Annonse

IKKE GODKJENT

Du står på butikken… Du har fylt handlekurven til randen av diverse matvarer, som en etter en blir lagt på båndet. Varene scannes, de sendes ned i enden av kassen, og der står du og stapper varer i poser fort som bare juling.

Køen bak deg er lang, og de som står der er like keen på å komme seg hjem til fredagstacoen som du er. 6 poser er ferdig pakket når kassedamen sier; «1672,-«, og du forter deg bort til bankterminalen. Du setter inn kortet, taster koden, for så å bli møtt av et blinkende «IKKE GODKJENT»! #Denfølelsen!

Jeg er nok ikke alene om å ha havnet i en slik kjip situasjon som dette, både tre og fire ganger, haha. «Jamen, dette kan ikke stemme. Jeg vet at jeg har penger på konto«, lol… Jeg kan jo bare prøve å forestille meg hvor mange rare unnskyldninger dere bak kassen faktisk får høre hver dag, av kunder som ikke har penger på konto likevel.

I går var en sånn dag… Dennis og jeg har vært ekstremt flink med pengebruken her i USA. Vi har ikke allverdens å rutte med, og har vært svært nøye på å bo så billig som overhodet mulig. Vi har satt opp dagsbudsjetter på hvor mye vi faktisk kan tillate oss å bruke, og det var vel bare i Las Vegas, vi faktisk tillot oss selv å bo litt bedre, og bruke litt mer penger. At vi er såpass bevisst, har faktisk bare gjort denne turen enda bedre. Vi har bodd på steder vi ellers aldri ville fått oppleve, og møtt så mange rare og samtidig fine mennesker, på de merkeligste motellene og restaurantene langs Route 66.

MEN, i går, folkens… I går skulle det vise seg at noe hadde skjedd på kontoen, som ikke noen av oss kunne forstå bæret at.

På vei mot Kingman, stopper vi opp på en bensinstasjon for fylle bensin og kjøpe litt vann… «DECLINED«!!! Ikke kødd meg meg! Ikke pokker om dette kan være riktig. Jeg prøvde å ta ut penger i en ATM, uten å lykkes, og da jeg sendte SMS til DNB med kodeord «SALDO», fikk jeg det svaret jeg IKKE ville ha tilbake; «Disponibelt beløp 0,05,-«.

file

La meg bare legge til at vi hadde samlet alt vi har hatt av cash på ett kort, sånn for å ha bedre oversikt – det skulle vi selvsagt aldri gjort, for å si det sånn. Tusen tanker fløy gjennom topplokket! Ikke en krone disponibelt, på en fredag, med null mulighet for å evt. få overført noe fra en annen konto, eller fra noen der hjemme. Vi var nesten tom for drivstoff, motellet vi skulle bo på var reservert men ikke betalt for, og ingen av oss var særlig inspirert eller optimistisk på dette tidspunktet.

Da vi kom frem til motellet, fikk jeg forklart situasjoen for den rare, herlige mannen som satt og sov i stolen sin da vi entret resepsjonen. Vi trodde jo først at noen hadde svindlet oss, men uten tilgang på nett var det vanskelig å finne ut av. Resepsjonisten delte med glede Wi-Fi, og vi fikk omsider kommet oss på nett. I tillegg hadde han faktisk gjort det mulig å betale via PayPal på sin nettside, og da var det bare én ting å gjøre – nemlig å ringe hjem til mamma og låne kortnummer. Noe så idiotisk! Jeg er snart 30 år for pokker, man skal ikke være avhengig av å låne penger av mamma da, ass! I hvert fall ikke når det er snakk om penger til motellopphold langs Route 66! Jeg fikk registrert kortet på PayPal, betalt motellet for tre dager i stedet for én, sånn siden vi mest sannsynlig ikke ville få penger på konto før mandag. Phew! På dette tidspunktet hadde vi i hvert fall et sted å bo de neste par-tre dagene.

Jeg kom i kontakt med DNB, og det viste seg rett og slett at vi har blitt belastet dobbelt opp for leiebilen, og at det ene hotellet vi sjekket ut av i Vegas, ikke har frigjort beløpet som reserveres når du sjekker inn, men at de heller har klart å reservere beløpet gange to! Altså… Hvordan er dette mulig, egentlig? Nå har vi heldigvis fått ordnet opp, men dagen i går var bare forbanna kjip og skikkelig stressende. Vi må jo bare le av hele greien, men jeg kan skrive under på at det like lite kult å få «IKKE GODKJENT» slått i trynet i USA, som det er på Rema 1000 hjemme i Norge, haha.

Nyt lørdagskvelden, fininger ♥

Annonse