Annonse

I MIN HANDLEKURV

God morgen, fininger ♥

Åhåj… Snakker vi blåmandag, eller snakker vi blåmandag!?

Først må jeg bare starte dagen med å si unnskyld for to labre bloggedager. Jeg har vært tappet for inspirasjon og krefter! Ja, det hørtes ufattelig dumt ut, men nå er jeg back on track. Vi var ikke en gang i stand til å mekke video til dere i går, så det skal vi straks gå i gang med. Sorry, altså… Noen ganger er det bare litt for krevende å skulle produsere inspirerende innlegg og morsomme videoer.

Vi har akkurat kommer hjem igjen etter en solid rydding av butikken, som på lørdag ble location for dette IKEA-eventet. Jeg husket ikke at vi hadde klart å rote såpass mye, men nå ser det i hvert fall fint ut, og enda bedre blir det når malerne som nå er på plass, blir ferdig med taket. Når de er ferdig, kan jeg begynne på de gøye oppgavene – nemlig innredning og dekorering. Juubiii!

Alright… Nok skravling! La oss ta en titt på hva som befinner seg i handlekurven min…

IMG_4562

Det er utrolig hvor gøy det faktisk er å handle matvarer, som du vet gjør godt for deg, som verken skader dyr eller miljøet, og som i tillegg smaker helt fantastisk. Min handlekurv er virkelig totalforandret – dette med mat er blitt spennende og interessant, og man føler seg rett og slett både stolt og glad, når man putter veganske produkter i kurven.

På forrige handlerunde handlet jeg masse godt, og kurven bestod av følgende matvarer:

Gulrøtter  Cayennepepper  Cherrytomater  Minimais  Røde og brune linser Lønnesirup Mandelmelk Soyamelk Sjalottløk Hvitløk Vegansk revet ost Sukkererter Brokkoli Økologisk hvetemel Grønnsaksbuljong Vegansk margarin Næringsgjær Malt muskat  Chili  Hvitløk  Rødløk

IMG_4556

IMG_4551

Det er utrolig hvor mange gode smaker som finnes i veganske retter, og jeg har ikke savnet verken kjøtt, melk eller egg et eneste sekund siden jeg brått la om kosthold. Det som er så sprøtt, er at jeg etter såpass kort tid føler meg bedre. Fordøyelsen er bedre, og nå spiser jeg så mye jeg vil, uten å føle på den grusomme stappmettfølelsen. Dere vet når maten føles som en stor stein i magen? Det er en følelse jeg ikke lenger kjenner på etter et måltid, og det er rett og slett helt vidunderlig.

Noen av dere har sagt at de føler de får dårlig samvittighet av å titte innom innleggene som omhandler mitt nye kosthold, og sånn skal det ikke være. Jeg ber ingen om å kutte ut dyreprotein fullstendig – jeg ber dere bare om å åpne øyene og redusere forbruket, og i tillegg bli litt mer obs på hvilken leverandør de animalske produktene kommer fra. Som jeg nevnte tidligere, finns det bønder som driver bærekraftig, og som setter dyrevelferd aller høyest. Klarer dere ikke kutte ut melk, egg og kjøtt, så velg i hvert fall riktig leverandør. Da er dere sikker på at dyrene har hatt det fantastisk til siste stund, og at driften ikke er like skadelig for miljøet.

Husk likevel på at animalske produkter ikke nødvendigvis er bra for oss, men det skal jeg komme tilbake til senere. Nå leser jeg meg nemlig opp på helsegevinsten ved å velge vegetariansk/vegansk, og det er helt villt hvor lite godt kroppen faktisk har av animalske matvarer. Forks over Knives skal jeg nå se for tredje gang… Damn for en interessant dokumentar!

IMG_4561

IMG_4549

IMG_4557

Vi sees senere, fininger. Måtte dere få en vidunderlig mandag, så snakkes vi om litt ♥

Love you all!

Annonse