Annonse

HIMMELSK VEGAN TACO

Okei, folkens… Vi må snakke litt om fredagstacoen – retten som vi alle kjenner til. En rett som gjøres på ulike måter i alle hjem, og som bidrar til å skape en ekstra god helgestemning. Når tacoen kommer på bordet, vet man liksom at det er fredag.

Jeg har lenge ment at vi har knekt taco-koden. Tacoen vi lager, har liksom vært den aller beste. Med bønner i stedet for kjøttdeig, og noen ganger soyafarse fra frysedisken kombinert med en deilig bønnemix, i tillegg til alle de andre yummy ingrediensene. Ost har vi aldri savnet etter vi gikk over til et plantebasert kosthold – det er jo alt det andre som setter smaken. Så, ja… Vi hadde knekt koden.

Jeg var dermed ekstremt skeptisk da Belinda skulle lage taco til meg da hun var på besøk for noen helger siden. I hennes taco var det nemlig mange ukjente elementer, og som den kontrollfreaken jeg er, var det vanskelig å slippe taket. Skulle jeg virkelig ikke få blande meg i ukens viktigste måltid? Skulle jeg klare å overlate hele tacoen til Belinda? Hun lovet meg at jeg ikke ville angre, og fikk meg på et mirakuløst vis til å sitte rolig i sofaen mens hun svingte seg på kjøkkenet. Jeg fikk ikke lov til å blande meg – hun var faktisk ganske så streng, haha. Og det er jeg så glad for! Hadde det ikke vært for Belinda, så hadde jeg ikke hatt tidenes mest revolusjonerende taco-opplevelse. Og nå skal jeg dele hemmeligheten videre med dere.

First thing first… For at denne opplevelsen skal bli ultimat, må oppskriften følges til punkt og prikke. Det er til og med en egen bruksanvisning for hvordan – og i hvilken rekkefølge ingrediensene skal legges i taco-tuben, så dere skjønner at dette her er blodig alvor, haha. Taco har aldri vært mer seriøst enn nå! Taco har heller aldri smakt bedre…

Du trenger: 

Farse: Spice mix for vegetarian taco med soyaprotein fra Santa Maria • 1 boks hakkede, hermetiske tomater • 1 gul løk • 6 meduim shampinjong • 1 boks sorte bønner • Salt • Pepper

Guacamole: 2 stk avokado • 1/2 chili • Saften av 1/2 lime • 1/2 kinesisk hvitløk • Pepper

Rømme: 1 beger iMat Fraiche fra Oatly • En dasj soyasaus • 1/2 kinesisk hvitløk • En god dose Natvigs krydderblanding

Topping: Salsa på glass • Jalapeño • 1 boks mais

Viktig: Bruk minitubs. Ikke store tubs eller lefser. Selv om det høres helt rart ut, smaker dette ikke like godt i noe annet enn minitubs. Dropp også all annen topping om du vil ha den ultimate og velkalkulerte  smaksopplevelsen. Dennis insisterte på å ha litt agurk og rødløk i tillegg – derfor er dette avbildet i innlegget, men jeg personlig mener det ikke smaker like digg, haha.

Dette gjør du: 

1. Hakk løk og sopp i små biter og stek i olje i en wokpanne eller en gryte. Tilsett den veganske tacofarsemixen og hermetiske tomater. La det surre og godgjøre seg i noen minutter før du tilsetter 1 boks sorte bønner. Smak til med salt og pepper.

2. Mens farsen holder varmen på lav temepratur, kan du gå i gang med guacamolen. Finhakk hvitløk eller bruk en hvitløkspresser, mos avokadoen, finhakk chilien, og bland alt sammen i en liten bolle. Smak til med lime og pepper.

3. Bland sammen iMat Fraiche med knust/raspet/finhakket hvitløk, og rør inn litt soyasaus. Tilsett Natvigs krydderblanding og bland det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.

4. Varm opp minitubsene, og gjør deg klar til anretning. Smør guacamolen i bunnen av tuben. Legg deretter i ønsket mengde mais, etterfulgt av farse. Legg på noen jalapeños, før du avslutter med en god dose «rømme» toppet med salsa.

5. Ta en bit, og få deg en smaksopplevelse du sent vil glemme. Som sagt – dette er revolusjonerende taco, og heretter kommer vi aldri til å gjøre det på noen annen måte.

Mmmm!

Nå får jeg vann i munnen, og kan nesten ikke vente til vi går i gang med kveldens taco. Vi har hatt taco to ganger denne uken, haha – godt er det faktisk, og jeg håper dere finner denne like smakfull som oss. Takk igjen til Belinda som overtalte meg til å trå ut av mitt faste taco-mønster. DAMN, dette er magisk!

Happy fredag, fininger. Nyt kvelden ♥

Annonse