Annonse

FREDAG OG FAGUTVALG FOR INFLUENCERMARKEDSFØRING

Dagen startet med et skikkelig hyggelig møte i Mjøndalen, før turen gikk videre til Fagutvalget for influencermarkedsføring (FIM) som jeg er en del av. Formålet er å bidra til god og ansvarlig markedsføringspraksis for aktører som arbeider med influencermarkedsføring, hvor målet er å redusere utseende- og kroppspress.

Vi har fortsatt en lang vei å gå, men vi er godt i gang med et viktig arbeid som bl.a går ut på å vurdere fremtidige markedstiltak som en annonsør, et nettverk eller en influencer måtte ha, og behandling av klager. (Om dere ser markedsføring som dere mener er i strid med retningslinjene, kan de enkelt klages inn helt anonymt HER.) Denne gjengen, og utvalget generelt gir meg så enormt mye motivasjon, og jeg er stolt over å få være en del av det. Disse damene her er så vidunderlige, og det er så fint å se at såpass mange flinke folk jobber sammen for å gjøre internett og sosiale medier til et litt bedre sted, og i hvert fall prøve å redusere kroppspress ved å regulere bransjen ♥

Det som aldri vil slutte å forundre meg, er at det de gangene vi snakker om kroppspress og hvordan vi kan redusere det, alltid er én eller flere som ikke ser poenget siden vi tross alt «alltid har blitt utsatt for et slikt press» . Som at «siden vi alltid har kjent på kroppspresset» ikke ser poenget i å prøve å gjøre noe med det. Er det ikke rart?

Joda, kroppspress er ikke et nytt fenomen, men det betyr da vitterlig ikke at vi bare skal akseptere at «kroppspress» har kommet for å bli!? Jeg har faktisk ståltro på at vi skal klare å bekjempe det største trykket som oppstår – og kommer fra skjønnhetsindustrien, og det er jo her dette fagutvalget vil få en enorm betydning på sikt.

Det samme gjelder tiltak som f.eks. «Gullbarbie» … Versting-prisen som går til den aktøren som får unge til å føle seg verst. Unge utsettes for over 5000 kommersielle budskap hver dag, og alle disse inntrykkene påvirker hvordan man ser på seg selv og andre. Press er organisasjonen som står bak dette initiativet, og i en rapport de har laget, svarer 55% av barn og unge at de har lyst til å endre på eget utseende. De svarer også at regulering av media- og reklamebransjen er en av de viktigste tiltakene mot kroppspress, noe som betyr at bl.a «Gullbarbie» og et fagutvalg for influencermarkedsføring er akkurat hva vi trenger.

Dere fikk kanskje med dere at Blogg.no vant prisen i år? Jeg ble ikke overrasket da resultatet var klart…  Som Norges største bloggportal, forventes det at det enorme ansvaret blir tatt på alvor, men mangelen på tilstrekkelige retningslinjer har dessverre ført til markedsføring av produkter som fillers og kosmetiske inngrep, gjennom sponsede innlegg i en årrekke. Forhåpentligvis betyr denne prisen at det strammes inn, og at vi vil se store forbedringer fremover.

Ellers har Falk og jeg kommet oss ut igjen til den fine mammaen min, så i kveld blir det fredagskos, god mat og gullrekken på TV! Har dere noen planer for kvelden, fine venner?

Annonse