HVEM ER DET EGENTLIG SOM MOBBER?

Kjære lesere… Jeg har egentlig bestemt meg for ikke skrive så mye mer om min deltakelse på Paradise Hotel, men nå blir jeg rett og slett nødt! At noen av dere kaller meg en mobber, finner jeg ganske utrolig. Jeg burde egentlig ikke bruke tid på å forklare meg en gang, men i dette tilfellet velger jeg å gjøre det. At jeg er en mobber skal jeg ikke ha på min kappe!

Mobbing er et relativt nytt begrep i Norden, og kom inn i det norske språket rundt 1970. I følge leksikon betyr ordet gruppevold, og er en betegnelse for en gruppes angrep på et enkelt individ som ikke hører til i eller ikke blir akseptert av gruppen. De som mobber har som regel som mål å bryte ned offeret psykisk og /eller fysisk.

Passiv mobbing er også en form for mobbing, d.v.s. at en bare snur ryggen til og later som man ikke legger merke til mobbingen, selv om man gjerne har lyst til å gripe inn, men lar være i frykt for å havne i offerets sko.

Allright… Jeg føler virkelig ikke at jeg havner innenfor noen av disse to kategoriene, og blir rett og slett sjokkert over hvordan enkelte kan få et slikt inntrykk etter en måneds tid på tv-skjermen. For det første, så er det jo snakk om tv. Det er så mye som skjer som dere ikke får se. Jeg har aldri mobbet noen inne på PH, og når det kommer til tisse- og spytte episoden, vet jeg ikke hvor mange ganger jeg må si det; Jeg var ikke der da det skjedde!!! Hva vet dere om hva jeg eventuelt har sagt til de involverte i ettertid? Kan det kanskje tenkes at jeg har virkelig skjelt både Christina og Dennis ut for deres oppførsel og støttet Miguel? For det gjorde jeg nemlig, men dette er ikke blitt vist på tv. Jeg vet ikke om dere husker episoden da Miguel sjekket inn… Hvis dere tar en titt på den, ser dere at jeg at jeg bare snakket varm om gutten. Grunnen til at han ble litt mindre likt etterhvert handler om noe skjedde på hotellet som dere lesere ikke har fått se… Så har vi Christina… Hun var også ny på hotellet, og jeg tok henne imot med åpne armer. Stemmer ikke deg? På tross av at hun da var «kristen» og «avholds»?? Jeg gikk rundt til alle og sa at vi måtte ta hensyn til henne, og kanskje roe litt ned på festingen. Dette har dere heller ikke fått med dere. Så var det Kristian Réne… Her var det vel gjerne han som slengte mest drit eller hva? Jeg synes han er grei, og at han dessverre ble tisset på av Christina, kan ikke jeg ta på meg ansvaret for! Maria er også en nykommer, og jeg skal love dere at jeg tok henne godt i mot… Jeg hjalp henne med forberedelser til Miss Paradise, og støttet henne virkelig. Dessverre ble Maria en person som bestemte seg for at vi ville ha henne ut av hotellet, og at vi absolutt ikke ville gi de nye en sjanse. Gav vi ikke både Tommy og Christina en fair sjanse til å være der?
Fløyten får en litt annen lyd neste uke når det sjekker inn en ny jente. Da er det Maria som begynner å hate på de nye, og forstår endelig hvorfor man ser på nye deltakere som en trussel. Alle nye deltakere er selvfølgelig en trussel, fordi de mest sannsynlig kommer inn med en fredning… Det er et spill, og folk vil jo være der lengst mulig. At jeg prøvde å få Tommy ut, er ikke riktig… Jeg ville jo aldri at han skulle dra, men som partneren til Dennis, måtte jeg jo se hvordan det lå an for mulighetene til å beholde han. Ikke for å redde mitt eget skinn, men for å beholde en person på hotellet som vi alle var glad i! Utover dette var jeg den som kjempet for Alina, til tross for at de andre ville ha henne ut, og jeg var vel den eneste som aksepterte henne. Dette her er vel så langt ifra passiv mobbing man kan få det, eller hva? Jeg backet henne alltid!

Da tror jeg vi har oppsummert ganske så greit… Så over til det som faktisk betyr noe, mobbing!
Tenk dere litt om før enkelte av dere skriver stygge kommentarer, trekker inn fortiden min og går til angrep på meg som person! Dere går nemlig til angrep på et enkelt individ, for å mest sannsynlig bryte meg ned psykisk, og dette er jo faktisk definisjonen av passiv mobbing. Synes dere dette er ok?

Jeg synes det er på tide å begynne å fokusere på det positive, og ikke det negative!

Jeg beklager at dere synes jeg fremstår som en mobber på tv… Jeg beklager at enkelte av dere er bekymret for at unge jenter har meg som forbilde, og jeg beklager at dere tror at jeg synes det er greit med kommentarer som oppmuntrer enkelte av deltakernes holdninger.
Jeg har skrevet i flere innlegg at det å spytte på en annen er helt uakseptabelt, og at jeg ikke liker at enkelte synes slik oppførsel er ok! Jeg vet ikke hva mer dere forventer av meg. Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke kan bli likt av alle, og det er selvfølgelig helt greit. Jeg er fullstendig klar over at enkelte av dere mener PH er et forbanna drittprogram, noe som også er helt greit. Det er ingen som tvinger dere til å se på det! Jeg er imidlertid ikke enig i at enkelte av dere kaller meg en mobber! Den der skal jeg rett og slett ikke ha på min kappe! Jeg tar vare på de rundt meg, alltid!

Da håper jeg at vi kan bli enig, en gang for alle! Jeg blir så glad når dere kommenterer på bloggen og setter pris på innleggene jeg skriver. Dere betyr alt for meg! Det vil alltid være noen haters, og det er helt greit. Hvis dere har noe på hjertet som dere ønsker å klage på o.s.v kan dere heller sende en mail til [email protected], fremfor å skrive kjipe kommentarer her på bloggen. Da får jeg muligheten til svare dere personlig, hvis det skulle være av interesse!

Det er lørdag og solen skinner! Det blir jo ikke mye bedre enn dette, eller hva?

Digger dere!