HERLIG LUNSJSTED I SENTRUM

Happy lørdag, skjønnheter ♥ Jeg sov til jeg våknet av meg selv i dag – det er så deilig. Dennis sover fremdeles, så jeg benytter anledningen til å titte innom dere med en liten anbefaling.

I går hadde vi et par møter med både samarbeidspartnere og management, og vi startet med en lunsj på Elias Mat. Det var helt tilfeldig at vi endte opp her – vi avtalte egentlig å ta lunsjen et annet sted, men siden menyen var svært lite egnet for veganere, gikk vi videre. Elias lå like i nærheten, så vi tok sjansen. Dette angret ingen av oss på, og siden maten og atmosfæren var så god, tenkte jeg å tipse dere om denne plassen.

Elias’ filosofi er at god mat lages fra bunnen av med ferske og gode råvarer. Å være bevisst hva man spiser og drikker handler både om det som er bra for deg, dyrene, miljøet og smaken. Dette er en filosofi jeg liker, og vi kunne kjenne på smaken at dette var bærekraftig kvalitet. Valget falt på veganburgeren for alle tre – laget med økologiske kikerter og mais, og servert med ovnsbakte poteter, tyttebærsyltetøy og salat. Burgeren var ekstremt saftig og god, og kombinasjonen av burger, landbrød, poteter og salat var bare helt perfekt.

Her kan man spise god mat akkompagnert av god drikke. Øl-utvalget er strålende for oss som elsker øl, og ønskes et alkoholfritt alternativ finner man et stort utvalg av yummy økologiske herligheter. Blåbærdrikken er superdigg – for ikke å snakke om den økologiske eplemosten fra Egge Gård. Mums! Man finner også et stort utvalg brettspill her, som gjør lunsjen enda hyggeligere om man har tid til å spille litt med vennegjengen mens man spiser – skikkelig koselig!

Jeg er svært sjelden i sentrum av Oslo, og ville nok aldri ramlet innom denne plassen om det ikke hadde vært for dette møtet. Her hadde vi rett og slett bare flaks, og dette er et spisested jeg definitivt vil dra tilbake til ved en senere anledning. Adressen er Kristian Augusts gate 14 – like bak Karl Johan, så hvis du er turist i Oslo og vurderer å stikke innom Fridays eller Egon som ligger altfor lett tilgjengelig i sentrumskjernen – gå heller de hundre meterne til Elias, og få i deg kortreist mat inspirert av norsk natur ♥

Nå skal jeg rydde litt, og deretter må jeg en tur på IKEA. Det er jo den verste dagen i uken for IKEA-besøk, men heldigvis vet jeg hva jeg skal ha, og hvor jeg finner det, haha.

Har dere planer for dagen eller kvelden, fininger?