sorter/rydd i skuffer og skap: Det er ofte lett å bare slenge rotet inn i skap eller opp i skuffer. Ta ut alt og rydd i rotet man vanligvis ikke ser. Det føles helt fantastisk å vite at det er ryddig også på «innsiden» , og i tillegg er det kjempegøy å se gjennom ting man kanskje hadde glemt at man hadde.

Klesvask: Sorter alle klær som skal vaskes i ulike hauger – mørk vask i én haug, lys vask i en annen, og en haug til håndklær og sengetøy. Sett på vasken, og heng opp med det samme den er ferdig. Det er så deilig å se at haugene forsvinner! Mitt aller beste tips er å kjøpe et tørkestativ som rommer MYE, slik at du faktisk kan vaske flere vasker på én og samme dag. Dette stativet fra IKEA har faktisk gjort livet mitt bedre, haha! Her får jeg plass til ca. 3 runder fra vaskemaskinen.

IKKE ta for lange pauser: Tar du for lange pauser, er det fort gjort å gro fast i sofaen om man er litt sliten. Vi har vel alle kjent på den deilige følelsen av å synke ned i såffan etter en runde med støvsuger? Vel, kom deg fort opp igjen! Når du er ferdig med alt, setter du på litt rolig musikk, tenner stearinlys i, lager deg noe god mat, og lener deg tilbake i sofaen. Dette kommer til å gjøre deg lykkelig! Ta en dusj før du legger deg i nyvasket sengetøy – denne følelsen er rett og slett magisk!

Sånn… Nå håper jeg dere ble like motivert som jeg selv ble, haha. Nå skal det ryddes som bare rakkern, og deretter blir det en ny house tour på YouTube! Woohoooo! Helt på tampen… Unn deg en flott blomsterbukett når du er ferdig med dagens ryddeøkt – det blir ekstra fint med friske blomster i en strøken leilighet!

Har dere flere tips? Del gjerne i kommentarfeltet!

Annonse