Annonse

INGEN JUL UTEN DISSE…

Hvert eneste år deler jeg denne superenkle oppskriften på verdens beste julesnacks, og hvert eneste år forteller jeg om minnene mine rundt nettopp disse herlighetene her. Marsipankuler med sjokolade og kokosmasse. Hallo, vann i munnen!

Men det er jo sånn det er i julen… Da gjentar man seg til det kjedsommelige – for julen handler jo i grunn om gjentagelser. Tradisjoner. Minner. Og det er jo nettopp dette som gjør julen så magisk!

Jeg glemmer aldri de fantastiske marsipankulene, som mammaen til min beste venninne gjennom hele barndommen, laget hver jul. Hun bodde i nabohuset, og veien til og fra hverandre var ikke lenger en et par meter. Hver jul tuslet jeg alltid bort til min andre familie, og hver gang jeg kom på besøk ventet jeg alltid i spenning på at mammaen til venninnen min skulle by på sine legendariske marsipankuler med sjokoladetrekk og kokos. «Kristin, vil du ha en kule?» … Om jeg ville ha en kule?? Det var et av julens mange høydepunkter, og selv om kulene fra barndommen var laget med hjemmelaget marsipan, kjenner jeg igjen både smaken og de gode minnene i de kulene jeg lager… Nam!

Du trenger (Gir ca. 60 små kuler) : 

1 pose kokosmasse • 3 plater Coop kokesjokolade (vegansk) • 1 pakke Coop marsipan (vegansk)

Dette gjør du: 

1. Skjær opp marsipanblokken i små terninger. Trill terningene til små kuler, og legg dem i en bolle. Kok opp vann, brekk sjokoladen i små biter, og smelt sjokoladen i vannbad. Hell kokosmassen i en skål.

2. Bruk to skjeer til å dyppe kulene i den flytende sjokoladen, og legg dem direkte i kokosmassen med det samme kulene er heldekket i sjokolade. Trill kulene rundt i massen til de er dekket i kokos. Legg dem deretter på bakepapir på rist eller en trefjøl.

3. Hell puffet ris i den flytende sjokoladen som er igjen, og rør rundt til all den puffede risen er dekket av sjokolade. Bruk to skjeer til å forme små «baller» som du legger på bakepapir.

4. La kulene stå kaldt i et par timer til sjokoladen stivner. Servér deretter, og NYT noen himmelske julegodterier laget med kjærlighet.

Disse her er farlig gode, og veldig fine å gi bort i julegave! Og det er bra at jeg har laget over 60 kuler, for å si det sånn… Her i huset går nemlig minst 10 kuler ned på høykant hver dag, og planen er jo egentlig å ha noen igjen til romjulen. Vi får se, haha.

Jeg har kommet meg ut til mammaen min, og her blir jeg værende til i morgen. Jon er i Stavanger, så da er det alright at hun slipper å være alene ♥ Reprisene av Camp Kulinaris går forresten på TV3 as we speak, så nå sitter vi klistret til skjermen og ser på reprise av finalen, haha. Jeg kom jo søren meg ganske langt, ass!

Har dere en fin kveld?

Annonse