HJEMMELAGET INDISK PÅ 1-2-3

Folkens? Hvordan gikk det med dere forrige uke? Var det kjekt med Vegan Challenge? Jeg håper dere synes det var både inspirerende og morsomt, og at en vegansk livsstil frister – om ikke 100%, så i hvert fall noen veganske dager i uken ♥

En vegansk livsstil sparer både dyr og miljø, og hver person som joinet denne utfordringen, sparte så mye som 29.141 liter vann, 126 kg korn, 19 kvm skog, 64 kg CO2, og 7 dyreliv HVER. Tenk det, folkens… Hver og en av dere bidro til alt dette på bare 7 dager! Tenk hvis alle mine lesere hadde tatt utfordringen, da snakker vi enorme mengder vann, CO2, skog, korn og ikke minst dyreliv – den tanken gjør meg varm om hjertet ♥

Den siste oppskriften delte jeg bare påarrangementsiden Facebook, men siden det er så mange som spør etter den, deler jeg den her også. Jeg hadde aldri trodd at det var mulig å mekke digg indisk på hjemmebane – jeg trodde i hvert fall ikke at jeg skulle klare det, men det tok jeg sannelig feil. Dette var superenkelt og ikke minst supergodt. Nå blir det indisk hele uken, haha!

YUMMY CHANA MASALA

IMG_0048-3

DU TRENGER (3 porsjoner)

1 gul løk  2 fedd hvitløk  0,5 dl rapsolje  3 ss garam masala (fås kjøpt på innvandrerbutikker) 1/4 – 1/2 ts chilipulver (smak til)  2 bokser hakkede tomater  2 bokser kikerter, skylt og avrent  Salt (smak til)

DETTE GJØR DU

1. Kok opp vann til risen

2. Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele.

3. Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent.

4. Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 10 min. Smak til med ev. mer krydder og salt – liker du det ekstra hot, er det bare til å tilsette mer krydder.

5. Kok ris, og gjør deg klar til tidenes diggeste måltid.

6. Server umiddelbart, gjerne med noen pitabrød eller hjemmemekka nanbrød.

IMG_0041-2-2

Liker du indisk mat, kommer du til å elske dette. Halleluja, sier jeg bare… Dette her er faktisk noe av det beste jeg har laget!

Har dere en fin tirsdag, superstjerner? Jeg er på plass i sjappa, og tok nettopp imot den råeste hoodien EVER. Dere kan se den på Snapchat (Styleconnection), og i webshoppen i løpet av uken, wiiiiii!

Nyt dagen, fininger ♥

//Kilde: The Vegan Calculator