SLIK BLIR FLYREISEN BEST MULIG

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg gjør for at flyreisen skal bli best mulig – eller om jeg har noen lure reisetips jeg ønsker å dele videre. Vi har jo vært mye på reisefot opp igjennom årene, og etterhvert har vi fått noen gode rutiner som gjør reisen et par hakk bedre. Dette gjelder i hovedsak lengre reiser, og jeg håper disse tipsene vil komme godt med på deres neste reise! Mye på listen har dere nok tenkt over før, men en liten påminnelse er alltid innafor!

HEADSET: Hvis du ikke er en av dem som sovner med det samme flyet letter fra bakken, er det flott at det finnes god underholdning på de lengre flyreisene. Det er som regel mange gode filmer å velge mellom, men for å gjøre filmopplevelsen best mulig er det superviktig å ta med eget headset. Det du får utdelt ombord gir dårlig lyd, og siden det er generelt en del støy på fly, blir det ofte vanskelig å få med seg hva som blir sagt i filmen. Når det heller ikke er subtitles, blir det mer et irritasjonsmoment enn det blir kjekk underholdning, så ta med deg headset neste gang du skal reise langt, for å gjøre turen hundre ganger bedre.

UNNGÅ JEANS: De gangene jeg har reist langt iført jeans, har jeg til slutt fått vondt på huden, haha. Det kan godt tenkes at det er fordi jeg ikke har shavet legger, og at jeansen på en eller annen merkelig måte gnisser mot hårene som gjør det svært ubehagelig, men jeans er altså et skikkelig dårlig valg – selv om jeansen har mye stretch. Velg et annet alternativ – gjerne en fresh leggings som du kombinerer med en lang og litt oversized og digg strikkegenser eller hoodie.

NAKKEPUTE: Det sier seg selv at flyturen blir bedre med god støtte i nakken, og selv om du får utdelt en liten pute på lengre reiser, vil du ikke glemme igjen nakkeputen hjemme. Jo mer støtte og myke gjenstander som gjør det mer comfy, dess bedre er det, og hvis du sliter med å sove, kan det faktisk hjelpe å bygge opp et lite tårn/haug av puter og yttertøy på bordet foran deg, for så å bøye deg fremover og legge hodet på haugen. Dette har funket flere ganger for både Dennis og meg, og jeg sover i hvert fall litt bedre slik som dette, enn når jeg sitter rett-opp-og-ned.

SKJERF: Er det kaldt når du skal ut å reise? Helt topp! Skjerfet du har rundt halsen på vei til flyplassen forvandles på 1-2-3 til et lite pledd ombord i flyet, og så slipper du å bruke mye av plassen i håndbagasjen til et ekstra pledd.

KOFFERT VS. VESKE: Vi reiser alltid med en liten koffert og en liten veske/ryggsekk, og det som er viktig å tenke på, er jo naturligvis å legge det du kommer til å trenge i den lille sekken/vesken som legges under setet, og ikke la disse gjenstandene ligge i kofferten som plasseres i hattehyllen. Det er irriterende å måtte fly opp og ned fra setet for å hente ting du trenger – spesielt for andre passasjerer som må flytte seg, om du ikke sitter på midtgangsetet.

ADAPTER: Ikke pakk adapteret i kofferten du skal sjekke inn – legg det i håndbagasjen, for dette adapteret kan du nemlig få bruk for ombord. På lengre flyreiser vil du nemlig kunne lade Macen/laptopen din i setet om du har med adapter, og da kan du få gjort unna litt jobb, eller bruke datan til å holde på med andre ting. Kanskje du vil spille Sims på den 11 timer lange flyruren? Adapter, data og lader gir det muligheten til dette, hurra. Og headset, selvfølgelig!

ORGANISER INNHOLDET: Vi har nok med litt flere ting enn mange andre. Kamera, en del ladere og annet stasj, minnekort og mac. Det verste er ladere og andre ledninger som ligger hulter til bulter på bunnen av sekken. Det er ikke lett å finne det du trenger når du sitter i et trangt fly, og utrolig irriterende for både deg og de som sitter ved siden av deg, om du skal ta håndbagasjen på fanget for så å romstere noe fryktelig for å finne det du leter etter. Vi bruker IKEA-posene eller et lite nett for å samle ladere og headset, slik at man enkelt får fatt i alt med det samme man åpner vesken.

Nå gjenstår det vel i grunn bare for meg å ønske dere alle en nydelig tur! Del gjerne deres beste tips for å gjøre flyreisen så bra som mulig, her i kommentarfeltet.

Klem i fleng