Annonse

IKKE FLERE EGG I PÅSKEN!!!

I påsken øker salget av egg og animalske produkter som hører påsken til. Vi er jo født inn i et samfunn hvor vi allerede på barneskolen blir introdusert for den såkalte kostsirkelen, som skal være en god veiledning til et sunt og variert kosthold.

Man lærer som barn hva man skal spise for å bli store og sterke, og at kjøtt, kylling og egg er sunt. Melk er livsnødvendig for at vi at aller best skal ivareta skjelettet og tennene, og for at vi kan bli gammel og grå, men at vi samtidig unngår benskjørhet. Vi forbinder melk med idrettsutøvere og sunne nordmenn. Melk er noe vi bare må ha. Slik som reklamen har fortalt oss i alle år. «Må ha det, bare MÅ ha det«, by Tine!

978x

Nordmenn er blant dem som drikker mest melk, og det ironske er jo at beinskjørhet er en svært vanlig lidelse hos oss her i Norden. Jo mer jeg tenker over hva melk faktisk er, dess mer uvel blir jeg. Vi drikker morsmelk ment for kalver som skal vokse opp til å bli kuer på flere hundre kilo. Det ville vært mer naturlig om vi faktisk drakk morsmelk fra våre egene mødre hele livet, for hvorfor i alle dager er det kumelken vi skal slurpe i oss? Det ville jo ikke falle oss inn å drikke grisemelk eller hundemelk. Eller kattemelk, hestemelk eller rottemelk. Hvorfor er det da helt innafor å drikke kumelk?

Jeg er nå klar for å tilegne meg all nødvendig kunnskap som trengs omkring den grusomme kjøtt/melke – og eggindustrien, for å kunne ta total avstand, og det er jaggu ikke mye jeg trenger å lese, for å forstå at det skjer mye på bakrommet som vi aldri ble introdusert for i barndommen. Hadde jeg visst at det hvert eneste år sendes så mange som 3,5 millioner levende kyllinger i en kjøttkvern her i Norge, hadde jeg aldri syntes at de kokte eggene ville smakt like godt som de gjorde. Det utrolige er jo at en slik behandling av uskyldige kyllinger, er helt i tråd med norsk regelverk. Dere har vel sett videoen publisert av Matkontrollen? Det er noe av det mest grusomme jeg har sett!

Fy fader så naiv jeg har vært i alle disse årene. Jeg har gått rundt med skylapper, og latt være å tilegne meg kunnskap, bare for å få muligheten til å nyte den engelske frokosten med egg og bacon, uten å føle et snev av dårlig samvittighet. Nå er det nok! Nå er det faen meg nok, og dere er velkommen til å joine meg på reisen mot et vegansk kosthold, så sant dere ønsker det sjæl.

Det blir i hvert fall ikke flere egg på meg i påsken, for å si det sånn… Ikke noe bacon heller, for den saks skyld.

Love you all!

//Foto: Dagbladet

Annonse