FØRJULSMORGEN

I dag våknet jeg til en hvitkledd uteplass og snø som lavet ned. Vel, det er vel kanskje en overdrivelse å si at det avet ned, men det var i hvert fall snø i luften, og sånn som været har vært gjennom desember, så ser det jaggu ut som en av de beste desember månedene på mange år. Stabilt kaldt i luften, mye fint vær, og akkurat nok snø til at man får julestemning – dette her kan jeg like.

Dennis er jo i Stavanger, så denne morgenstunden har vært litt annerledes enn de andre. Jeg tok meg friheten til å åpne luke 11 i hans øl-julekalender, og den ølen skal jeg faktisk kose meg med i kveld, hah. Julemusikken spiller som vanlig i bakgrunnen, levende lys sprer stemning i stuen, og fuglene koser seg utenfor vinduet med all maten jeg har lagt ut til dem. Jeg gjemt fuglefrø over hele uteplassen, og det er så hyggelig når det kryr av små spurver som spiser seg gode og mette!

Jeg starter alltid dagen med Amalies Jul – dette er en av de julekalenderne jeg var mest glad i som barn, og det er ingen tvil at jeg får ekstra julestemning når jeg ser denne. Og det på tross av at kvaliteten er rævva, haha. Det har definitivt skjedd et par-fem ting innenfor produksjon siden 1995, men så er jo den labre kvaliteten en del av sjarmen. Kaffen har selvsagt kommet i koppen, og jeg er i full gang med dagens gjøremål!

Denne uken blir som vanlig litt hektisk – julaften nærmer seg med stormskritt, og det viktigste nå er å signere og skrive personlige hilsener i bøkene som er bestilt. Det varmer mitt hjerte å se at såpass mange av dere faktisk ønsker en personlig hilsen, og selv om armen er helt gåen etter all skrivingen, er det få ting som gjør meg like happy som det her.

Samtidig får jeg en litt vond smak i munnen – for i flesteparten av e-postene som har kommet inn, er det mange som forteller at de sliter ekstremt mye med eget selvbilde. Det er så mange som enten er preget av kroppspresset selv, eller som har noen i sin nære omgangskrets som sliter, og jeg blir så trist over å se at såpass mange av vår tids såkalte «forbilder», bryter ned såpass mange unge jenter og gutter. Dere aner ikke hvor mange henvendelser jeg får fra folk som er helt ødelagt, og dette er noe vi må ta på alvor. Jeg håper så inderlig at boken min kan bidra til at leseren føler seg bedre, og at den vil være en god hjelp på veien videre. Jeg heier sånn på dagens unge, og skal aldri gi meg i denne kampen mot kroppspresset.

På lørdag er det duket for Jentenes Julebord, og som vanlig er det jeg som inviterer inn til fest. Det er mye som skal ordnes før lørdag – jeg skal til og med sy min egen kjole til anledningen, så nå gjelder det å henge i!

Vi sees senere, vakre venner. Da skal jeg også dele noen veldig deilige veganske favoritter med dere, som jeg tror dere kommer til å elske ♥

LOVE YOU ALL