Annonse

FØDEBAG: HVA DU FAKTISK FÅR BRUK FOR

Mine fine, hallaisen ♥

I dag tenkte jeg å dele noe som mange har etterlyst… Nemlig et innlegg om fødebagen og hva jeg faktisk fikk brukt. Noe var høyst nødvendig. Noe manglet jeg, og noe var det ikke verdt å bruke plass til i det hele tatt. Det er jo veldig individuelt, og noe jeg så på som unødvendig, kan kanskje andre få stor glede av, men innlegget kan kanskje være en liten pekepinn likevel, og til inspirasjon for dere vordende mødre som snart skal gjennom det mest fantastiske man kan oppleve.

Jeg pakket med disse tingene, og har følgende kommentarer: 

En digg og myk pysjamas: Helt unødvendig. Jeg bodde i sykehusskjorten, og om natten svettet jeg så vanvittig at jeg aldri kunne sovet med pysj. På dagtid brukte jeg skjorten og joggebukse, så den pysjen tok bare opp plass i bagen.

Joggebukse i mammamodell: Denne fikk jeg stor glede av. Jeg hadde med meg to slappe, myke og deilige joggiser i mammamodell, og en som var litt finere til hjemreisen. Jeg hadde aldri i livet kommet meg inn i noen av buksene jeg brukte før jeg ble gravid – ei heller gravidjeans. Man er mørbanket i underlivet, så stramme bukser er helt uaktuelt.

4 mammatruser: Jeg brukte bare én av dem til hjemreisen. Ellers brukte jeg nettingtrusene med gigantiske bind eller bleier som jeg fikk på sykehuset. Nå tar jo ikke truser så mye plass, men skal du ha med noen, bør det uansett være store truser som har plass til både bleier og mage.

Myke tøfler til kalde føtter: Disse tuslet jeg mye rundt i på barselhotellet, og til og fra kantinen på fødeavdelingen. Jeg ble frarådet å ta med meg fine tøfler da man blør en god del, men det ble ikke et problem ettersom jeg brukte de store bindene og bleiene etter fødsel.

3 par sokker: Sokker må man ha. Jeg kunne tatt med noen som var enda løsere i strikken, så tenk at sokkene skal være myke og behagelige.

Amme-BH x2: Jeg brukte egentlig ikke BH under sykehusskjorten – kun da vi fikk besøk på barselhotellet, og da jeg vandret rundt. Det hadde holdt med én i mitt tilfelle.

Amme-singlet x2: Helt unødvendig. Jeg hadde to nye singletter i bagen, og tok ikke en gang av merkelappen! Sike singletter er relativt tettsittende, og det orker man ikke tanken på en gang etter fødsel. Dropp alt som er tight!

Ammeinnlegg: Det er så viktig å ikke fryse, og at brystvortene holdes varme. Jeg brukte alltid ammeinnlegg de gangene jeg hadde på meg BH, men hadde nok fått større bruk for dem hvis melken hadde lekket – noe som ikke skjedde hos meg.

Lesestoff:  Jeg tok med lesestoff relatert til baby og den første tiden etter fødsel, men disse bladene og bøkene ble liggende ulest i bagen. Vi hadde med mac, og brukte tiden på serier i stedet for å lese.

Hoodie med glidelås: En digg hoodie som kan åpnes foran er et must. Jeg tok med meg en av Dennis sine store gensere, som jeg bodde i på barselhotellet.

Store bind/nattbind: Helt unødvendig. Det var bind tilgjengelig på sykehuset som jeg kunne bruke da jeg ble satt i gang. I denne fasen trengte jeg beskyttelse, men ikke de store bindene man får etter fødsel. En pakke med Libresse stod klar på badet, så min pakke lå uåpnet i bagen.

Egen sjampo og balsam: Absolutt et must. På sykehuset/barselhotellet er det bare én såpe som er beregnet for både kropp og hår, så om du er som meg som er avhengig av balsam, er dette noe å ha i bakhodet når du pakker fødebagen.

Håndkrem: Denne rakk jeg aldri å bruke. Jeg glemte i grunn at den lå i bagen, men det er ikke helt dumt å ha en håndkrem på lur om du skulle bli tørr på hendene. Husk å kjøpe en håndkrem uten parfyme som ikke lukter noe som helst. Det er så viktig å droppe parfyme og parfymerte kremer, slik at babyen blir vant til mammas kroppslukt.

Leppomade: Yes! Jeg ble ganske så tørr på leppene under fødsel da jeg lå og pustet som en gal, haha. Leppomaden ble altså flittig brukt i dagene etter at Falk kom til verden.

Varmeflaske: Min elskede varmeflaske! Denne ble fantastisk god å ha som smertelindring, og jeg er så glad for at jeg hadde dem med meg. Sykehuset hadde riktignok sånne varmeputer med gelé inni, som var litt nettere og slappere, men denne egnet seg ikke så godt i korsryggen. Så da ble varmeflasken brukt på ryggen, og denne varmepute-saken brukt foran. Helt perfekt!

Tannbørste: Selvfølgelig et must. Husk tannkrem!

Hårstrikk: Har du langt hår, er hårstrikk et must. Jeg tok med meg sånne scrunchies som gjorde det mer behagelig å sette håret opp i strikk.

Flip flops: Disse var fine å ha med seg i dusjen på sykehuset.

