Annonse

DETTE HANDLER VI PÅ MATBUTIKKEN…

Det er mange av dere som lurer på hva vi handler når vi er på matbutikken, og hvor vi som regel pleier å gå for å få fatt i de beste veganske alternativene. Her i Oslo er vi jo så heldig å ha Meny Ringnes Park, som satser stort på veganske og vegetariske alternativer. De har en egen veggis ferskvaredisk som virkelig er noe å rope høyt hurra for, så her kan man også få fatt i rask kvalitetsmat om man har dårlig tid – jeg elsker det!

Jeg er stor fan av Rema 1000 rett borti gaten også – de har mye basic produkter som jeg trenger i matlagingen og til en litt snillere pris, men skal vi ha litt mer spennende pålegg f.eks. er det Meny vi drar til. Det gjør vi gjerne før helgen, om vi vil unne oss noen ekstra digge ting til helgefrokosten! Sånn som verdens beste kremost fra Tofutti. Denne er knallgod på lune rundstykker, med et solid dryss pepper og gressløk. Jeg pleier også å bruke denne under «skinke»-pålegget Brotquader, toppet med paprika, agurk, cherrytomat, og krydder – herregud det er så yummy!

Osten fra Wilmersburger er også veldig god – i hvert fall osten med chilli eller paprika. Den klassiske blir litt smakløs for min del, men de to andre er superdigge på brødskiven. Gjerne kombiner med crispysalat og rød paprika – NAM! For enda litt mer smak, pleier vi som regel å drysse over litt chilipulver – det gir skikkelig god smak!

De fleste dagligvarebutikkene har et stort utvalg av plantemelk, og Meny er helt rå når det gjelder utvalg. Her har det alle slags typer melk – både med og uten smak, og når man ser at det finnes såpass mange alternativer, er det vanskelig å forstå at noen i det hele tatt velger kumelk. Vår favoritt er havremelken fra Oatly – den er helt suveren på frokostbladingen eller i kaffen. Oatly matfløte bruker jeg også masse i matlagingen, og den er perfekt når jeg skal lage hvit saus til gratenger og pastaretter.

Enda flere brands kommer med kjøttfrie alternativer, og det gjør meg så glad langt inn i hjertekroken. Enda gladere blir jeg når jeg ser at folk faktisk velger vegetarisk og vegansk over animalske produkter – vi har blitt mer opplyste, og er definitivt på vei i riktig retning ♥

Denne raviolien med ost under her MÅ dere smake. Den er så god atte hjelp, og denne skal vi ha til middag i morgen. Raviolien er helt vidunderlig blandet med pesto, bønner og brokkoli, og jeg kjenner at jeg gleder meg allerede til morgendagen. Da blir det pasta som hovedrett og noe veldig, veldig godt til dessert – jeg skal nemlig prøve meg på vegansk créme brûlée i morgen, og krysser fingrene for at jeg får det til. Dette er Dennis sin favorittdessert, så nå har jeg kjøpt inn både brenner, former og de ingrediensene jeg trenger. Smaker det like godt som jeg håper på, deler jeg selvsagt oppskrift.

Å handle på Meny er gøy! Det er søren meg gøyere å gå rundt her på jakt etter veganske herligheter, enn å gå rundt på Alehop på jakt etter nips, og når vi handler her koser vi oss litt ekstra mye. Som nevnt tar vi gjerne handlerunden her før helgen, som gjør at man får en ekstra digg helgefølelse – hva en runde på matbutikken kan føre til, ass ♥

I kveld blir det middag og vin med mine fine venninner, så nå får jeg dynke håret mitt i tørrshampo og ta på meg litt leppestift, og vips så er jeg klar, haha. Kjapt og greit triks for å føle seg fresh på et øyeblikk!

Har dere noen hyggelige planer for kvelden, skjønninger?

Suss og klem

Annonse