Annonse

FML

Okei.. Føkk det her liksom!

Jeg har om mulig den verst tenkelige starten på julen, og nå kunne den like greit bare latt være å komme.. Neida, det mener jeg selvfølgelig ikke, men dere vil ikke tro hva sm skjedde i går! Som om ikke tilbakereise til Bergen var stress nok i seg selv, alene på flyplass med bagasje for både Bergen, Stavanger og Tallinn, julegaver, OG hund i bur, måtte jeg fyke ut døren og rett på julegaveshopping med det samme jeg kom hjem til Løkka. Sånn går det når man er såpass sent ute, og jeg har kun meg selv å skylde på. Jeg fikk handlet det som Jon skulle kjøre opp til Geilo i dag hvor mine stebrødre befinner seg, og fikk heldigvis levert disse gavene ute hos mamsen og Jon etter endt handlerunde. Storo stengte klokken ni, jeg som hadde håpet på midnatt, men noe midnattshopping ble det altså ikke.. Ergo.. Fortsatt ikke halvferdig med julegavene..

Da jeg satt meg i bilen igjen nærmere tolv i går kveld laget den noen veldig merkelige lyder. Jon var med meg ut for å hjelpe med å lasse bilen full av julens flasker med voksenvann samt alle julegavene som stod ute hos dem, og vi så begge rart på hverandre og bare, «eehh.. Den lyden var IKKE bra«. Det var ikke så mye vi fikk gjort likevel, jeg MÅTTE komme meg hjem for å stelle i stand julen, så jeg bare kjørte videre med et stort håp om at det ville gå som smurt og at lyden ville avta. Jeg er en av dem som bare fyrer opp musikken på full guffe for å unngå å høre på merkelige lyder som ikke skal være der, men denne lyden var så enorm at jeg på et tidspunkt trodde hele motoren skulle eksplodere.

Da jeg tukket oppover Bygdøy Allé turte jeg faktisk ikke kjøre en meter til, og svingte meg innom en sidegate hvor jeg ringte til Viking.. Eller.. NEIDA! Jeg var jo selvfølgelig tom for batteri på den forpulte dritt iPhonen som ikke er til å stole på for fem flate øre, så jeg hoppet bort på Bunnpris like ved, hvor jeg ble stående å hamre på døren og bare, «halloooo.. Er det noen her? It’s an emergency«.. Bunnpris stengte klokken elleve, skjønner dere.. MEN det var to karer der inne som åpnet døren og lånte meg en telefon! Halleluja, og TAKK! Jeg fikk ringt til Viking Redningstjeneste for 2. gang på tre måneder, og forklart situasjonen. De lovet meg å være på plass etter en time, og jeg takket pent for hjelpen, for lånet av telefonen, og satt meg deretter ut i bilen. La meg bare si det sånn at jeg hadde på meg en denimskjorte og en strikket cardigan. Jakken lå igjen hjemme siden jeg kom rett fra en svett shoppingrunde på Storo, og varmen i en bil forsvinner rimelig kjapt skal jeg fortelle dere. 

ÈN time gikk.. Jeg var dødskald, utålmodig, trøtt og sur, og satt bare der og glodde med et tomt blikk ut i luften. Jeg var jo tom for batteri på telefonen vet dere, og Viking dukket aldri opp. På dette tidspunktet måtte jeg åpne den ene gaven til min fetter – Ullsokker fra Ullvang som jeg stappet føttene mine nedi, og da brøt jeg ut i latter. Helt seriøst.. Hvor desperat er du ikke når du leter gjennom julegavene for å finne noe varmt å ta på deg, liksom? Hahaha.. Satan de sokkene gjorde godt!

Jeg nærmet meg to timer ute i kulden, fortsatt ingen Viking, og da måtte jeg stoppe en taxi for å spørre pent om å låne en telefon. Taxiduden var superhyggelig, telefonen fra nitten-pil-og-bue, så etter 6-7 forsøk klarte vi å få kontakt. Viking var på vei, og etter ytterligere 25 minutter fikk vi heist Yarisen opp på lasteplanet. Jeg hoppet inn på passasjersiden mens jeg hutret og frøs, og Viking-duden bare, «Skal vi sette på en L på bilen så kan du øvekjøre??«.. Eh, hallooo??? Øvekjøre? Klokken tre på natten?? En svær føkkings redningsbil med min egen bil på lasteplanet? Hhahahahaha, elles tusen takk du.. Dét var tankene som farte gjennom hodet mitt da jeg brøt ut i latterkrampe og takket pent nei. Deretter ble jeg kjørt hjem, jeg fikk hjelp av den snille redningsmannen med å bære alt av julegaver og alkohol inn i bakgården, og nå sitter jeg her da.. Fortsatt litt frossen, UTEN bil, og med en 20% ferdig handleliste. Nå krysser jeg fingrene for at jeg finner det resterende her på Løkka.. Spesielt maten, for kålrabi, poteter og pinnekjøtt kommer fort opp i noen gode kilo, og når man er så pingle som meg, klarer man ikke bære så tungt over en lengre periode. Phuuu!

Skjønner dere eller? Føkka opplegg much? 

Heretter kan det vel helt seriøst KUN gå oppover! Det blir som mamma sa så fint i sted, «jaja.. det blir i hvert fall en jul vi kommer til å huske godt«. Haha, UTEN tvil! Julen 2014 ass.. Jul skal det jo bli, familien er i bilen på vei over fjellet, vi har omsider funnet og fått bekreftet en leilighet til dem på Airbnb, så da må det jo til slutt bli bra. Som jeg sa på et tidligere tidspunkt, så er jo det viktigste at vi er sammen!

Ønsker dere alle en stressfri lille julaften så lenge, og så snakkes vi senere. Kanksje.. Hvis jeg har tid! Nyt denne deilige dagen, oki? Og dere? Det er lov til å le HØYT av hele opplegget over her.. Jeg bare nevner det! Hahah.. 

LOVE YOU ALL ♥

 

     

  

Annonse