FRA BLOGGENORGE TIL MOBBENORGE

En riktig god lørdagsmorgen ♥

Èn ting som gjør meg litt irritert, er at jeg sjelden klarer å holde tilbake når ting provoserer meg, og det som er enda mer irriterende, er at jeg ikke får fingeren ut og kommer med mine meninger, før saken er på vei til å bli glemt. I dette tilfellet går det nok lang tid før saken bli glemt, for saken jeg refererer til er Fotballfrues lille instagram stunt, som har fått de aller fleste til å gå ut av sitt gode skinn… 

Sitt gode skinn, ja… Hva faen er galt med folk? Den oppførselen jeg har sett i media de siste dagene skremmer vettet av meg, og enda en gang har det norske folk bevist at vi elsker å rakke ned på de som får til noe her i livet… Jeg lukter sjalusi laaang vei, og jeg blir så inn i satans kvalm av enkeltes trang til å slenge så vanvittig mye dritt i det offentlige rom… Som faktisk kan få seg selv til å direkte mobbe et menneske som aldri har gjort noe galt. For Fotballfrue har vel strengt tatt aldri gjort noe galt… Bortsett fra å provosere, og hun har ihvertfall klart å opprettholde plassen sin på toppen av blogglisten for resten av bloggnorges historie. Godt jobbet!

Det jeg ikke kan forstå er at man lar seg sjokkerer… ALLE vet at Fotballfrue er en egen art, og jeg er også rimelig sikker på at en god slant av dem som leser bloggen hennes, leser den fordi nysgjerrigheten omkring «hva blir det neste», tar fullstendig overhånd. Jeg er ihvertfall en av de leserne, som bare MÅ klikke meg inn for å se hvor støvfritt og perfekt alt var i dag, og jeg klikker meg ikke inn for å la meg inspirere, snarere tvert i mot, for et såpass støvfritt og rosa liv er jeg på ingen som helst måte interessert i å ha, men det Fotballfrue skal få cred for… Det er at hun faen aldri gir seg, at hun jobber intenst hardt, både når det gjelder blogg og ikke minst trening, og at hun faktisk klarer å holder motet oppe på tross av all den dritten som florerer i kommentarfeltet på bloggen hennes, og ikke minst i de uendelig mange diskusjonsforumene som har blitt opprettet iløpet av de siste dagene. Jeg blir faktisk mektig imponert!

Jeg er enig i at bildet på instagram på mange måter ikke hører hjemme der i det hele tatt. Jeg synes faktisk at det er i overkant vulgært, jeg synes det er feil å sende ut signaler om at dette er fasiten til unge jenter som tydeligvis lar seg påvirke av alt og alle, men folkens? Vi vet jo alle at dette her ikke er det mest vanlige, og vi vet jo alle at vi innerst inne når vi ser dette bildet, egentlig tenker «fy flate så sinnsykt bra hun ser ut. Er det i det hele tatt mulig å ha en SÅ bangin’ body fire dager etter fødselen? OMG!» Det er det de aller fleste av oss egentlig tenker, og er det noe Fotballfrue burde bli hyllet for, så er det jo at hun faktisk gidder å slite seg ut på mølla hver bidige dag, at hun trener 9 dager i uken, og at hun faktisk elsker det, men i Norge skal man egentlig ikke gi cred til sånne maskiner av noen treningsfreaks som ELSKER det, neida… I Norge gir vi cred til de som er chubby, til de som tør å vise slafsemagene sine frem, og til de som kan vise helt Norges land at det er HELT ok å ha 20 ekstra kilo på kroppen… Takk guuud for at det faktisk er ok, men hvorfor er det da ikke ok å være supertrent? Er det ok å mobbe de tjukke jentene i klassen? Nei, det finnes ikke ok på noen som helst måte, men da er det for pokker ikke ok å mobbe de som enten er trent, eller som rett og slett bare er superskinny av natur.

Kvinnekroppen er fantastisk, uansett fasong, men i Norge føler jeg at chubby is the new skinny, og for å være helt ærlig… SE på oss. Ta en god titt på det norske folk… Det er vel en overflod av de med litt ekstra, og enkelte av disse med det lille ekstra fyrer seg altså opp, tar fullstendig av i media, og skriver et hat-innlegg på bloggen sin som forhåpentligvis kommer opp på topplisten, etterfulgt av kvinnfolk som mener det samme, og som kan leke seg fritt i kommentarfeltet på en stakkars nybakt mors bekostning. Dette er på ingen måte akseptabelt, og jeg blir direkte flau over enkeltes manglende filter, når det kommer til det å uttrykke sine meninger. Det er faktisk lov til å holde bittelitt tilbake!

Enkelte bruker graviditeten til en unnskyldning for å spise ekstra godt, til å dytte i seg all slag dritt fordi «man spiser for to», og da kan man heller ikke forvente å se smashing ut etter at barnet har kommet til verden. Andre bruker graviditeten som en motivasjon til å holde seg sunn og til å trene litt ekstra, rett og slett for å komme fortere tilbake til sin idealvekt etter fødselen. Noen trener hardt som pokker gjennom hele året for å holde seg fit. Noen ser resultater, andre ikke, og her spiller også gener en stor rolle. Noen har rett og slett ikke muligheter for å bli skikkelig slank, fordi man ikke har anlegg for det, mens andre har lettere for å gå fort ned i vekt. Ingen kvinner er like, noen er syltynne, noen er «normale», noen er chubby, noen er supertrent, og noen er tjukk, og INGEN av dem bør bli mobbet for hvordan de ser ut.

Hvordan tror dere EGENTLIG at det er å være den mest skinny i klassen? Tror dere det er alright? Jeg har to venninner som er tynne som stilker, og som HATER det. Ingen klær passer, og når man må få skreddersydde jeans fordi at det ikke er mulig å finne riktig størrelse i favorittbutikken, nei da suges all motivasjon ut av dem. Og ja… De prøver å legge på seg, men for noen er det faktisk helt umulig, uansett hvilken sammensetning de går for kombinert med eventuell trening. Jeg føler virkelig med disse nydelige jentene, og samtidig er jeg glad for at jeg ikke er en stilk, men ønsker man å være en stilk og føler seg mest komfortabel med det, da er det opp til oss å akseptere dette. 

Det er lov til å være stolt av seg selv… Både når det kommer til arbeidsinnsats, eller treningsinnsats, og man skal kunne få muligheten til å være stolt, UTEN å bli rakket ned på. 

Fotballfrue er stolt av seg selv, hun velger å vise sin stolthet til hele verden, og hun kan være stolt med god grunn. Hun har jo tross alt slitt rumpen av seg de siste årene for å oppnå ønskede resultater, og resultatene kommer bedre frem nå enn noen gang tidligere. Ja, så er hun i overkant kroppsfiksert, men det er hennes valg. Nå er det bare opp til dem som ikke aksepterer henne, å la være å klikke seg inn på bloggen for å la seg provosere, og i tillegg prøve å holde de upassende kommentarene tilbake. 

Helt på tampen… Det er viktig å unne andre gode ting her i livet, og noe av den viktigste egenskapen man kan ha, er faktisk evnen til å kunne bli glad på andres vegne. Fokuser heller på dette, enn å rakke ned på dem som oppnår noe godt her i livet. 

Ønsker dere en fantastisk lørdag ♥

 Image and video hosting by TinyPic

//Bildet er hentet fra Dove-kampanjen