Annonse

JULEFILMER – MINE 12 FAVORITTER!

Jeg er ikke alene om å dele julefilm-favoritter i disse dager, men så er det jo definitivt noe som hører julen til, ikke sant? Dere har nok kanskje sett flere av disse både en og to ganger – minst! Men kanskje det er noen på listen dere kan tilføye på listen over filmer dere skal se nå i julen? Jeg kan i hvert fall garantere julestemning i heimen, når disse 12 snurrer på TV-skjermen!

The Christmas Chronicles: 

I går kveld krøp Dennis og jeg opp i sofaen, for å sjekke ut et av de nyeste juletilskuddene på Netflix – The Christmas Chronicles… Jeg trodde faktisk ikke det var mulig å lage en sånn skikkelig bra julefilm – en sånn type film som gir deg like mye frysninger og julestemning som f.eks. Home Alone, men der tok jeg jaggu feil. Denne filmen er så magisk – såpass magisk at jeg faktisk har begynt å tro på julenissen igjen. Han finnes! Det er jeg helt sikker på ♥ Kurt Russel passer så himla bra i rollen som julenisse, og jeg satt faktisk og hulket meg gjennom de siste 10 minuttene – så rørende var den, faktisk!

New Year’s Eve:

Dette er en ny film på min liste, som jeg har fått anbefalt fra flere hold. I og med at den heter New Year’s Eve, så tenker jeg å spare den til romjulen, men gi meg gjerne en tommel opp om du har sett den, og hvis du synes den er bra!

The Holiday: 

Åh – den aller fineste julefilmen. Ingen over – ingen ved siden! Dette er en film jeg kan se om og om igjen, og jeg blir sittende i sofaen fullstendig oppslukt av både hendelser og skuespillere hver eneste gang. Jude Law, Cameron Diaz, Jack Black og Kate Winslet i samme film blir liksom bra uansett, og at store deler av filmen foregår på landsbygden i sjarmerende England gir ekstra mye julestemning.

Hjemme Alene:

Ingen jul uten verdens kuleste fyr! Home Alone er et soleklart must i julen, og man kan ikke unngå å få julestemning når man ser denne. Åh – det vakre julepyntede huset, de nydelige julesangene, og ikke minst – når den gamle naboen møter sønnen og barnebarnet sitt igjen, og nå Kevin omsider gjenforenes med mammaen sin… Det er bare til å finne frem lommetørkle!

Julearven:

Denne filmen så jeg for noen dager siden, og for å være ærlig er jeg alltid litt skeptisk til nye julefilmer på Netflix. Det er ingen hemmelighet at det er mange ufattelig dårlige filmer som i stedet for å gi deg julestemning, tar fra deg det du har, haha. Julearven er heldigvis ikke en av dem. Her møter vi en rikmannsdatter med et overfladisk fokus, som endres da hun får en helt spesiell oppgave av faren sin. Handlingen foregår i den vakreste julelandsbyen, og det er ikke en krik eller krok som ikke er julepyntet. Her snakker vi vakre omgivelser og sjarm på høyt nivå.

Flåklypa Grand Prix: 

Selv om det er lite jul i Flåklypa Grand Prix, er det likevel en film som gir julestemning. Kanskje fordi man ofte så denne i julen i barndommen? Det er ikke så mye mer å si om denne ikoniske filmen enn at den er fantastisk fin, og en film man bør se i desember!

Snekker Andersen og Julenissen: 

Jeg har vokst opp med denne koselige julefortellingen, og hjemme hos oss var det ikke skikkelig jul før Snekker Andersen snurret på skjermen. Med forteller-stemme, selvfølgelig, og bilder av enkle tegninger. Dette var ikke noe fancy julefilm, men en tradisjonsrik klassiker. I 2016 kom filmen ut som er basert på Alf Prøysens vidunderlige julefortelling, og denne ble brått litt mer «hipp» og spennende enn de bildene jeg har vokst opp med. På tross av at filmen er ganske ny, er selve omgivelsene gammeldagse, og det gjør filmen ekstra fin. Gode gamle norske julesanger spilles i bakgrunnen, og man får uten tvil julestemning av å se denne!

Love Actually:  

Her flettes flere kjærlighetshistorier sammen, og filmen generelt er bare så ufattelig fin. Denne kan jeg se om og om igjen, på lik linje som The Holiday! Kjærligheten overgår alt! Og selv om dette bare er en film, får den meg likevel til å tro at verden ikke er et så ille sted likevel.

Narnia:

Åh – Narnia! Denne har jeg faktisk ikke sett siden jeg var liten, men det var alltid en film som hørte julen til. Narnia er et stykke kunst, og jeg gleder meg til å se den igjen i kveld. I sofaen! Iført julepysj og tjukkelabber, med en stor kopp gløgg i hånden!

Home Alone 2:

En jul uten Home Alone og oppfølgeren i New York? Ikke pokker! «Kevin» er julens triveligste lille fyr, og jeg blir så glad langt inn i hjertekroken av å se han skape magi i disse filmene. Snille, rare, uheldige Kevin. Det blir bare kaos – et deilig kaos, som man bare få med seg i førjulstiden!

Tre nøtter til Askepott: 

Er det egentlig noen der ute som ikke ser Tre nøtter til Askepott på julaften? Sånn med mindre man er på jobb eller blir forhindret av andre grunner? Jeg har sett Tre nøtter til Askepott hver eneste jul i 30 år, og det er ikke skikkelig julaften uten dette vidunderlige eventyret.

Hjelp, det er juleferie: 

Hahaha, her snakker vi kaos og humor i skjønn forening. Det er faktisk så kaotisk til tider at man blir litt svett av å se på, men fy søren så gøy! Familien Griswold er en familie av de sjeldne, men samtidig er det flere hendelser mange av oss kan kjenne oss igjen i. Førjulsstresset har vi vel alle kjent litt på, har vi ikke vel?

For første gang på lenge, har jeg faktisk hatt tid til å sette meg ned med julefilmer i desember. De tidligere årene har julen flydd forbi uten at jeg har rukket å henge med i svingene, men i år bestemte jeg meg for at det ikke var aktuelt å stresse like mye som før. Hvis man ikke har tid, får man rett og slett bare ta seg tid. Punktum!

Julefilmer er faktisk en viktig faktor for å få julestemning – kommer den ikke til deg automatisk, må du faktisk gå inn for å få den ♥

Hvilken julefilmer du se i julen?

Klem i fleng

Annonse