Annonse

IKKE ET LIV VERDIG…

Plutselig åpner himmelen seg… Regnet bøtter ned, og det begynner å blåse. Selv om vi er noen dager ut i mai måned, kan det bli veldig kaldt her i Idomeni – helt ned i fem grader. Teltene er tynne… Vi snakker type leketelt og presenninger som vi bruker til å dekke hagemøbler hjemme i Norge, og dette er det som gir tak og ly til titusenvis av mennesker.

IMG_0128

IMG_0134

IMG_0131

IMG_0239

Vi har våknet opp disse to nettene av at vi har vært så innmari kalde, og dette på tross av at vi sover innendørs med tjukke pledd. Når man våkner opp og hutrer og fryser slik som dette, får man rett og slett dårlig samvittighet. Hvis vi fryser her vi ligger, hvor kalde er ikke dem som bor utendørs?

Teltene blåser bort mens barn løper søkkvåte omkring. De er iført dårlige sko, og er svært skitten etter å bo og løpe rundt i gjørmen. Når det regner så mye som det har gjort og gjør, blir området grisete og gjørmete, mens teltene blir fylt med vann.

I pøsregn og vind, står mennesker på flukt i kø etter en matbit… De tilbringer totalt sett halve dagen i lange køer – i køer hvor desperasjonen etter mat er enorm. Dette er bare noe av det som møter deg her på grensen til Makedonia.

I går fikk jeg en kommentar her på bloggen, hvor vedkommende skrev at det godt kunne hende at disse menneskene på flukt faktisk har det bedre, både med seg selv og omgivelsene, enn det flere i Norge har… Dette viser hvor vanskelig det er å sette seg inn i situasjonen, når man bor i trygge Norge, for jeg kan garantere dere at INGEN av de menneskene vi møter her nede, har det bedre med seg selv eller omgivelsene, enn dem i Norge.

Jeg har for eksempel enda ikke hørt om en norsk kvinne som bor i et bittelite telt med sin nyfødte baby, som ikke har nok melk til å amme sitt eget barn, eller som ikke en gang har tilgang på morsmelkerstatning… Hva tror dere en mor i en slik situasjon føler!? Hvordan tror dere at hun har det med seg selv?

IMG_0223

IMG_0147

IMG_0207

IMG_0152

IMG_0116

IMG_0142

IMG_0125

IMG_0195

IMG_0135

IMG_0224

IMG_0151

IMG_0149

IMG_0124

IMG_0218

IMG_0113

IMG_0190

IMG_0228

IMG_0193

IMG_0236

Jeg har så vondt i hjertet… Jeg er så ufattelig trist og lei meg! Disse menneskene har ikke en damn shit. De har ikke penger, ikke et trygt hjem, og ingen steder å gå. De er stuck her, og de aller fleste har bodd her i telt i over to måneder… Heldigvis er det noen som bidrar til en litt enklere hverdag for dem, og der kommer som sagt dere inn i bildet.

Nå er vi oppe i 45.000 kroner vippset over av dere godhjertede, snille mennesker.  Fy fader…. 45.000!!! Dere er FANTASTISKE! Her ser dere at 1 krone hjelper like mye som 1000 kroner, og nå skal vi ut på første handlerunde. I dag skal vi kjøpe 1000 par herresko, sinksalve, 2000 flasker shampoo, 2000 flasker solkrem, og flere hundre liter ferdigblandet morsmelkerstatning (MME). I morgen står barneleker og godteri for tur, og dere skal vite at hver eneste krone går direkte til mennesker på flukt.

Jeg må løpe, men vi sees senere, fine venner. Dere betyr alt for meg ♥

Annonse