Annonse

IT MAKES ME SICK!

Hei igjen, darlings ♥

Jeg fikk mannen med meg ut på vift til slutt, og vi har i dag hygget med deilig lunsj på Renaa. Det som var mindre hyggelig var overfylte Stavangergater med jenter kledd i pels. Er dere klar over at jeg i dag telte så mange som 32 ekte pelskrager? Og dette kun i løpet av et par timer!

Det er tilsynelatende flere pelstilhengere her i Stavanger enn i hovedstaden, og jeg merket at jeg ble både uvel og i svært dårlig humør, av å se en haug av jenter trippe stolt rundt i sine nye jakker fra Canada Goose og Parajumpers. 

Jeg prøver å forstå hvordan det kan være ok for dere jenter (og gutter, det var noen av dem også) å sprade rundt i Canada Goose og PJS. Hvordan kan det føles ok å ha på seg en jakke hvor pelsen kommer fra et dyr som er drept KUN fordi at DU skal se «fin» ut!?!? Føles det bra? Er det virkelig så forbanna enkelt å bare ignorere den grusomme sannheten? 

Pelskragen på jakker fra bl.a Parajumpers og Canada Goose, kommer ofte fra dyr som er fanget i feller. Disse fangstmetodene er blant de mest grusomme. USA, Canada og Russland tillater bruk av snarer som kan fange pattedyr rundt beina eller halsen. Heldigvis er dette strengt forbudt i Norge, da det anses som dyreplageri. Disse landene tillater også bruk av fotsaks, en fangstfelle som klapper sammen rundt beina på dyret og forårsaker grusomme smerter.

Dyr som fanges i snarer eller fotsakser kan bli liggende og lide lenge før de blir avlivet med en klubbe eller skudd mot hodet. Disse fangstmetodene foretrekkes fordi de ikke skader pelsen til dyret, og det er denne pelsen som pryder jakkene deres. Dere vil gjerne ikke tro det, men dere er faktisk ansvarlige for disse stakkars dyrenes død. Jo flere som går rundt i slike jakker, og som kjøper dem, dess flere dyr blir drept. Og NEI… Det hjelper ikke om jakken allerede er produsert… Går du med pels, viser du fingern til dyrevelferd! Så enkelt er det bare, og jeg blir rett og slett kvalm. 

Vi kan ikke lenger se den andre veien, og jeg oppfordrer dere til å se denne helt forjævlige videoen, som viser fellefangst slik det foregår i bl.a USA og Canada. Jeg sitter her og hylgriner etter å ha sett denne vidoen. Jeg er helt knust, og jeg mister all tro på oss mennesker når jeg ser hva vi kan være i stand til å gjøre, bare for at vi skal se «fresh» ut, og holde oss varme når gradestokken kryper under null.


//Video og fakta hentet fra dyrevern.no

Jeg lurer på om det er mangel på kunnskap som gjør at man kan være så ignorant og samvittighetsløs. Det må jo ha noe med det å gjøre, eller? Eller er enkelte bare så blåøyd, at de på tross av kunnskap om den grusomme pelsdyrnæringen, kan være i stand til å kle seg i ekte pels!? 

Jeg fatter det bare ikke, og jeg vet ikke hva mer jeg kan gjøre enn å skrive gjentatte innlegg om dette temaet, for å i hvert fall prøve å få folk til å forstå. Jeg føler meg så hjelpeløs. Jeg blir så forbanna trist, og jeg makter ikke å se én pelskrage til.

Sees senere ♥

Annonse