Annonse

HOW TO CALIFORNIA – VOL.1

En riktig god kveld i fredagsstuggu♥

Beklager at jeg har vært litt fraværende i dag, men hele dagen har vært så inn i satans hektisk! Jeg har vært over alle hauger for å kjøpe inn det aller siste til i morgen, og nå har jeg omsider kommet meg ut til mamma, hvor jeg skal chille i et par timer, før jeg drar hjem igjen for å fortsette med prosjekt julebord. 

Jeg tenkte at det var på tide å servere dere denne store Cali guiden som jeg har lovet dere. Jeg deler den opp i to deler, og nå håper jeg at dere får de tipsene dere trenger hvis dere tenker dere mot California i fremtiden. Jeg kan jo også bare si at destinasjonen anbefales på det varmeste, og er ett av de aller beste stedene i hele denne vide verden, selvom jeg også kan dra frem noen negative sider.

Det som overrasket meg mest var hvor sinnsykt dyrt alt sammen var. Parkeringen kostet mellom 180-360 kroner per døgn, og har man bilen med seg i to uker blir det fort en relativt høy utgift som man kanskje glemmer å legge inn i budsjettet. I tillegg var det svært få hoteller som kunne tilby gratis internett, så det kan være lurt å regne med en ekstra kostnad her på ca. 60 kroner per døgn. Jeg vil også trekke frem at en frokost på restaurant fort kunne komme opp i hundrelappen og dette er uten tips. Tipsen er nemlig umulig å komme unna, og det forventes at du tipser et sted mellom 15-20%. 15% er faktisk i noen tilfeller et tegn på at du ikke er fornøyd, så når man legger på 20% tips på hvert jævla måltid, sier det seg selv at pengene flyr av sted. Shoppingprisene ligger på ca. det samme som i Norge, så man drar ikke til USA for å spare penger. Det er vel egentlig ikke meningen heller, eller hva? HEHeh!

Anbefaler å ha minimum 20.000NOK i lommepenger til disposisjon til et opphold på to uker. Da får du shoppet litt, og du har penger til tre måltider ute, en ekstra overnatting her og der hvis det skulle bli nødvendig, bensin til bilen, parkering, attraksjoner, og alle de småtingene man glemmer at man bruker penger på. 

Røyker du, er det svært få steder du har lov til å gjøre nettopp dette. Det er ikke lov verken på utendørs restaurant, på fortau eller på stranden, så det begrenser seg for røykerne, altså. Fint for ikke-røykerne da 🙂 

Jeg anbefaler å starte i Los Angeles grunnet prisene på flybillettene, og deretter leie en bil på flyplassen som tar deg til ønsket destinasjon. Husk GPS, og lei en stor bil som får deg litt opp fra bakken, hvis du skal kjøre masse.

Alright… Here we go!


San Francisco tok pusten fra meg, og dette var den destinasjonen jeg vi ikke fikk tid til å besøke ved mitt forrige Cali-besøk. Her hadde vi ikke så veldig mye tid, men det er utrolig hvor mye du faktisk får tid til å gjøre på bare én dag, så lenge man bare er litt effektiv. 

Ikke gå glipp av Fishermans Wharf, som også er et perfekt sted å bo. Kunne ikke tenke meg å bo downtown på noen som helst måte, og den superhyggelige og koselige stemningen her på Fishermans passet oss utmerket. Stikk innom Chirardelli for å nyte verdens beste iskrem, etter en visitt på Golden Gate Bridge. Bli sjarmert av de høylytte, morsomme og skjønne selene som holder til ved Pier39, og bli svett og utslitt av å gå opp de sinnsykt bratte bakkene. De bakkene der fascinerer meg, og jeg skal love dere at jeg var rimelig svett i luggen etter å ha vært på oppdagelsesferd. Hehe!

Alcatraz er selvfølgelig også verdt et besøk. (Kjøp gjerne billetter på forhånd (her)  hvis du reiser i høysesongen for å være sikret billetter) Det samme gjelder Haight Ashbury som er stedet hvor hippie bevegelsen virkelig gjorde sitt inntog på 60-70 tallet, og dette er virkelig området for deg som er glad i en laid back atmosfære og masse farger. Ikke gem å stikke innom en av de mange vintage butikkene der, for å kanskje gjøre et superkupp, men dra fra området før det blir mørkt. Litt tvilsomme mennesker som lusker på gatene, og vi følte oss ikke komfortabel så mye lenger enn en liten time. Hehe. 

Den bratte og svingete Lombard Street er også et syn for øyet, og virkelig verdt å få med seg. Utsikten over byen er herfra helt fantastisk, og på veien får du også anledning til å ta noen bilder av trikken som suser oppover bakkene, mens passasjerene smiler og vinker til deg. 

GOD STEMNING, og herlig destinasjon. Ca. 7,5 timers kjøretur fra Los Angeles. 
 


Los Angeles… Så mye mer enn bare Hollywood, men allikevel ikke nok til at man trenger å være her mer enn 3 dager. Da har du sett alt, og kan heller bruke tiden på andre og spennende destinasjoner. Noen must see’s er selvfølgelig Santa Monica Pier og Venice beach. Fargerikt, svaret på Cali, og man føler liksom at man er med i en film når man tusler rundt på beachen eller på piren. Lei en sykkel på Venice og ta en sykkeltur bort til Santa Monica. Dødshyggelig og absolutt verdt de 7$ det koster for en time. Ta noen freshe bilder av all street arten, og nyt en fantastisk middag i sky baren på Huntley Hotell Santa Monica. Walk of Fame i Hollywood er også verdt et lite besøk, men bare for å ta en kjapp titt og for å knipse noen obligatoriske «Hollywood bilder». Her er det nemlig ikke ett hyggelig sted å hygge med lunsj, butikkene er relativt dårlig, og du går egentlig bare rundt og ergrer deg over alle turistene som stopper opp midt i veien og bare er sinnsykt irriterende.

Kjør opp til Hollywood skiltet for enda flere obligatoriske «Hollywood-bilder», og unn deg en middag eller lunsj på kjendis-restauranten The Ivy. Bo i West Hollywood, og ta gjerne en drink i den fantastiske skybaren på Mondrian Hotel, spis herlig sushi på Katana, og ta en real american breakfast på The Saddle Ranch dagen derpå. Har du ikke vært i Universal Studios tidligere bør du også stikke innom for å ta en titt, og Warner Bros er verdt et besøk hvis du alltid har drømt om å besøke Central Perk, eller sjekke ut kulissene i Big Bang Theory. IKKE dra til LA downtown. Et mer skittent, skummelt og kriminelt sted skal du lete lenge etter!

Alt i alt en FAB destinasjon, men som sagt, du er ferdig med LA etter et par tre dager. 

I del to tar jeg for meg San Diego og Las Vegas, og hvis dere har noen spørsmål, er det bare til å stille disse i kommentarfeltet, og så skal jeg svare dere der så godt jeg kan. Jeg er jo på ingen som helst måte en USA ekspert, men litt nyttig info har jeg jo fisket med meg på veien. 

Ønsker dere en nydelig fredagskveld, skjønninger. Nå må jeg være litt sosial med mamsen ♥

SMASK 

 Image and video hosting by TinyPic

Annonse