Annonse

FROKOSTTIPS OG GODE NYHETER

Endelig fikk jeg faktisk tid til en skikkelig god frokost – til å sette meg den ved bordet og spise, i stedet for å ta brødskiven i hånden på vei ut av døren. Denne gode starten på dagen kommer garantert til å gi meg litt ekstra overskudd i dag, noe jeg alltid setter pris på.

De vakre, fargerike blomstene gjorde også starten på denne dagen litt ekstra fin.

IMG_1820

Et godt tips til dere der ute som synes det er vanskelig å finne frokost som verken inneholder melk, egg eller kjøtt, er naturligvis avokadoen. Avocado er yummy, men ekstra god blir den med frisk gressløk, noen søte tomatskiver, pepper og brokkolispirer. Disse spirene gir virkelig det lille ekstra, og har blitt en soleklar favoritt på skiven her i heimen.

Om dere synes avocadoen er kjedelig, kan jeg på det varmeste anbefale den veganske kremosten, Creamy Smooth, med gressløk og urter. Denne her er rett og slett helt nydelig, spesielt med samme topping som nevnt over her. Nam!

IMG_1814

IMG_1832

IMG_1834

IMG_1825

Og så skjedde det noe uventet og veldig fint…

Da jeg satt og hygget med frokost, sjekket jeg mailboksen samtidig – dere vil ikke tro hvilken mail som hadde tikket inn i løpet av gårsdagen! En superhyggelig mail fra Norsk Folkehjelp, som for første gang i historien skal dele ut en pris de velger å kalle Årets Godhetstyrann.

Til grunn for nominasjonen ligger Solidaritetsungdom og Norsk Folkehjelps egen definisjon av ordet godhetstyrann:

En som gir av sin tid og sitt engasjement for å hjelpe andre; en som tror på solidaritet og ikke veldedighet; en som sier «velkommen hit»; en som tar standpunkt og ikke tror nøytralitet er en løsning; en som tar til orde mot fremmedfrykt og rasisme; en som ønsker en human asyl- og flyktningpolitikk; en som tror på et mangfoldig og inkluderende samfunn for alle;

Snakker vi årets gjeveste pris? Det er det overhodet ingen tvil om, og jeg er søren meg nominert til denne prisen! Fy søren, folkens… Dette her er så stort. Så forbanna stort! Når jeg hjelper andre mennesker gjør jeg det ikke for å bli lagt merke til – jeg gjør det fordi jeg oppriktig engasjerer og bryr meg, men det er så godt å vite at jeg faktisk når ut til folket… At min stemme faktisk betyr noe!

Vi er ti nominerte – alt fra ordførere til politikere, og sa har du meg da… Jeg er helt satt ut og ufattelig rørt.

Under mitt navn står følgende tekst:

«Gjennom bloggen sin har hun det siste året satt fokus på flyktningers situasjon, og vært en klar stemme for at de må møtes med verdighet, raushet og åpne armer. Hun har selv reist til Lesvos ved to anledninger for å hjelpe til, og har hatt sterke innlegg i forbindelse med dette. Hun når ut til en målgruppe det ellers kan være vanskelig å nå med denne typen informasjon og har tatt et tydelig standpunkt mot fremmedfrykt og rasisme.»

IMG_1807

IMG_1831

IMG_1811

Dette er helt sjukt! Jeg er å glad ♥

Prisen deles ut 24. november, og nå er det opp til dere der ute å stemme frem en verdig vinner. Mener dere at jeg fortjener denne prisen? I så fall kan dere stemme HER. Dere kan stemme så mange ganger dere vil, men bare én gang per dag.

Og dere? Siden vi er inne på priser som skal deles ut og sånn, så tenkte jeg å snike inn en lite ønske om at dere også stemmer meg frem HER til Årets Blogger – hvis dere mener jeg fortjener det, selvfølgelig.

Åhåj – i dag er en skikkelig god dag. Måtte denne onsdagen behandle dere bra, vakre venner!

Annonse