Annonse

GAMLE STAVANGER

Jeg har fortsatt masse snacks fra ferien vår som skal deles med dere, og i dag er det en nærmere titt på Gamle Stavanger som gjelder ♥ Den sjarmerende gamlebyen som ligger på vestsiden av Vågen… Gamle Stavanger består av 173 små, hvitmalte trehus, som ble oppført på slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet.

Dette området er ubeskrivelig sjarmerende, og de som bor der ser ut til å ta skikkelig godt vare på de vakre husene sine… Og det må stemme ganske bra, med tanke på at Stavanger har mottatt flere priser for bevaringen av Gamle Stavanger. Flere av husene har tilhørende nydelige små hager, og flotte blomster pryder både inngangspartier og vinduer – det er så sjarmerende at det nesten gjør litt vondt… Og selv om det sikkert ikke er like kult for de som bor der, at turister kommer og tar bilder av husene deres, er det altfor vanskelig å la være… Men altså… Hvordan kan man ikke ta bilder av det her, hah?

https://www.kristingjelsvik.no/wp-admin/upload.php

Å tusle rundt og titte, og ta bilder av bygninger litt på avstand må være innafor, men jeg har jo hørt at turister fra utlandet tror at dette er små hus som er et slags museum, og som både titt og ofte trykker nesene sine inntil vinduene for å titte inn. Dette har resultert i at flere som bor her har sett seg nødt til å henge opp skilt på vinduet, som ber folk om å respektere at det faktisk bor folk i husene som naturligvis setter pris på privatliv… Det er jo litt søtt ♥

Så… Når man er i Stavanger man faktisk tusle rundt i gamlebyen – det er et must… Men samtidig huske på at det bor folk her, og vise respekt ♥

For en deilig ferie vi hadde… Gleder meg til å vise dere mer av det lille eventyret vårt ♥

Ellers må jeg bare takke så uendelig mye for alle fantastiske tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg. Dere er helt RÅ, og jeg digger engasjementet dere. Takk!

Annonse