GAMLE BERGEN

Vi drar aldri til Bergen uten å ta turen til Gamle Bergen Museum, som er et minne om gamle dagers Bergen. På 1800-tallet var Bergen Europas største treby og hadde et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse, gater, torg og smug. Friluftsmuseet har 55 trehus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet, hvorav de fleste opprinnelig har stått i Bergen sentrum.

Det er rett og slett helt magisk å tusle rundt her i disse nydelige små gatene. Man kan ta turen innomhus, for å se hvordan de levde fra 1700 -1900- tallet, og i tillegg få muligheten til å se hvordan alt fra skjønnhetssalongen til kolonialen så ut på den tiden. Dette synes jeg er så spennende, og Gamle Bergen Museum har alltid vært en av mine favorittattraksjoner i Bergen.

Jeg har så mange gode barndomsminner herfra, og derfor er det ekstra stas å dra tilbake år etter år. I år var Falk sitt første møte med museet, men i år var det ekstra stas. Her er det så mange fine ender å titte på, små veier å løpe på, og masse morsomt å se. Og ikke minst – deilig is i skyggen etter full futt! Om dere skal til Bergen i sommer, anbefaler jeg alle å ta turen innom her… Her er det like kjekt for store og små!

Ellers har vi etter noen deilige dager i Stavanger, kommet oss hjem igjen til Drammen. Vi har vært mye på reisefot den siste tiden, så nå kjenner vi at det er skikkelig deilig å være hjemme igjen hvor vi skal finne roen, og innvie vår nye terrasse! Gleder meg til å vise dere ♥

Har dere en fin sommerferie så langt?