Annonse

JEG HAR KLART DET!

Annonse: Lunar

Jeg har hatt ett må i flere år – å bli mer økonomisk. Bli flink med penger, rett og slett, og ha mer kontroll over min personlige økonomi. Det er faktisk ikke like enkelt for alle, og for meg har min manglende selvdisiplin kombinert med en litt for impulsiv og spontan væremåte, vært bidragsyter til at jeg ikke kan skryte på meg gode evner til å spare. Det som overføres til sparekonto føres gjerne tilbake til brukskonto i slutten av måneden, og sånt blir det ikke mye sparepenger av.

Det er flere influencere som har snakket om Lunar, og jeg har vært litt nysgjerrig på hva dette er for noe geniale greier. Men det var først da min kjære Belinda «gikk god» for tjenesten, at jeg virkelig fikk lyst til å prøve. Hun stoler jeg jo 100% på, og jeg vet at det hun reklamerer for er bra greier.

Belinda har altså snakket veldig mye om en bank-app som heter Lunar, som har hjulpet henne økonomisk. Jeg ble som sagt skikkelig inspirert til å teste dette ut selv, og fy søren – etter at jeg selv har brukt det, har jeg faktisk fått mer kontroll over min personlige økonomi. Dette er faktisk skikkelig stort for meg, og det gir meg en helt egen ro og glede i hverdagen!

First thing first. Kortet jeg holder i hånden er ikke et kredittkort – det er så sjukt viktig å presisere. Det er et pre-paid mastercard som du selv må overføre penger til, og deretter kan du ta i bruk en rekke spenstige funksjoner i appen. La oss ta en titt på hva som er så genialt med Lunar:

♦ Raskt overblikk over utgiftene! Du får  full oversikt over din økonomi, og kan til en hver tid vite hva du bruker pengene dine på.

♦ Lage budsjett slik at du ikke bruker for mye penger.

♦ Du kan legge av penger til mål eller drømmer. Om det skulle være en ferie du har lengtet lenge etter, en date night kun meg deg og kjæresten. Eller en hyggelig overraskelse du vil unne deg selv!

♦ Et svart, stilrent, forhåndsbetalt MasterCard som
du selv overfører penger til (ikke kredittkort)

♦ Spare penger når du skal ut å reise eller handle på utenlandske nettbutikker, da du kan handle i lokal valuta og slipper å betale skjulte gebyr og transaksjonsomkostninger.

♦ Chat med førsteklasses support direkte i appen

♦ Samle alle kvitteringene dine direkte i appen.

♦ Høy sikkerhet med BankID

Funksjonen jeg er mest begeistret for er Goals-funksjonen. Studier viser faktisk at det er lettere å nå sine mål hvis det er visuelt – å nettopp dette gjør Lunar – visualiserer dine mål. Man kan opprette flere mål i appen, men i min app står det foreløpig «bare» hus. Dette er vår aller største drøm og sparemål om dagen, og jeg blir så inspirert til å spare når jeg klikker meg inn i appen. Vi skal nå dette målet, og det brennkvikt!

Man kan sette over penger til målet med en manuell eller automatisk overføring. Om du velger automatisk overføring velger du å skape en regel – du bestemmer hvor mye du vil overføre og hvor ofte. Deretter skjer overførselen automatisk. Når dine penger ligger på ditt mål, kan de IKKE trekkes fra ditt kort. Du må flytte tilbake dine penger til ditt kort for å kunne bruke dem.

Det er enkelt å joine dette fantastiske Lunar-universet… Dette gjør du:

1. Last ned appen og registrer deg med BankID (tilgjengelig i både AppStore og GooglePlay)

2. Så fort du blir godkjent, sendes kortet ditt hjem til deg i løpet av 10 arbeidsdager.

3. Mens du venter på kortet kan du aktivere det i appen, og begynne å føre over penger til det gjennom å legge til et av dine andre bankkort i appen. Sett opp et maksbeløp for hvor mye ønsker å bruke i løpet av måneden, og lag deretter budsjetter i ulike kategorier om ønskelig.

4. Når du har fått kortet – veksle valuta til den lokale valutaen som du handler i.

5. Følg utgiftene dine direkte i appen og ha full kontroll på hva du bruker pengene dine på! Og bli en spareguru med full oversikt over økonomien din – HURRA!

Dagen min består av flere artige gjøremål, som Mobilsnok med Morten, innspilling av lydbok, og nå etterpå – møte med fagutvalget for influencermarkedsføring. Finfin onsdag, med andre ord. Har dere en bra dag, skjønninger?

Annonse