Pleie til såre brystvorter: Jeg hadde ikke taklet de første dagene uten pleie til såre brystvorter. Det tar tid før man får teknikken på plass, og det går ut over brystvortene. Det er nesten ikke til å unngå at de blir litt såre, og da ble Multi-mam kompresser min life saver på sykehuset. Klissete kremer kan være vel og bra, men de lindrer ikke på langt nær så mye som disse herlighetene. Brystvortekremen Purelan var med i bagen, men denne fikk jeg ikke brukt. Kompresser fra Multi-mam, derimot, ble den ultimate og mest intensive pleien av såre brystvorter.

Ammepumpe: Denne glemte jeg faktisk hjemme, og det var like så greit. Jeg hadde ikke behov for pumpe, og på barselhotellet hadde jeg fått låne om det hadde vært nødvendig.

Diverse: Helsekort, mobiltelefon + lader, kamera, Mac + lader. Dette får man bruk for!

Snacks: Vi kjøpte med både kjeks, litt frukt og godteri, men dette var i grunn unødvendig. På sykehuset fikk vi tak i det meste, men det er klart at man kan spare noen kroner ved å kjøpe snacks på butikken i stedet for på Narvesen. En drikkeflaske kan være lur å ha, slik at du kan fylle på saft underveis. Jeg drakk så mye saft atte hjelp!

Dette pakket jeg med til babyen: 

Bilstol til hjemreise: Unødvendig å drasse med seg om det er noen som skal hente dere. Gi den heller til de som skal hente, så slipper du enda flere ting å bære på.

Tørre stellekluter: Helt idiotisk. Den første bæsjen til baby er seig, så her kommer man ikke langt med tørre stellekluter. Jeg skulle tatt med våtservietter i stedet, og endte opp med å måtte fukte alle de tørre stelleklutene i stedet.

3 bodyer: Jeg tok med altfor mye klær i størrelse 56, som var for stort til mini. Heldigvis hadde jeg tatt med 3 bodyer i størrelse 50, og disse var gull verdt. Klærne i str. 56 ble altså ikke brukt, bortsett fra en myk bukse.

Strømpebukse: Denne var for lang, og ble ikke brukt. Jeg syntes også det var lettere å kle på han en slækk bukse og sokker, i stedet for en stram strømpebukse.

Hentesett inkl. yttertøy: Både hentesett og yttertøyet var altfor stort, så da ble det body og bukse under den store dressen. Luen var også litt for stor, men den gjorde i hvert fall nytten på vei hjem.

Koseklut: Kjekt å ha en liten kos som kan ligge tett inntil ansiktet til babyen.

Dette måtte jeg få Dennis til å hente: 

To myke puter: Sengen på sykehuset var så hard, og det var vanskelig å finne en behagelig stilling – i hvert fall da ballongen var kommet på plass. Dennis hentet to myke puter som jeg fikk enormt stor glede av. Den ene satt jeg på, mens den andre lå godt plassert i ryggen. Jeg hadde ikke klart meg uten!

Ammepute: Denne fikk jeg stor glede av da Falk kom til verden. Jeg tror ikke jeg hadde fått til å amme såpass fort, om det ikke hadde vært for ammeputen. På denne ligger babyen stødig og godt, og i perfekt høyde i forhold til brystvorten.

Ting jeg ikke savnet, men som flere mente burde være med: 

Hårføner: Det var flere som sa at en hårføner kunne være supert for å føne underlivet etter en dusj, eller etter tissing i stedet for å tørke med papir. Jeg kan ikke skjønne hvordan dette kan være enklere å føne, enn å klappe forsiktig med papir. Ei heller hvordan det kan være behagelig i det hele tatt. Nå skal det sies at jeg hadde revningsgrad 1, og at det kanskje ville være mer aktuelt om det ikke var mulig å være borti med papir i det hele tatt.

Sminke: Jeg elsker å gå uten sminke, og syntes det var ekstra digg å droppe mascaraen disse dagene. Man sover og er våken litt om hverandre, og døgnet blir liksom litt snudd på hodet. Så sjukt alright å ikke måtte fjerne sminken før leggetid!

Mykt toalettpapir: Jeg vurderte faktisk å ta med en rull med Lambi, men droppet det. Papiret på badet inne på fødestuen, var mykt og fint, og mykere enn papiret på mottaket og hotellet. Som nevnt hadde jeg revningsgrad 1, og måtte bare sy 3 små sting. Det fungerte å klappe forsiktig med papir etter at jeg hadde tisset, og selv om jeg hadde hatt mykere papir, hadde jeg klappet uansett. Man er så sår og øm, at det ikke er mulig å tørke på vanlig måte.

Dette skulle jeg hatt: 

Våtservietter til meg: Da jeg ble satt i gang, måtte jeg veldig ofte på do for å gjøre både en og nummer to. Våtservietter hadde vært gull for å føle seg litt freshere både før og etter fødsel.

Smokk: Fy fader så glad jeg hadde vært for å ha med meg smokk. Hvis babyen har et stort suttebehov, er en smokk et must. Brystvortene får gjennomgå nok når du ammer, og den pausen man får innimellom slaga er helt nødvendig. Om baby ønsker å sutte på noe, er det derfor fint å ha noe annet å by på enn såre brystvorter. Smokk frarådes riktignok helt i starten, men i mitt tilfelle kunne jeg ikke brydd meg mindre. Smokken har blitt min life saver!

Nå blir det frokost her i heimen, før vi tusler nedover til VG. Jeg skal gjøre en spennende innspilling der i dag, så det blir kjekt. Solen skinner og livet er flott! Har dere en bra onsdag, fininger?

Ikke glem en rykende fersk episode av Pappapodden HER! ♥

Annonse