IMAGEAKADEMIET

Imageakademiet har gjennom 20 år vært en av de ledende studiestedene for utdanning av makeupartister og stylister til fashion- og skjønnhetsbransjen, TV, film og scene. Skolen er fagskolegodkjent og tilbyr utdanninger innen studieretningene; visagist og makeupartist og motekonsulent. I alle studieretningene fokuseres det på å lære et yrkesrettet håndverk, basert på grunnleggende teoretisk kunnskap, praktiske ferdigheter og en profesjonell holdning til faget. Du lærer også å jobbe med sminke og klær innenfor en kreativ og kunstnerisk ramme. Praksis i bedrift, oppdrag i studietiden, samt å utarbeide en god portefølje er også en viktig del av hvert enkelt studie.

Motekonsulent er et nytt og spennende studium ved Imageakademiet. Studiet er en yrkesrettet utdannelse for deg som vil ha god teknisk og teoretisk kunnskap, praktiske ferdigheter, samt evnen til å uttrykke deg visuelt i forhold til klær og mote. Som motekonsulent vil du kunne arbeide både med innkjøp, salg, og i konsulentvirksomheter innen næringslivet, i tillegg til konsulentarbeid opp mot det private marked. Som motekonsulent vil du kunne arbeide praktisk med garderobeplanlegging, farge og stilanalyser, fashionstyling og fotoshoots, og kreativt med f.eks. mood-boards, moteillustrasjon og eksponeringsdesign.

Et spennende studieår hos Imageakademiet er nå avsluttet, og eksamen er vel overstått. I hver klasse blir det utnevnt en beste student, og i år er jeg så heldig å få mulighet til å intervjue nettopp henne. Studenten som stakk av med seieren, beste student, heter Tuva Wærdahl. Nå skal dere få se hennes spennende svar på mine spørsmål omkring tiden hennes hos Imageakademiet, og se et meget inspirerende bilde av hennes arbeid. Kanskje denne studieretningen er noe for deg?

INTERVJU MED TUVA WÆRDAHL

1. HVORDAN VAR DET Å STUDERE MOTEKONSULENT VED IMAGEAKADEMIET?

Min tid på Imageakademiet startet veldig brått ettersom jeg var veldig treig med å søke. Jeg var heldig og fikk plass på studie etter en telefonsamtale med skolen.
Jeg kommer fra Ulsteinvik og hadde hørt om studie gjennom en tidligere lærer ved skolen fra samme hjemby – Viviann Jenssen. Jeg hadde bodt et halvt år i Oslo og hadde ikke store planene for våren ettersom det studie jeg hadde tenkt å gå ikke var noe for meg likevel. Jeg er svært takknemmlig i ettertid for disse tilfeldighetene, men legger ikke skjul på at halvåret har vært intensivt og tungt. Det har vært jobbing fra morgen til kveld og hadde ikke det vært for at jeg fikk så gode venner på studie, hadde sosialelivet til tider vært ganske ensomt. 

2. HVA VAR DEN AVGJØRENDE FAKTOREN FOR AT DU NETTOPP VALGTE DENNE STUDIERETNINGEN?

Den avgjørende faktoren for meg var at jeg som alle andre jenter er svært interessert i mote, og tanken på å kunne jobbe med det man likevel bruker store deler av tiden sin på er helt fantastisk! Jeg hadde ikke hørt så mye om skolen og visste lite at det var et så bra tilbud i Oslo. Da jeg fikk vite dette var valget ganske enkelt. 

3. HVILKEN FAG IKTE DU BEST/MINST?

Av fagene vi hadde var det absolutt materialkunnskap som var det vanskeligste ettersom jeg ble sliten bare av å se boken, men i ettertid har dette også vært veldig nyttig å ta med seg. Det er et stort pensum man skal gjennom med en rekke forskjellige fag. Alle fagene har til felles at de er moterelaterte så det var første gang jeg synes det var greit å lese til eksamen. I tillegg inneholder studie både juss og økonomi, noe jeg selv er veldig glad for. Jeg har hatt økonomi før så jeg hadde helt klart en fordel innen det faget, men jeg tror de andre i klassen også synes det ble veldig greit etterhvert. Lærerene er veldig motiverende og flinke , og i noen fag var det veldig mange praktiske oppgaver som man måtte sitte å klippe, lim og tegne til. Det kreative blandet med det teoretiske utgjorde en perfekt balanse, og vi ble hele tiden kastet ut i det. Vi hadde i alt 5 praktiske mappeoppgaver som bla var en styling med Petra Middelton for Elle. Jeg tenker tilbake på det som favorittoppgaven min, ettersom jeg er så stor fan av Petra. Det er viktig å få tilbakemelding fra de som jobber med dette til daglig, og det var til stor glede for meg å få terningkast 6 av Petra Middelton på stylingen min. Konstruktiv kritikk var noe vi alle måtte lære oss å takle, og jeg tror alle vokste veldig på seg selv gjennom dette halvåret.

4. HVA VAR DEN STØRSTE UTFORDRINGEN?

Den mest utfordrende oppgaven for meg var da vi fikk vite at vi skulle lage en vindusutstilling i photoshop. Da var vi alle helt ferske i programmet og hadde liten peiling på hvordan vi skulle klare å lage et vindu. Men det gikk det åsså altså! Den siste mappeoppgaven var Avant Garde, og skulle gjøres som et sammarbeid med Makeupartistene på skolen. Det å tenke avant garde var veldig gøy og vanskelig på samme tid. Vi fikk temaet superpower og skulle tolke dette videre til vårt eget. Resultatet skulle ende i en utsilling på skolen. 

5. HVORDAN VAR DET SOSIALE MILJØET PÅ SKOLEN?

Til høsten jobber jeg for KK og reiser jorden rundt med en venninde fra studiet. Det sosiale miljøet i klassen var helt fantastisk ettersom vi var så få. Dette gjorde at vi fikk god kontakt med lærerene som hadde tid til å snakke med hver enkelt elev. Jeg kommer til å savne alle i klassen gjennom sommerferien, men vet at vi alle sees igjen til høsten!

6. KAN DU ANBEFALE DETTE STUDIET TIL ANDRE?

Jeg kan anbefale på det varmeste dette studie til andre moteinteresserte jenter som ønsker å komme innenfor i denne bransjen. Det er en svært vanskelig bransje å komme innenfor, men dette studie gir deg absolutt en god start. Er man villig til å kaste seg ut i ting og satse litt kan man nå langt. Gjennom dette studie får man jobbe med kjente stylister som Silje Pedersen og Petra Middelton – noe som har betydd veldig mye for meg i ettertid. I utplasseringsuken fikk jeg jobb hos Kvinner og Klær med Silje Pedersen, og var så heldig at de ville beholde meg i jobben etter endt utplassering. Jeg har derfor jobbet i KK en måned nå og skal fortsette med det fremover. Jeg tenker å ta en journalistutdannelse så jeg har flere ben og stå på. Dette vil gi meg motejournalist som tittel. Etter å ha jobbet i Kvinner og klær har jeg fått bekreftet at det er dette jeg vil, og målet mitt er å få mer jobberfaring innenfor motemagsin før jeg skal starte mitt eget magasin, eller satse på å bli moteredaktør innenfor et.

 

FOR Å SØKE OG FÅ MER INFORMASJON, SJEKK UT HJEMMESIDEN TIL IMAGEAGADEMIET HER